Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –
Tartalomjegyzék
Terepgyakorlaton a VJ-műhely, no 2.
2. oldal
Minden oldal

V. Szabó Noémi (KOS-42.) hollóházi porcelánjai
és Nagy Zsolt (KOS-42.) Szerencsekerék-győzelme a BNV-n

A 115. Budapesti Nemzetközi Vásárt a KOS is emlékezetessé tette. A videózsurnaliszta-műhely plusz feladataként Nagy Zsolt (KOS-42.) és Nagy Viktor (KOS-43., „vendéghallgatóként”) munkálkodott a Hungexpón október 22-én. A kis csapat a Hollóházi manufaktúra pavilonjánál megtalálta V. Szabó Noémi (KOS-42.) műalkotásait: egy vázából, tányérokból és bonbonierből álló sorozatot.

VSzaboNoemi42-hollihazi-porcelanjai

NagyV43-interju-a-hungexponTerepasztal stand up után odalépős interjú következett a Pékszövetség pavilonjánál sütő-főző gyerekekkel. A Magyar Jégkorong Szövetség standjánál Pataki Gábor (KOS-35.) műhelyvezető tanárunk invitált kapuralövésre: ez kimaradt, ám Viktor azért beöltözött jégkorongozónak és úgy mondta el stand up-ját. A délelőtt utolsó állomásaként a nagyszínpadot céloztuk meg, ahol Vécsei Mihály (KOS-1.) vezette a programokat. Az újrainduló Szerencsekerék csak nem akart elkezdődni, ezért a csapat úgy határozott, hogy továbbáll. Aztán a kapuban Zsolt meggondolta magát, és visszament játszani Klausmann Viktorral. Az eredmény: Szerencsekerék-győzelem és éves belépőkártya a Hungexpo rendezvényeire!

NagyVPatakiGNagyZs-a-Hungexpon  NagyZs42-NagyV43-xboxfifa
A bal oldali képen: Nagy Viktor (KOS-43.) stand up-ja, a háttérben Pataki Gábor (KOS-35., mezben) konferál. Jobbra: Zsolt és Viktor a FIFÁ-t választotta az XBox-standonKOS Plusz

Számüzzük a kameralázat!

Visszatérő feladat: mutasd be kedvenc tárgyadat a kamera előtt! Az igazi cél persze a beszélő „megnyugtatása": a kezében tartott tárgy csak segít „megnyílni”, elfelejtetni a körülötte lévő kamerákat, lámpákat, monitorokat; leküzdeni a lámpalázat.

Hoztak már karikagyűrűt és kutyát, marsallbotot és szteppcipőt, Barbie-babát és bibliát, Fradi-sálat és rózsaszínpárducos melltartót, mobiltelefont és irodaszéket. A csúcs: Vadon János (KOS-13., azóta ismert tévés és rádiós szereplő) nyulai. Ráadásul a nézőknek kellett kitalálni, a fülüknél  fogva lógatott szegény párák közül melyik a preparált (kitömött) és melyik a szintén mozdulatlan, de élő. 

A KOS-módszer a stúdiódrukk ellen nála is bejött. „Nyusziból″ médiaoroszlán lett.

PRE - KOS
Keresés