Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Szeptemberben is sztárparádé a KOS-katedrán

Már az elején jön

A SAPKÁS,

A POÉNGYÁROS,
AZ „ASZTALOS”,
A „BALTÁS” 
ÉS...

TrutyiMutat

VUJITY TVRTKÓRÓL
nehéz újat mondani (talán elég is annyi, hogy ő is jön szeptemberben órát tartani), de az aligha közismert, hogy ő leplezte le az első KOS-csalót, az iskolánkba soha nem járt „kollégát”, aki egy hamisított KOS-bizonyítvánnyal adta ki magát újságírónak.
Ne felejtsük el erről is kérdezni!

EgriViktor2012Kesztyuben

EGRI VIKTOR sziporkáit néhányan „szintetikus humornak” tartják, mások poéngyárosnak hívják a 3 olimpiáról, 2 foci vb-ről és 2 Eb-ről közvetítő sportriportert. De akik a KOS-ból ismerik „2012 műhelytanárát”, azt is tudják, hogy segítőkész, következetes és jó pedagógus.
Ja, és Beckhamnek beszólt („Nem Beckham fejelt, az biztos, mert nem így állna a haja”), de hallgatóival kesztyűs kézzel bánik...

HarleOrattartKicsiHARLE TAMÁS volt már matróz és tanító is, de a legjobban írni, könyvet kiadni és KOS-órát tartani szeret. Olykor az asztal tetején. Lelkesedése csak azért nem határtalan, mert néha a lepedőnyi műfajelméleti ábrákon magyarázva sem ér mondandója végére. Szerencsére, ami az előadásaiból kimarad, azt páratlan újságírói tankönyvében elolvashatjuk.

MuranyiAndrasBaltaval2012tavaszMuhelywebMURÁNYI ANDRÁS, a Népszabadság tv-kritikusa, a Nemzeti Sport főszerkesztő-helyettese évről-évre a legtöbb jelölést kapja a hallgatóktól a „ki a legjobb műhelytanár?”-szavazáson (idén ősszel is indul csoportja!). Tavaly egy feldíszített baltával ajándékozták meg diákjai, hogy faragja csak tovább őket...

(Folyt. köv.)

KOS Plusz

Sztorizás vagy tudás?

A kettő gyakran együtt jár: vannak nagyelőadók, akik egyéniségükkel és humorukkal olyan könnyedén képesek átadni a legszárazabb szakmai anyagot is, hogy a hallgatók először azt érzik, jól szórakoztak, aztán rájönnek, hogy nevetve tanultak. Nem kell magolni, a történetek kapcsán rögzül a konkrét tudás is!
Nem is beszélve például Görög Ibolya nagyelőadásairól: a protokollfőnök-asszony olyan fergeteges stílusban adja a tudtukra illemtani hiányosságaikat, hogy eszükbe sem jut megsértődni, sőt: az előadása után, csupa „jól nevelt” ember özönlik ki a tanteremből.

PRE - KOS
Keresés