Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Régi-új tanáraink 2012-ben: Harle Tamás, Novodomszky Éva

Három magával ragadó
„kedves őrült”

HarleOrattartKicsiHarleTamasPortreHa látnak egy sármos férfit az asztalon állva tanítani a KOS-ban, az szinte bizonyosan Harle Tamás – újságíró, író, könyvkiadó-igazgató, tévés műsorvezető és producer –, aki már 1994-ben az Év műhelytanára volt, aki generációknak tanított meg mindent az írottsajtóról, aki 2012-ben óraadóként tér vissza...

NovodomszkyOra2010DHKOS40VagottNovodomszkyEva.NagyHa látnak egy ismert arcot az asztalon ülve, mesélve tanítani a KOS-ban, az szinte bizonyosan Novodomszky Éva – bő egy évtizeden át az MTV „híradós arca”, ma már beszélgetős műsorok háziasszonya (Teadélután, Ma reggel), címlap-kiálynő, Kovácsi-díjas újságíró –, aki volt már nálunk ösztöndíjas diák (1998), az Év műhelytanára (2006) és a felvételi kamerapróbák állandó értékelője, s 2012-ben műsorvezetői műhelyt visz volt iskolájában... (KOS-hallgatók címlapon ITT!)

KOS Plusz

Szükség van ennyi újságíróra, riporterre?

Jogos a kérdés. A válasz: igen, egyre többre. Nem csak a televízió- és rádióadók száma nő fokozatosan, nemcsak újságból van egyre több (bár alacsonyabb példányszámban). Az internet, a weboldalak, az új hírportálok valósággal „zabálják” a médiamunkásokat. Ráadásul egyre több cég, intézmény alkalmaz „sajtóst”. Egyre több a referens, beszédíró, szóvivő, kommunikátor, sajtófigyelő, kommunikációs munkatárs, nem beszélve a gombamód szaporodó eseményekről: a csapatépítő tréningektől a konferenciákon át a sporteseményekig mindenütt szükség van moderátorra, műsorvezetőre.

PRE - KOS
Keresés