Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

TIPPEK. Hogyan közvetítsünk focimeccset? 3/5.

Ne mondj mezszámot!

Kézenfekvő, hogy például egy foci Eb-n, ahol több száz „új” játékossal ismerkedünk meg, a riporter elsősorban mezszám alapján azonosítja be az ismeretlen arcokat, alakokat. Naná! Csak véletlenül se mondjuk ki a mezszámot! A nézőt ugyanis az nem érdekli. Azért van a riporter, hogy „lefordítsa” neki: nevet, sőt ha belefér, fél(!)mondatos plusz információt is mondjon róla. Ha a mezszámmal kezdjük, a legrutintalanabb tv-néző előtt is lelepleződünk, hogy csak időt akarunk nyerni, épp keressük a listánkról az illető nevét, nem ismertük fel egyből. Nem tragédia, de több ilyen megoldás már aláássa a kommentátor hitelét.

mezszm 

KOS Plusz

Tanárok javítják a puskát

Nincs tankönyv. Pontosabban nincs egyetlen egy, igazi tankönyv (De azért Harléé, Wisingeré, Horváté, Bedőé, sportosoknak Gallové nagyon ajánlott!). De tanulhatsz saját jegyzeteidből is. Másokéból is. Sőt, az iskola arra is vállalkozik, hogy a saját puskádat (vagy másét, ami csak véletlenül hozzád került…) átnézi, kijavítja, még mielőtt rögzülne benned.
Például ez (az elmúlt évek csúcsbakija): a vezető operatőr autóvezetés közben operál”…

Van viszont kötelező, ajánlott és „ha jókat akarsz olvasni…”  fejezetekből álló olvasmányjegyzék.
Vannak sokszorosított (természetesen ingyenes) jegyzetek, a közös fachokban.
S vannak Prezi- és Powerpoint-diasorok, tanári jegyzetlapok, amelyeket neten megküldünk.

PRE - KOS
SZAVAZÁS
Kit látnál a legszívesebben a Kovácsi László Médiadíj ünnepélyes átadásán a KOS-ban? Ki legyen a műsorvezető, interjúkészítő október 28-án, vasárnap 10 órától?
 
Keresés