Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Stílustan, szombaton (2017. március 4.)

Szerencsére hagyták poénkodni...

HortiGaborParnaPortre

Már lassan egy évtizede komolykodott a sportmédiában, amikor szerencséjére jófülű főnöke felfedezte, hogy a felvételek előtt milyen jól poénkodik.
Hagyták.
Adásban is ment neki. Sőt! Új stílust hozott a hazai sportkommentálásba, saját rajongói klubja van, imádják és bírálják. Futtatják és kirúgják.

HortiGaborPortreFTCferde2014A hétvége egyik előadója: Horti Gábor (egykor KOS-11., majd MTV TeleSport, majd Tv2, majd Sportklub, jelenleg HírTv).

  • Több mint tíz éve sikeres laza korszaka elején hatalmas banános dobozban hordta magával a közvetítésekre az összegyűjtött poénokat, megtépázott szóvirágokat, újratöltött paneleket, kis cetliken.
  • Nála a skúló = labda, a fix cserebogár = állandó cserejátékos, a sípszájú = bíró, a nőihölgy: nem túl szép nő, a BRM = belerúgok mindenkibe, a HVG = hát végre gól!
  • Amikor úgy érezte, túl messzire ment, a következő adásba meghívta sértegetős (?) poénjai aktuális alanyát, aki el is fogadta a meghívást. De ebből is ő jött ki jobban.
  • Különlegessége, saját arcossága egyben a keresztje is. Erre akkor jött rá, amikor kirúgták.
  • Nem utasítaná vissza, ha felkérnék: komolyan közvetítsen válogatott meccset, világbajnokságot…

KOS Plusz

Tanárok javítják a puskát

Nincs tankönyv. Pontosabban nincs egyetlen egy, igazi tankönyv (De azért Harléé, Wisingeré, Horváté, Bedőé, sportosoknak Gallové nagyon ajánlott!). De tanulhatsz saját jegyzeteidből is. Másokéból is. Sőt, az iskola arra is vállalkozik, hogy a saját puskádat (vagy másét, ami csak véletlenül hozzád került…) átnézi, kijavítja, még mielőtt rögzülne benned.
Például ez (az elmúlt évek csúcsbakija): a vezető operatőr autóvezetés közben operál”…

Van viszont kötelező, ajánlott és „ha jókat akarsz olvasni…”  fejezetekből álló olvasmányjegyzék.
Vannak sokszorosított (természetesen ingyenes) jegyzetek, a közös fachokban.
S vannak Prezi- és Powerpoint-diasorok, tanári jegyzetlapok, amelyeket neten megküldünk.

PRE - KOS
Keresés