Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Mini-publicisztikák: volt D- is, de a többség jól teljesített

Az ultrák és a
vasárnapi zárvatartás
ihlette a legtöbb írást

VorosZsuzsa50

BaranyaiBalazs49ffNyakoAndras49ffVagottVörös Zsuzsa (KOS-50.), Baranyai Balázs (KOS-49.) és Nyakó András (KOS-49.) kapta a legjobb, sőt a lehető legjobb jegyet Komlósi Gábortól kispublicisztikájára.
A 3 „A+” (áplusz) mellett 11 „A” és 7 „A-” is akadt, igaz, gazdára talált egy „D-” (démínusz) is.
A megadott témák közül a legtöbben a fociultrákat, illetve a vasárnapi zárvatartást választották.


Az Elfeledettek Napja

Magyarországon 1964 óta minden egyes év áprilisának tizenegyedik napján, egy morcos tekintetű, mélabús zseni születésekor megünnepeljük a magyar költészetet. A művészek felolvasással, publikálással, olvasótalálkozóval, kisebb-nagyobb kaliberű és látogatottságú rendezvényekkel.

De mi van a zömmel? Az egyszerű emberekkel? Mi van azokkal, akiknek az irodalom véget ért az Anyám tyúkjánál, vagy néhány, hátulgombolós korban kínnal-keservvel előadott anyák napi köszöntőnél? Nos, nekik ott van a magyar valóság „Speaker’s Cornere”, a Facebook. Őszinte híve és buzgó használója vagyok a kék-fehér közösségi oldalnak, ám egy héttel ezelőtt, ama bizonyos napon mégis kis félelemmel ébresztettem fel szendergéséből a szörnyet. Nem csalódtam ismerőseimben. Boldog-boldogtalan közzétett. Verset. A sznobok József Attilát, a nacionalisták Wass Albertet, a széplelkek Tóth Árpádot, a műveltek valami kortársat.

Aztán lemegy a nap, felebarátaim kitesznek egy koktélruhás, elindulós képet, bejelentkeznek a szomszéd, ultratrendi talponállóból, és a következő 364 napon babérkoszorús hőseinkre megint csak a f…, akarom mondani fene gondol. Mondaná a költő. Ha lenne kinek.

Vörös Zsuzsa (KOS-50.)


„Lefőtt a kávé!”

Kilenc évig tartó közös munka után közös megegyezéssel szerződést bontott Horti Gábor és a Sportklub. Ezúttal elmarad a beszólás.

Baranyai Balázs (KOS-49.)


Zárva. Ámen.

Március 15-től lépett életbe az a KDNP által benyújtott törvényjavaslat, amely tiltja a 200 négyzetméternél nagyobb boltok vasárnapi nyitvatartását. Csak azok a boltok kivételek a szabályozás alól, amelyekben családok dolgoznak, hiszen az intézkedés célja pont az, hogy vasárnap együtt legyenek a családok (és lehetőleg templomba is menjenek együtt…kézenfogva).

Azóta többször is módosították a törvényt, melynek köszönhetően mégiscsak sikerült bővíteni azoknak a körét, akik jól jártak a szabályozással.

Régóta lebeg a levegőben a kérdés, hogy a magyar kormány által propagált kereszténység miről is szól valójában? Mert ha ez hit kérdése, akkor annak kellene lennie, melyet minden ember maga szabadon választ vagy elutasít. Etikus-e felhasználni a keresztény elveket, hogy a haverok jól járjanak? Nem valószínű. Mennyire demokratikus, ha a kereszténység nevében megmondják, a családok mikor legyenek együtt? És mi van, ha nem akarnak?

Főleg annak tekintetében érdekes ez a mizéria, hogy egy kutatásból kiderült: az emberek csaknem kétharmada elutasítja a szabályozást. Legyünk őszinték, és nézzünk szembe a ténnyel: ez már a 21. századi keresztes háború.

Nyakó András (KOS-49.)

KOS Plusz

Számüzzük a kameralázat!

Visszatérő feladat: mutasd be kedvenc tárgyadat a kamera előtt! Az igazi cél persze a beszélő „megnyugtatása": a kezében tartott tárgy csak segít „megnyílni”, elfelejtetni a körülötte lévő kamerákat, lámpákat, monitorokat; leküzdeni a lámpalázat.

Hoztak már karikagyűrűt és kutyát, marsallbotot és szteppcipőt, Barbie-babát és bibliát, Fradi-sálat és rózsaszínpárducos melltartót, mobiltelefont és irodaszéket. A csúcs: Vadon János (KOS-13., azóta ismert tévés és rádiós szereplő) nyulai. Ráadásul a nézőknek kellett kitalálni, a fülüknél  fogva lógatott szegény párák közül melyik a preparált (kitömött) és melyik a szintén mozdulatlan, de élő. 

A KOS-módszer a stúdiódrukk ellen nála is bejött. „Nyusziból″ médiaoroszlán lett.

PRE - KOS
Keresés