Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Sportos körkapcsolás vasárnap

Készülj nagy kavalkádra!

A rádiós körkapcsolás őse magyar találmány.

Televízióban véletlenül sem mi csináltunk elsőként hasonlót (se pénzünk, se technikánknem volt hozzá...), de ma már Magyarországon sem ismeretlen a műfaj.

GundelTakacsGaborPortre SzujoZoltanMosolySzuk

A legutóbbi olimpiai közvetítéssorozat alkalmával például az M4 Sport műsorvezetői tallóztak élőben az úgynevezett bejövő vonalak között. Gundel Takács Gábor, illetve Szujó Zoltán sorra mutatta az egyes helyszínekről élőben érkező riói képeket 2016-ban és ők maguk kommentálták a látottakat, foglalták össze az adott sportág aznapi történéseit  (a legtöbb helyszínen már nem, vagy még nem, vagy egyáltalán nem is volt magyar riporter).

labdakbiliard

Hasonló feladat vár a KOS-hallgatókra vasárnap (október 29.). A következő események közül tűnik fel több is, rövidebben mint fél perc, illetve egy kicsit hosszabban: foci BL-magazin, Magyar Snooker Gála; GT Open (Barcelona, 1. futam), MotoGP Malajziai Nagydíj;

WTTC 2. futam (Japán, 2. futam), Brighton–Southampton Premier League-összecsapás, Rob Keane portréműsor,  MTK–Mosonmagyaróvár focimeccs,  ATP 500-as torna (Bécs), Cleveland Browns–Minnesota Vikings NFL-mérkőzés;

de bejöhet akár váratlanul reklámblokk és mondjuk extrém sport magazin, s akkor is tudni kell beszélni általánosságban a csatornáról, a hamarosan következő sporteseményről.

KÖTELEZŐ TELEVÍZIÓS GYAKORLAT: körkapcsolás a sporttévék között

Váratlan sorrendben kapcsoljuk a magyarországi sportcsatornákat (Sport1, Sport2, Sportm, Eurosport1, Eurosport2, Spíler Tv, M4 Sport), mindegyiket kb. 20-30 másodpercben, illetve az általad kértet hosszabban, kb. 1 percben. Ezekről kell élőben villámbeszámolót rögtönözni. (Akár élő közvetítést láthatunk, akár felvett eseményt vagy műsort, netán reklámot.) Elengedhetetlen a széleskörű tájékozottság, felkészülés az épp zajló sporteseményekről, illetve azok előzményeiről!

KOS Plusz

Önbizalomfröccs
és kemény kritika

Felevzaro2012majusPappGabriella44FoglBalazsKG

Alapos, úgynevezett félévzáró beszélgetésen vesz részt 2018. június 10-étől a kezdő évfolyam (KOS-56.) valamennyi hallgatója. A kéttagú vizsgabizottság mindenkivel körülbelül egy órát társalog: értékel, kérdez, meghallgatja a személyes problémákat, elemzi a tévés vizsgát és a tesztet, tanácsokat ad a folytatásra, új (!) műhelyeket javasol a második félévre.

OsztondijPuzzle

Fejenként kb. 20-30 (!) osztályzat és értékelés, valamint a szubjektív benyomások alapján születik meg a döntés, hogy ki kaphat ösztöndíjat, illetve ki jut esetleg az eltanácsolás sorsára. 
A félév és a vizsgák során elért részeredményeket a vizsgabeszélgetésen összesítjük, az ott kialakult képet is beleszámítva.

PRE - KOS
Keresés