Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Murányi Marcell lemondása után

Egykori
„KOS év műhelytanára”
a Népszabadság
új főszerkesztője

NagyNPeter2015vagottWeb

Nepszabadsag2Fuggoleges

A Népszabadság szerkesztőségének élére – Murányi Marcell lemondása után – a médiavállalat 2015. májusában megbízott főszerkesztőt nevezett ki Nagy N. Péter személyében.

Az egykor a Népsport fiataljaként még C. Nagy Péter néven publikáló kíváló újságíró 1994 és 2002 között volt a KOS tanára, a kilencediktől a huszonarmadik évfolyamig oktatta diákjainkat.
Már a második évben az év műhelytanárának választották a hagyományos titkos szavazáson.

NAGY N. PÉTER

újságíró, publicista, rovatszerkesztô (Népsport, MTI, Magyar Nemzet, Magyar Ifjúság, Mai Nap, Élet és Irodalom, Vasárnap, Magyarország, Népszabadság)

KOS-tanár: 1994-2002, az év műhelytanára a KOS-ban (1996)

IdezojelLentFentAlapszinten, ahogy bármely másra, erre a szakmára is megtanítható minden értelmes, ambíciózus ember. Ami viszont a különlegesen jó újságírásra vonatkozik, az csak annyira oktatható, mint a rockzenei vagy a politikusi pálya. Nem úgy van, mint az orvosoknál, ahol, aki megtanulja, annak tudnia is kell gyógyítania, hanem, mint a színészeknél: hiába tud mindent, könnyen megeshet, hogy ez nem jön át a rivaldán.

KOS Plusz

Számüzzük a kameralázat!

Visszatérő feladat: mutasd be kedvenc tárgyadat a kamera előtt! Az igazi cél persze a beszélő „megnyugtatása": a kezében tartott tárgy csak segít „megnyílni”, elfelejtetni a körülötte lévő kamerákat, lámpákat, monitorokat; leküzdeni a lámpalázat.

Hoztak már karikagyűrűt és kutyát, marsallbotot és szteppcipőt, Barbie-babát és bibliát, Fradi-sálat és rózsaszínpárducos melltartót, mobiltelefont és irodaszéket. A csúcs: Vadon János (KOS-13., azóta ismert tévés és rádiós szereplő) nyulai. Ráadásul a nézőknek kellett kitalálni, a fülüknél  fogva lógatott szegény párák közül melyik a preparált (kitömött) és melyik a szintén mozdulatlan, de élő. 

A KOS-módszer a stúdiódrukk ellen nála is bejött. „Nyusziból″ médiaoroszlán lett.

PRE - KOS
Keresés