Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Rossz hírek rovata

Média-elhagyók

SmleyMorcosA KOS szeret „hangoskodni″ egykori diákjai sikereivel – szerencsére, rengeteg ilyen akad: már több mint ezer exhallgató kapott munkát a médiában.

De az is előfordul, hogy valaki otthagyja a médiát (bár korántsem biztos, hogy véglegesen). Úgy tisztességes, ha ezeket az eseteket sem titkoljuk el.
2012 júniusától rovatot nyitunk a felmondásoknak, kirúgásoknak, közös megegyezéses távozásoknak, pályamódosításoknak, azaz a bármilyen okból történt állásvesztéseknek.

Az RTL Klubtól a közmédiához került 2012-től a Forma-1 közvetítési joga. Az MTVA a legtöbb munkatársat (köztük több egykori KOS-hallgatót) átvette, stábját kiegészítette néhány új munkatárssal (köztük szintén több KOS-ossal, a kommentátor Mezei Dánieltől a felelős szerkesztő Réz Gáboron át a szerkesztő Simon Istvánig), Czollner Gyula (KOS-9.) riporteri munkájára azonban – szemben a korábbi ígéretekkel – nem tart igényt.

Közös megegyezéssel távozott állásából Novák András (KOS-15.), az RTL Klub híradójának munkatársa. (Index.hu, 2012.06.14.)

2012. június 29-ével megszűnt a Ferencváros, valamint Féderer Andrea (KOS-21.), korábbi kommunikációs igazgató munkaviszonya. (fradi.hu)

KOS Plusz

Ezermester médiamunkások

Hol vannak már azok az idők, amikor hét-nyolc fős stábok vonultak ki egy-egy eseményre, és külön személy volt a sofőr, a riporter, a szerkesztő, az operatőr, a technikus, a vágó. Ma már – mi tagadás, költségcsökkentési szempontokból – a legtöbb helyen azokat a médiamunkásokat keresik, akik egy személyben képesek ellátni ezeket a feladatokat. Magyarán leszervezik, leforgatják, megvágják, alámondják az anyagot, egyedül. 

Éppen ezért a KOS-ban is ilyen „mindenhez konyító”, all-round embereket igyekszünk képezni: kicsit operatőrködünk, kicsit vágunk, kicsit riporterkedünk, kicsit szerkesztünk, na meg persze a kamera előtt is mindenki jó néhányszor kipróbálja magát.

PRE - KOS
Keresés