Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Tiszteletjeggyel a moziban

KOS-osok az új magyar film bemutatóján

Az Uránia Nemzeti Filmszínházban jártak 2017 decemberében filmkritika-írásra jelentkező diákjaink.

UranaiMozi2017.12

UranaiMozi2017.12.Dzsugan54SzollosiBalint55 UranaiMozi2017.12.RabFanni54MarinkaEmese55

A képeken (balrtól) Dzsugán Ákos (KOS-54.), Szöllősi Bálint (KOS-55.), illetve Rab Fanni (KOS-54.) és Marinka Emese (KOS-55.)

Szöllősi Bálint filmismertetője:

A Sátán fattya című filmről lehet mondani bármit, azt azonban biztosan nem, hogy nem érinti meg az embert, legyen szó bármely korosztályról. Élethűen átadja a második világháború végén fennálló állapotot.

A háziasszonyok várják haza szeretteiket, nagy a nyomor, oroszuralom, kétségek és félelmek kínoznak mindenkit. A főhős Tóth Esztert felejthetetlen trauma érte, mikor a szívét megdobbantó Székely Istvánnak próbál csomagot küldeni a munkatáborba. A rettenthetetlen fiatal lány nem ijed meg a túlerő láttán sem, viszont ez a szüzességébe kerül. Teherbe is esik, amely sok kérdést felvet abban a korban. Megtartsa e a gyereket? Kelleni fog-e ezek után Székely Istvánnak? A faluban hogyan fognak rá nézni ezek után? A hit és a kétely ambivalenciája, depressziós viselkedés, elmezavar jellemzi a főhős viselkedését, így a filmet 16 éven aluliak számára nem ajánlom.

A Kárpátalján játszódó filmet egyébként a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszacsecsén vették fel, ahol ma már alig több mint kétszázan laknak.

KOS Plusz

Szükség van ennyi újságíróra, riporterre?

Jogos a kérdés. A válasz: igen, egyre többre. Nem csak a televízió- és rádióadók száma nő fokozatosan, nemcsak újságból van egyre több (bár alacsonyabb példányszámban). Az internet, a weboldalak, az új hírportálok valósággal „zabálják” a médiamunkásokat. Ráadásul egyre több cég, intézmény alkalmaz „sajtóst”. Egyre több a referens, beszédíró, szóvivő, kommunikátor, sajtófigyelő, kommunikációs munkatárs, nem beszélve a gombamód szaporodó eseményekről: a csapatépítő tréningektől a konferenciákon át a sporteseményekig mindenütt szükség van moderátorra, műsorvezetőre.

PRE - KOS
Keresés