Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Molnár Csaba (1962-2014) nemcsak tanára volt iskolánknak

Meghalt
a KOS nulladik évfolyama

MolnarCsabaHKMinden egykori tanár vagy diák elvesztése fájdalom. Az övé különösen – mert különös figura volt, különleges egyénisége az amúgyis sokszínű magyar sportújságíró-társadalomnak.

S meghatározó alapembere a KOS-nak. Ő volt a nulladik évfolyam. Amikor még csak körvonalazódott a riporteriskola gondolata az alapító fejében, akkor elsőként ő töltötte be a kontroll, a „próbanyúl″ – ahogy ő mondta –, a kísérleti ember szerepét, akin végigfuttatták a leendő KOS leendő tananyagait, programjait, a sulival kapcsolatos minden elképzelést. (Az iskolát máig üzemeltető WINKOM Kft.-t is ő jegyeztette be még 1989-ben a cégbíróságnál.)

Ő egymaga volt a KOS nulladik évfolyama, ő volt az előzenekar a többi tanárnak.

Hiányzik, nagyon, már tíz éve a KOS-ból, egy bizonyos fájó okból.

2014 július 11-étől hiányzik, borzalmasan, nemcsak a KOS-ból, elviselhetetlen okból.

Molnár Csaba, élt küzdelmes, nehéz 52 évet.

„Csiga″, „Csacsi″, remélem tudtad, hogy mindig nagyon szerettünk!

Kollégák megemlékezése Molnár Csabáról

MolnarCsabaNehéz ember volt, de remek újságíró - ez a volt piszkosul fájdalmas. Imádták a kosarasok, mindenütt barátok várták, otthon volt a futballban, rajongott a Barcelonáért, Messiért,nagyon tudott ünnepelni, élvezte az életet, mintha tudta volna, neki egy hónap híján csak 52 esztendő jut közöttünk. Hiába kértük a spanyol bajnoki beharangozók írása előtt, Csaba, csak röviden, ő a szívét is beleadta, úgy pedig hogyan lehet rövid egy anyag?
Most következnie kellene annak, hogy jogot végzett emberként csapott fel sportújságírónak, fel kellene sorolni a munkahelyeit a Magyar Televíziótól kezdve a Nemzeti Sportig, de ez most nem lényeges, őt érdekelné ez a felsorolás a legkevésbé.

Pajor-Gyulai László
nb1.hu
a KOS tanára 


Nemcsak a kosárban voltál név, a sport a kisujjadban volt, adatokkal, nevekkel, dátumokkal nem lehetett megfogni. Fociban mindened volt a Vasas (mi lett velük?), a Barcelona (mi van velük?), az argentin válogatott (mi lesz velük?).

Őri B. Péter
ForFourTwo
a KOS tanára 


Alacsony, köpcös férfit kosárlabda-szakíróként, akiről nehéz feltételezni, hogy a félpályáról szórja a triplákat. Mégis hiteles voltál.

Nemzeti Sport

KOS Plusz

 Mennyire lehet alapos, elmélyült tudást szerezni kétszer négy hónap alatt?

A KOS soha nem is állította, hogy teljes körű, mindenre elegendő ismereteket nyújt.

Azt viszont igen, hogy mindennel megismertet, kedvet csinál, felkelti az érdeklődést. Mint egy múzeumi tárlatvezetés profi útikalauzokkal. Mintha a Louvre összes termén átrohannánk egy nap alatt. Mindent látunk, hallunk, tájékozódunk. Ismereteink nem mindenre kiterjedőek, de azt pontosan tudni fogjuk, hogy hol lehet utánanézni, hozzáolvasni, hogyan mélyülhetünk el benne, és ami a legfontosabb: kit kérdezhetünk meg, ha elakadunk valamiben.

Igen, a KOS egyik erénye a kapcsolatok építése. Akár a sztártanárokkal, akár azokkal, akik egykor ugyanide jártak és már alapemberei egy-egy szerkesztőségnek. Van belőlük néhány…

PRE - KOS
Keresés