Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Tévések a filmvásznon

A három leggyorsabb
a KOS vendége
az exkluzív vetítésen

Filmklub

Veress József filmkritikus újságírókat, tévéseket, rádiósokat középpontba állító filmekből válogatott sorozatának újabb vetítése a Sajtóházban január 29-én, csütörtökön lesz, 18 órától: Orson Welles Aranypolgár című, 1941-ben készült fekete-fehér klassszikusát láthatjuk, magyar szinkronnal.

ingyenesA 48., a 49. és az 50. (!) évfolyam hallgatói közül a három leggyorsabb a KOS vendégeként, ingyen vehet részt a zártkörű Filmklub ezen vetítésén és az azt követő szakmai beszélgetésen. Ide írj, hogy szeretnél jönni: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Az amerikai filmdráma már jóval bemutatása előtt botrányt kavart. A premier előtti vetítésen mindenki egyetértett abban, hogy egy zseniális művet láttak, kivéve egy személyt: Hedda Hoppert, aki akkor a legismertebb és legfélelmetesebb pletykalap főszerkesztője volt. A „Nagy ember” William Randolph Hearst volt, az Aranypolgár pedig alig leplezhető gúnyrajz a század első, hihetetlen hatalommal bíró sajtómágnásáról.
IngyenFilm„Rózsabimbó” – ez az utolsó szava a palotájában magányosan haldokló milliomosnak, s ezen a nyomon indul el egy újságíró, hogy megfejtse e páratlan karriert befutott ember titkát. A főszereplő Charles Foster Kane, aki arra született, hogy nagy ember legyen. Egyszerű emberként indult, de kis szerencsével mindig felismerte a környezetében lévő lehetőségeket és képes volt azt saját hasznára fordítani. Újságjai voltak, rádióállomásai, a közvélemény kiszolgálója és befolyásolója volt. Kane története, aki alulról kapaszkodott fel és ezt „elfelejtette”, egy csapásra mindent elveszített. Magányosan halt meg – pedig halhatatlannak tűnt –, és vele együtt gazdagsága, hatalma és dicsősége is.
(Forrás: port.hu)
 

A sorozat további filmjei:
A rádió aranykora
színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 85 perc, 1987
rendező: Woody Allen
Egymásra nézve
színes, magyar filmdráma, 103 perc, 1982
rendező: Makk Károly
Elveszett illúziók
színes, magyar játékfilm, 103 perc, 1983
rendező: Gazdag Gyula
Hálózat
színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 121 perc, 1976
rendező: Sidney Lumet
Az elnök emberei
színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 138 perc, 1976
rendező: Alan J. Pakula
Kína-szindróma
színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 120 perc, 1979
rendező: James Bridges

KOS Plusz

A KOS (egyik) igazi varázsa a személyes találkozás a médiasztárokkal

Arról nem is beszélve, amikor „késve” kezdődött a 12.00-ra kiírt előadás, mert a hallgatóknak „meg kellett” nézniük a déli Tv-híradót, amelynek műsorvezetője aztán tíz perccel később, talpig sminkben, 12.15-kor már ott állt „élőben”, az imént még megcsodált ruhában a tanteremben és elkezdte az előadását.
Az „aktuális sztárok” aztán igazán azt tanítják, ami épp a legfrissebb tudnivaló a médiáról!

PRE - KOS
Keresés