Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Nemcsik Balázs (KOS-23.) újra a KOS-ban

Sportelmélet óra:
miért mondott le a kézilabda-főtitkár?

NemcsikBalazsEHFZsaner2010Február végén lemondott a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) főtitkára, Nemcsik Balázs, a KOS egykori diákja, majd oktatásszervezője.
A magyar sikersportág vezetője csak ennyit volt hajlandó nyilatkozni távozásáról az MTI-nek: „Tizennégy hónapot töltöttem az MKSZ-ben, az elmúlt időszak fontos és nehéz volt a szövetség számára″.

Március első hétvégéjén többet is megtudhatunk: Nemcsik Balázs (KOS-23.) sportvizsga-felkészítő órát tart a KOS-ban.

A leköszönő főtitkár úgy gondolja, itt az ideje, hogy az új vezetőség azzal folytassa a munkát, akivel elképzeli. Nemcsik hozzátette, nyugodt lelkiismerettel távozik, mert az elmúlt bő egy év alatt valamennyi fontos feladatot sikerült elvégezniük, jelenleg pedig olyan ügyvezető dolgozik a szövetségnél, akivel a napi munka folytonossága biztosított. Búcsúzásképpen sok sikert kívánt mind a Magyar Kézilabda Szövetségnek, mind a válogatottaknak.

Vetési Iván, az MKSZ elnöke elmondta: váratlanul érte a főtitkár lemondása, de döntését tudomásul vette. „Nemcsik Balázs nagyszerű munkát végzett, a 2011-es átmeneti évben rendkívül sokat segített a szövetségnek és a magyar kézilabdázásnak a sportág konszolidálása szempontjából." (MTI)

KOS Plusz

 Mennyire lehet alapos, elmélyült tudást szerezni kétszer négy hónap alatt?

A KOS soha nem is állította, hogy teljes körű, mindenre elegendő ismereteket nyújt.

Azt viszont igen, hogy mindennel megismertet, kedvet csinál, felkelti az érdeklődést. Mint egy múzeumi tárlatvezetés profi útikalauzokkal. Mintha a Louvre összes termén átrohannánk egy nap alatt. Mindent látunk, hallunk, tájékozódunk. Ismereteink nem mindenre kiterjedőek, de azt pontosan tudni fogjuk, hogy hol lehet utánanézni, hozzáolvasni, hogyan mélyülhetünk el benne, és ami a legfontosabb: kit kérdezhetünk meg, ha elakadunk valamiben.

Igen, a KOS egyik erénye a kapcsolatok építése. Akár a sztártanárokkal, akár azokkal, akik egykor ugyanide jártak és már alapemberei egy-egy szerkesztőségnek. Van belőlük néhány…

PRE - KOS
Keresés