Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Murányi Marcell lemondása után

Egykori
„KOS év műhelytanára”
a Népszabadság
új főszerkesztője

NagyNPeter2015vagottWeb

Nepszabadsag2Fuggoleges

A Népszabadság szerkesztőségének élére – Murányi Marcell lemondása után – a médiavállalat 2015. májusában megbízott főszerkesztőt nevezett ki Nagy N. Péter személyében.

Az egykor a Népsport fiataljaként még C. Nagy Péter néven publikáló kíváló újságíró 1994 és 2002 között volt a KOS tanára, a kilencediktől a huszonarmadik évfolyamig oktatta diákjainkat.
Már a második évben az év műhelytanárának választották a hagyományos titkos szavazáson.

NAGY N. PÉTER

újságíró, publicista, rovatszerkesztô (Népsport, MTI, Magyar Nemzet, Magyar Ifjúság, Mai Nap, Élet és Irodalom, Vasárnap, Magyarország, Népszabadság)

KOS-tanár: 1994-2002, az év műhelytanára a KOS-ban (1996)

IdezojelLentFentAlapszinten, ahogy bármely másra, erre a szakmára is megtanítható minden értelmes, ambíciózus ember. Ami viszont a különlegesen jó újságírásra vonatkozik, az csak annyira oktatható, mint a rockzenei vagy a politikusi pálya. Nem úgy van, mint az orvosoknál, ahol, aki megtanulja, annak tudnia is kell gyógyítania, hanem, mint a színészeknél: hiába tud mindent, könnyen megeshet, hogy ez nem jön át a rivaldán.

KOS Plusz

 Mennyire lehet alapos, elmélyült tudást szerezni kétszer négy hónap alatt?

A KOS soha nem is állította, hogy teljes körű, mindenre elegendő ismereteket nyújt.

Azt viszont igen, hogy mindennel megismertet, kedvet csinál, felkelti az érdeklődést. Mint egy múzeumi tárlatvezetés profi útikalauzokkal. Mintha a Louvre összes termén átrohannánk egy nap alatt. Mindent látunk, hallunk, tájékozódunk. Ismereteink nem mindenre kiterjedőek, de azt pontosan tudni fogjuk, hogy hol lehet utánanézni, hozzáolvasni, hogyan mélyülhetünk el benne, és ami a legfontosabb: kit kérdezhetünk meg, ha elakadunk valamiben.

Igen, a KOS egyik erénye a kapcsolatok építése. Akár a sztártanárokkal, akár azokkal, akik egykor ugyanide jártak és már alapemberei egy-egy szerkesztőségnek. Van belőlük néhány…

PRE - KOS
Keresés