Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Téglás Péter Tokió után a KOS-ban

Lesz miről kérdezni a pingpong-kapitányt...

Már nyakunkon a vizsgaidőszak, de lesz még azért néhány hagyományos előadás is tavasszal a KOS-ban. Már amennyire hagyományos egy SULInterjús óra...

Szombaton jön a női asztalitenisz-válogatott korábban Eb-aranyat „kovácsoló″, a vasárnap Tokióban befejeződött csapat-vb-n „csak″ 13. helyet elérő szövetségi kapitány, Téglás Péter.

AsztaliteniszHUNval2014vbTokioTeglasWeb

Lessünk bele japáni útinaplójába – ez is felvethet jó néhány (nem feltétlenül csak pingpongos) kérdést.

FedererErnyovelVagva(HAMAROSAN A PÁRHUZAMOSAN ZAJLÓ NEM SPORTOS ÓRA KALANDOS PÁLYAFUTÁSÚ ELŐADÓJÁRÓL, FÉDERER ANDREÁRÓL KÖZLÜNK KULISSZATITKOKAT!)

AsztaliteniszVb5Emblemak2014TokioNagy

Tokió, 7. NAP 

Lejátszottuk az utolsó meccsünket ezen a világbajnokságon. Megvertük a cseheket 0:2-ről, 3:2-re, nálunk Gina (Póta Georgina, a csapat legjobb, legszebb és legrégibb, legeredményesebb játékosa – a szerk.), náluk Vacenovska és Stribikova maradt ki. Stribikovát leléptették az ukránok elleni meccs után, mert belerugott a palánkba, és összetört. A gond az volt, hogy erről a szerbek elleni meccsükig, ami a bentmaradásért ment, senkit sem értesítettek, és a cseh edző beírta őt a meccslapra és a bírók szóltak, hogy ezen a vb-n már Stribi nem játszhat......... Mivel nem kaptak infót erről, ezért kicserélhette az eltiltott játékost.

Visszatérve a meccsünkre, az elején úgy nézett ki, nem tudják a lányok összeszedni magukat, nagyon fáradtan mozogtak, 0:2 lett oda, viszonylag simán. Ambrus Kriszti megverte Cechovát, és ezzel fordult a meccs, először Szandi, majd Dóri is nagyot küzdve nyert, és megfordították a mérkőzést. A 0:2 utáni küzdésért és hozzállásukért, mindhármukat dícséret illeti. Ezzel a csapat a 13. helyet szerezte meg.
Ha azt nézzük, hogy az elmúlt években sorrendben a 6., 5., 7., és 11., volt a csapat, akkor ez visszaesés, ha azt nézzük, hogy hosszú idők óta előszőr Tóth Kriszti és Lovas Petra
(korábbi Európa-bajnokaink – a szerk.) nélkül játszottunk, akkor elfogadható eredmény. Két ilyen meghatározó kulcsember elvesztése minden válogatottnak komoly visszaesést jelentene.
Ami biztos, minden játékosunknak javulnia, fejlődnie kell, ès itt nem csupán a pingpongra gondolok, de hogy miben, ezt előszőr velük beszélem meg. 

Ha női szakágban dolgozó edzőként nézem, akkor pozitív, hogy a német, román és holland csapat is bejutott Európából a legjobb 8 közé. Bravúros győzelmet aratott a román csapat Korea ellen, és említést érdemel a holland Eerland, aki a csapatversenyek során a 3. pozícióban minden mérkőzését megnyerte és csak a japánok elleni negyeddöntőben veszített 2 mérkőzést, de ott a 2. helyre írták. Ők nagyon közel álltak a meglepetéshez, hiszen Li jiao - aki a Postásban játszik - mindkét mérkőzését megnyerte, és Eerland Ishikawa ellen a vb-éremért jatszott meccsen a döntő szettben 3:0, és 5:2 arányban vezetett......
Most buszozunk vissza a hotelbe, és egy gyors ebéd után elmegyunk várost nézni. Jelenleg itt vasárnap 15.46 perc van és hétfőn utazunk haza, szóval nagyjából ennyi időnk van felfedezni a várost. Ezt csak azért írtam, mert mindenki azt hiszi rólunk, hogy milyen jó nekünk, mert sokat utazunk és szép helyeket láthatunk. Erre szoktam mondani, hogy ez így van, a reptereket, szállodákat és a sportcsarnokolat elég jól ismerjük a világ minden táján...

KOS Plusz

Ezermester médiamunkások

Hol vannak már azok az idők, amikor hét-nyolc fős stábok vonultak ki egy-egy eseményre, és külön személy volt a sofőr, a riporter, a szerkesztő, az operatőr, a technikus, a vágó. Ma már – mi tagadás, költségcsökkentési szempontokból – a legtöbb helyen azokat a médiamunkásokat keresik, akik egy személyben képesek ellátni ezeket a feladatokat. Magyarán leszervezik, leforgatják, megvágják, alámondják az anyagot, egyedül. 

Éppen ezért a KOS-ban is ilyen „mindenhez konyító”, all-round embereket igyekszünk képezni: kicsit operatőrködünk, kicsit vágunk, kicsit riporterkedünk, kicsit szerkesztünk, na meg persze a kamera előtt is mindenki jó néhányszor kipróbálja magát.

PRE - KOS
Keresés