Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Tévések a filmvásznon

A három leggyorsabb
a KOS vendége
az exkluzív vetítésen

Filmklub

Veress József filmkritikus újságírókat, tévéseket, rádiósokat középpontba állító filmekből válogatott sorozatának újabb vetítése a Sajtóházban január 29-én, csütörtökön lesz, 18 órától: Orson Welles Aranypolgár című, 1941-ben készült fekete-fehér klassszikusát láthatjuk, magyar szinkronnal.

ingyenesA 48., a 49. és az 50. (!) évfolyam hallgatói közül a három leggyorsabb a KOS vendégeként, ingyen vehet részt a zártkörű Filmklub ezen vetítésén és az azt követő szakmai beszélgetésen. Ide írj, hogy szeretnél jönni: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Az amerikai filmdráma már jóval bemutatása előtt botrányt kavart. A premier előtti vetítésen mindenki egyetértett abban, hogy egy zseniális művet láttak, kivéve egy személyt: Hedda Hoppert, aki akkor a legismertebb és legfélelmetesebb pletykalap főszerkesztője volt. A „Nagy ember” William Randolph Hearst volt, az Aranypolgár pedig alig leplezhető gúnyrajz a század első, hihetetlen hatalommal bíró sajtómágnásáról.
IngyenFilm„Rózsabimbó” – ez az utolsó szava a palotájában magányosan haldokló milliomosnak, s ezen a nyomon indul el egy újságíró, hogy megfejtse e páratlan karriert befutott ember titkát. A főszereplő Charles Foster Kane, aki arra született, hogy nagy ember legyen. Egyszerű emberként indult, de kis szerencsével mindig felismerte a környezetében lévő lehetőségeket és képes volt azt saját hasznára fordítani. Újságjai voltak, rádióállomásai, a közvélemény kiszolgálója és befolyásolója volt. Kane története, aki alulról kapaszkodott fel és ezt „elfelejtette”, egy csapásra mindent elveszített. Magányosan halt meg – pedig halhatatlannak tűnt –, és vele együtt gazdagsága, hatalma és dicsősége is.
(Forrás: port.hu)
 

A sorozat további filmjei:
A rádió aranykora
színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 85 perc, 1987
rendező: Woody Allen
Egymásra nézve
színes, magyar filmdráma, 103 perc, 1982
rendező: Makk Károly
Elveszett illúziók
színes, magyar játékfilm, 103 perc, 1983
rendező: Gazdag Gyula
Hálózat
színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 121 perc, 1976
rendező: Sidney Lumet
Az elnök emberei
színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 138 perc, 1976
rendező: Alan J. Pakula
Kína-szindróma
színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 120 perc, 1979
rendező: James Bridges

KOS Plusz

Tanárok javítják a puskát

Nincs tankönyv. Pontosabban nincs egyetlen egy, igazi tankönyv (De azért Harléé, Wisingeré, Horváté, Bedőé, sportosoknak Gallové nagyon ajánlott!). De tanulhatsz saját jegyzeteidből is. Másokéból is. Sőt, az iskola arra is vállalkozik, hogy a saját puskádat (vagy másét, ami csak véletlenül hozzád került…) átnézi, kijavítja, még mielőtt rögzülne benned.
Például ez (az elmúlt évek csúcsbakija): a vezető operatőr autóvezetés közben operál”…

Van viszont kötelező, ajánlott és „ha jókat akarsz olvasni…”  fejezetekből álló olvasmányjegyzék.
Vannak sokszorosított (természetesen ingyenes) jegyzetek, a közös fachokban.
S vannak Prezi- és Powerpoint-diasorok, tanári jegyzetlapok, amelyeket neten megküldünk.

PRE - KOS
SZAVAZÁS
Kit látnál a legszívesebben a Kovácsi László Médiadíj ünnepélyes átadásán a KOS-ban? Ki legyen a műsorvezető, interjúkészítő október 28-án, vasárnap 10 órától?
 
Keresés