Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Szólj bele, szavazz!

Alakítsd te is a vizsgarendet!

Május a vizsgák időszaka a KOS-ban – de nem „karótnyelt stílusban″.
Nemcsak meccsre megyünk (Újpest) és házhoz jön egy díjkiosztó gála (Zsigmond Márta Médiadíj) a Sajtóház nagytermébe, hanem igyekszünk aktuális diákjaink által választott további programokat is szervezni.
SzavazzHogy olyan eseményen lehess résztvevő, olyan eseményről tudósíthass, készíthess anyagot, ami kedvedre való, érdeklődésednek és stílusodnak megfelelő.

Hamarosan közzétesszük a teljes vizsgarendet – de ehhez te is kellesz! Már most szavazz, mi lenne inkább kedvedre való:

KOSFILMFESZTIVAL.szlogennelkuljpg

KEFE, az Kos Elsőfilmes FEsztivál, amelyen egykori és leendő hallgatók az iskolában készített legjobb filmjeit mutatjuk be, nemcsak az iskolai közönségnek. Rangos médiazsűri, szakmai érdeklődők – a jelenlegi hallgatók szervezik, előzsűrizik, propagálják, s a mostaniak közül kerülnek ki a váltott műsorvezetők is, de akár élőben is közvetíthetitek.

ki-mit-tud-logo

KI MIT TUD? Jelenlegi és egykori (?) KOS-osok, KOS-tanárok (??) mutatják be, kit mit tud még... Azaz, bármilyen média melletti „tudománnyal” fel lehet lépni: ének, zene, szavalás, színjátszás, paródia, tánc, bűvészkedés, „egyéb”. Társakat is hozhatsz. A fellépés mellett természetesen itt is a konferálás és a tudósítás lehet az iskolai feladat.

focistamikrofonnalKOSPORTNAP. Kihívhatjuk a média-válogatottat egy focimeccsre, vagy futsalozhatunk egymás közt, de lehet helyette/mellette pingpong és bridzs is, vagy amit akartok. Fontos, hogy a nem sportszakos hallgatóknak is vonzó programot kell tudni biztosítani. Az élő, kihangosított közvetítés és műsorvezetés természetesen elmatradhatatlan, de írni és forgatni is lehet az eseményről.

NemekCsatajaSzkanderFeri-NoNEMEK CSATÁJA. Az egyik előadás előtt kirobbant férfi–nő vita folytatása. Lehet konferencia jellegű, lehet játékos, de elmehet akár a vetélkedő irányába. Úgy és olyanra formáljátok, ahogy akarjátok, csak minél több jelenlegi hallgató tudjion bekapcsolódni, minél többen akarjanak írni/forgatni/beszélni róla!

OkostojasS lehet még bármi más (felmerült: próbavizsga, fordított nap, KOStoló főzőverseny), vagy akár egymás mellett több rendezvény is (hogy ne kerüljenek hátrányba sportosok vagy nemsportosok, fiúk vagy lányok, tévések vagy írottsajtósok,  kezdők vagy végzősök stb.!). Egyelőre csak szavazz a honlap jobb oldalán, hogy melyiket szeretnéd, aztán kiírjuk a tőzsdefeladatokat a szervezésre, részvételre! 

KOS Plusz

Sztorizás vagy tudás?

A kettő gyakran együtt jár: vannak nagyelőadók, akik egyéniségükkel és humorukkal olyan könnyedén képesek átadni a legszárazabb szakmai anyagot is, hogy a hallgatók először azt érzik, jól szórakoztak, aztán rájönnek, hogy nevetve tanultak. Nem kell magolni, a történetek kapcsán rögzül a konkrét tudás is!
Nem is beszélve például Görög Ibolya nagyelőadásairól: a protokollfőnök-asszony olyan fergeteges stílusban adja a tudtukra illemtani hiányosságaikat, hogy eszükbe sem jut megsértődni, sőt: az előadása után, csupa „jól nevelt” ember özönlik ki a tanteremből.

PRE - KOS
Keresés