Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Rossz hírek rovata

Média-elhagyók

SmleyMorcosA KOS szeret „hangoskodni″ egykori diákjai sikereivel – szerencsére, rengeteg ilyen akad: már több mint ezer exhallgató kapott munkát a médiában.

De az is előfordul, hogy valaki otthagyja a médiát (bár korántsem biztos, hogy véglegesen). Úgy tisztességes, ha ezeket az eseteket sem titkoljuk el.
2012 júniusától rovatot nyitunk a felmondásoknak, kirúgásoknak, közös megegyezéses távozásoknak, pályamódosításoknak, azaz a bármilyen okból történt állásvesztéseknek.

Az RTL Klubtól a közmédiához került 2012-től a Forma-1 közvetítési joga. Az MTVA a legtöbb munkatársat (köztük több egykori KOS-hallgatót) átvette, stábját kiegészítette néhány új munkatárssal (köztük szintén több KOS-ossal, a kommentátor Mezei Dánieltől a felelős szerkesztő Réz Gáboron át a szerkesztő Simon Istvánig), Czollner Gyula (KOS-9.) riporteri munkájára azonban – szemben a korábbi ígéretekkel – nem tart igényt.

Közös megegyezéssel távozott állásából Novák András (KOS-15.), az RTL Klub híradójának munkatársa. (Index.hu, 2012.06.14.)

2012. június 29-ével megszűnt a Ferencváros, valamint Féderer Andrea (KOS-21.), korábbi kommunikációs igazgató munkaviszonya. (fradi.hu)

KOS Plusz

Szükség van ennyi újságíróra, riporterre?

Jogos a kérdés. A válasz: igen, egyre többre. Nem csak a televízió- és rádióadók száma nő fokozatosan, nemcsak újságból van egyre több (bár alacsonyabb példányszámban). Az internet, a weboldalak, az új hírportálok valósággal „zabálják” a médiamunkásokat. Ráadásul egyre több cég, intézmény alkalmaz „sajtóst”. Egyre több a referens, beszédíró, szóvivő, kommunikátor, sajtófigyelő, kommunikációs munkatárs, nem beszélve a gombamód szaporodó eseményekről: a csapatépítő tréningektől a konferenciákon át a sporteseményekig mindenütt szükség van moderátorra, műsorvezetőre.

PRE - KOS
Keresés