Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Stílustan, szombaton (2017. március 4.)

Szerencsére hagyták poénkodni...

HortiGaborParnaPortre

Már lassan egy évtizede komolykodott a sportmédiában, amikor szerencséjére jófülű főnöke felfedezte, hogy a felvételek előtt milyen jól poénkodik.
Hagyták.
Adásban is ment neki. Sőt! Új stílust hozott a hazai sportkommentálásba, saját rajongói klubja van, imádják és bírálják. Futtatják és kirúgják.

HortiGaborPortreFTCferde2014A hétvége egyik előadója: Horti Gábor (egykor KOS-11., majd MTV TeleSport, majd Tv2, majd Sportklub, jelenleg HírTv).

  • Több mint tíz éve sikeres laza korszaka elején hatalmas banános dobozban hordta magával a közvetítésekre az összegyűjtött poénokat, megtépázott szóvirágokat, újratöltött paneleket, kis cetliken.
  • Nála a skúló = labda, a fix cserebogár = állandó cserejátékos, a sípszájú = bíró, a nőihölgy: nem túl szép nő, a BRM = belerúgok mindenkibe, a HVG = hát végre gól!
  • Amikor úgy érezte, túl messzire ment, a következő adásba meghívta sértegetős (?) poénjai aktuális alanyát, aki el is fogadta a meghívást. De ebből is ő jött ki jobban.
  • Különlegessége, saját arcossága egyben a keresztje is. Erre akkor jött rá, amikor kirúgták.
  • Nem utasítaná vissza, ha felkérnék: komolyan közvetítsen válogatott meccset, világbajnokságot…

KOS Plusz

Számüzzük a kameralázat!

Visszatérő feladat: mutasd be kedvenc tárgyadat a kamera előtt! Az igazi cél persze a beszélő „megnyugtatása": a kezében tartott tárgy csak segít „megnyílni”, elfelejtetni a körülötte lévő kamerákat, lámpákat, monitorokat; leküzdeni a lámpalázat.

Hoztak már karikagyűrűt és kutyát, marsallbotot és szteppcipőt, Barbie-babát és bibliát, Fradi-sálat és rózsaszínpárducos melltartót, mobiltelefont és irodaszéket. A csúcs: Vadon János (KOS-13., azóta ismert tévés és rádiós szereplő) nyulai. Ráadásul a nézőknek kellett kitalálni, a fülüknél  fogva lógatott szegény párák közül melyik a preparált (kitömött) és melyik a szintén mozdulatlan, de élő. 

A KOS-módszer a stúdiódrukk ellen nála is bejött. „Nyusziból″ médiaoroszlán lett.

PRE - KOS
Keresés