Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Téglás Péter Tokió után a KOS-ban

Lesz miről kérdezni a pingpong-kapitányt...

Már nyakunkon a vizsgaidőszak, de lesz még azért néhány hagyományos előadás is tavasszal a KOS-ban. Már amennyire hagyományos egy SULInterjús óra...

Szombaton jön a női asztalitenisz-válogatott korábban Eb-aranyat „kovácsoló″, a vasárnap Tokióban befejeződött csapat-vb-n „csak″ 13. helyet elérő szövetségi kapitány, Téglás Péter.

AsztaliteniszHUNval2014vbTokioTeglasWeb

Lessünk bele japáni útinaplójába – ez is felvethet jó néhány (nem feltétlenül csak pingpongos) kérdést.

FedererErnyovelVagva(HAMAROSAN A PÁRHUZAMOSAN ZAJLÓ NEM SPORTOS ÓRA KALANDOS PÁLYAFUTÁSÚ ELŐADÓJÁRÓL, FÉDERER ANDREÁRÓL KÖZLÜNK KULISSZATITKOKAT!)

AsztaliteniszVb5Emblemak2014TokioNagy

Tokió, 7. NAP 

Lejátszottuk az utolsó meccsünket ezen a világbajnokságon. Megvertük a cseheket 0:2-ről, 3:2-re, nálunk Gina (Póta Georgina, a csapat legjobb, legszebb és legrégibb, legeredményesebb játékosa – a szerk.), náluk Vacenovska és Stribikova maradt ki. Stribikovát leléptették az ukránok elleni meccs után, mert belerugott a palánkba, és összetört. A gond az volt, hogy erről a szerbek elleni meccsükig, ami a bentmaradásért ment, senkit sem értesítettek, és a cseh edző beírta őt a meccslapra és a bírók szóltak, hogy ezen a vb-n már Stribi nem játszhat......... Mivel nem kaptak infót erről, ezért kicserélhette az eltiltott játékost.

Visszatérve a meccsünkre, az elején úgy nézett ki, nem tudják a lányok összeszedni magukat, nagyon fáradtan mozogtak, 0:2 lett oda, viszonylag simán. Ambrus Kriszti megverte Cechovát, és ezzel fordult a meccs, először Szandi, majd Dóri is nagyot küzdve nyert, és megfordították a mérkőzést. A 0:2 utáni küzdésért és hozzállásukért, mindhármukat dícséret illeti. Ezzel a csapat a 13. helyet szerezte meg.
Ha azt nézzük, hogy az elmúlt években sorrendben a 6., 5., 7., és 11., volt a csapat, akkor ez visszaesés, ha azt nézzük, hogy hosszú idők óta előszőr Tóth Kriszti és Lovas Petra
(korábbi Európa-bajnokaink – a szerk.) nélkül játszottunk, akkor elfogadható eredmény. Két ilyen meghatározó kulcsember elvesztése minden válogatottnak komoly visszaesést jelentene.
Ami biztos, minden játékosunknak javulnia, fejlődnie kell, ès itt nem csupán a pingpongra gondolok, de hogy miben, ezt előszőr velük beszélem meg. 

Ha női szakágban dolgozó edzőként nézem, akkor pozitív, hogy a német, román és holland csapat is bejutott Európából a legjobb 8 közé. Bravúros győzelmet aratott a román csapat Korea ellen, és említést érdemel a holland Eerland, aki a csapatversenyek során a 3. pozícióban minden mérkőzését megnyerte és csak a japánok elleni negyeddöntőben veszített 2 mérkőzést, de ott a 2. helyre írták. Ők nagyon közel álltak a meglepetéshez, hiszen Li jiao - aki a Postásban játszik - mindkét mérkőzését megnyerte, és Eerland Ishikawa ellen a vb-éremért jatszott meccsen a döntő szettben 3:0, és 5:2 arányban vezetett......
Most buszozunk vissza a hotelbe, és egy gyors ebéd után elmegyunk várost nézni. Jelenleg itt vasárnap 15.46 perc van és hétfőn utazunk haza, szóval nagyjából ennyi időnk van felfedezni a várost. Ezt csak azért írtam, mert mindenki azt hiszi rólunk, hogy milyen jó nekünk, mert sokat utazunk és szép helyeket láthatunk. Erre szoktam mondani, hogy ez így van, a reptereket, szállodákat és a sportcsarnokolat elég jól ismerjük a világ minden táján...

KOS Plusz

Tanárok javítják a puskát

Nincs tankönyv. Pontosabban nincs egyetlen egy, igazi tankönyv (De azért Harléé, Wisingeré, Horváté, Bedőé, sportosoknak Gallové nagyon ajánlott!). De tanulhatsz saját jegyzeteidből is. Másokéból is. Sőt, az iskola arra is vállalkozik, hogy a saját puskádat (vagy másét, ami csak véletlenül hozzád került…) átnézi, kijavítja, még mielőtt rögzülne benned.
Például ez (az elmúlt évek csúcsbakija): a vezető operatőr autóvezetés közben operál”…

Van viszont kötelező, ajánlott és „ha jókat akarsz olvasni…”  fejezetekből álló olvasmányjegyzék.
Vannak sokszorosított (természetesen ingyenes) jegyzetek, a közös fachokban.
S vannak Prezi- és Powerpoint-diasorok, tanári jegyzetlapok, amelyeket neten megküldünk.

PRE - KOS
Keresés