Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Stílustan, szombaton (2017. március 4.)

Szerencsére hagyták poénkodni...

HortiGaborParnaPortre

Már lassan egy évtizede komolykodott a sportmédiában, amikor szerencséjére jófülű főnöke felfedezte, hogy a felvételek előtt milyen jól poénkodik.
Hagyták.
Adásban is ment neki. Sőt! Új stílust hozott a hazai sportkommentálásba, saját rajongói klubja van, imádják és bírálják. Futtatják és kirúgják.

HortiGaborPortreFTCferde2014A hétvége egyik előadója: Horti Gábor (egykor KOS-11., majd MTV TeleSport, majd Tv2, majd Sportklub, jelenleg HírTv).

  • Több mint tíz éve sikeres laza korszaka elején hatalmas banános dobozban hordta magával a közvetítésekre az összegyűjtött poénokat, megtépázott szóvirágokat, újratöltött paneleket, kis cetliken.
  • Nála a skúló = labda, a fix cserebogár = állandó cserejátékos, a sípszájú = bíró, a nőihölgy: nem túl szép nő, a BRM = belerúgok mindenkibe, a HVG = hát végre gól!
  • Amikor úgy érezte, túl messzire ment, a következő adásba meghívta sértegetős (?) poénjai aktuális alanyát, aki el is fogadta a meghívást. De ebből is ő jött ki jobban.
  • Különlegessége, saját arcossága egyben a keresztje is. Erre akkor jött rá, amikor kirúgták.
  • Nem utasítaná vissza, ha felkérnék: komolyan közvetítsen válogatott meccset, világbajnokságot…

KOS Plusz

Sztorizás vagy tudás?

A kettő gyakran együtt jár: vannak nagyelőadók, akik egyéniségükkel és humorukkal olyan könnyedén képesek átadni a legszárazabb szakmai anyagot is, hogy a hallgatók először azt érzik, jól szórakoztak, aztán rájönnek, hogy nevetve tanultak. Nem kell magolni, a történetek kapcsán rögzül a konkrét tudás is!
Nem is beszélve például Görög Ibolya nagyelőadásairól: a protokollfőnök-asszony olyan fergeteges stílusban adja a tudtukra illemtani hiányosságaikat, hogy eszükbe sem jut megsértődni, sőt: az előadása után, csupa „jól nevelt” ember özönlik ki a tanteremből.

PRE - KOS
Keresés