Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Stílustan, szombaton (2017. március 4.)

Szerencsére hagyták poénkodni...

HortiGaborParnaPortre

Már lassan egy évtizede komolykodott a sportmédiában, amikor szerencséjére jófülű főnöke felfedezte, hogy a felvételek előtt milyen jól poénkodik.
Hagyták.
Adásban is ment neki. Sőt! Új stílust hozott a hazai sportkommentálásba, saját rajongói klubja van, imádják és bírálják. Futtatják és kirúgják.

HortiGaborPortreFTCferde2014A hétvége egyik előadója: Horti Gábor (egykor KOS-11., majd MTV TeleSport, majd Tv2, majd Sportklub, jelenleg HírTv).

  • Több mint tíz éve sikeres laza korszaka elején hatalmas banános dobozban hordta magával a közvetítésekre az összegyűjtött poénokat, megtépázott szóvirágokat, újratöltött paneleket, kis cetliken.
  • Nála a skúló = labda, a fix cserebogár = állandó cserejátékos, a sípszájú = bíró, a nőihölgy: nem túl szép nő, a BRM = belerúgok mindenkibe, a HVG = hát végre gól!
  • Amikor úgy érezte, túl messzire ment, a következő adásba meghívta sértegetős (?) poénjai aktuális alanyát, aki el is fogadta a meghívást. De ebből is ő jött ki jobban.
  • Különlegessége, saját arcossága egyben a keresztje is. Erre akkor jött rá, amikor kirúgták.
  • Nem utasítaná vissza, ha felkérnék: komolyan közvetítsen válogatott meccset, világbajnokságot…

KOS Plusz

Szükség van ennyi újságíróra, riporterre?

Jogos a kérdés. A válasz: igen, egyre többre. Nem csak a televízió- és rádióadók száma nő fokozatosan, nemcsak újságból van egyre több (bár alacsonyabb példányszámban). Az internet, a weboldalak, az új hírportálok valósággal „zabálják” a médiamunkásokat. Ráadásul egyre több cég, intézmény alkalmaz „sajtóst”. Egyre több a referens, beszédíró, szóvivő, kommunikátor, sajtófigyelő, kommunikációs munkatárs, nem beszélve a gombamód szaporodó eseményekről: a csapatépítő tréningektől a konferenciákon át a sporteseményekig mindenütt szükség van moderátorra, műsorvezetőre.

PRE - KOS
Keresés