Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –
Kitüntetve
– de műsor nélkül
VeiszerAlinda2012A közmédia újságírója kapta az idén az Magyar Tudományos Akadémia Akadémiai Újságírói Díját.
Veiszer Alinda
 
(2007-től a Komlósi Oktatási Stúdió tanára, 2008-ban az Év műhelytanára a KOS-ban, 2009-ben a Kovácsi László Médiadíj nyertese)
2012 januárja óta nincsen képernyőn.

A Magyar Tudományos Akadémia 183. Közgyűlésének nyitónapján tizenegy kutatót és tudóst tüntettek ki 2012 májusában az MTA székházának dísztermében. Az Akadémiai Újságírói Díjat a tudomány népszerűsítése érdekében kifejtett munkássága elismeréseként Veiszer Alinda, az egykori Záróra riportere kapta meg.

A Prima Primissima-díjat is elnyert újságíró a tudományos-kulturális közéletet élénkítő műsoraiért, a kutatói pályaív, a tudomány mint hivatás hiteles bemutatásával érdemelte ki az elismerést. Veiszer Alinda több mint 700 közéleti szereplővel, tudóssal, színésszel beszélgetett Záróra című műsorában az elmúlt években.

A Záróra megszűnése után a közmédia a Duna2 csatornájára helyezte át, ahol az Éjjeli őrjárat című napi kulturális műsor riportere volt. Az Éjjeli őrjárat azonban három hónap után megszűnt, mivel az MTVA a Duna2-ből 2012 január elsején Duna World néven külhoni magyaroknak indított ismétlő csatornát.

Veiszer Alinda azóta nem kapott új műsort a közmédiánál. Úgy tudjuk, hogy a riporter azóta könyvet ír. Interjúkötetében olyan híres emberek szerepelnek majd, akik kimaradtak a Zárórából.

Az Index.hu cikke nyomán

KOS Plusz

Számüzzük a kameralázat!

Visszatérő feladat: mutasd be kedvenc tárgyadat a kamera előtt! Az igazi cél persze a beszélő „megnyugtatása": a kezében tartott tárgy csak segít „megnyílni”, elfelejtetni a körülötte lévő kamerákat, lámpákat, monitorokat; leküzdeni a lámpalázat.

Hoztak már karikagyűrűt és kutyát, marsallbotot és szteppcipőt, Barbie-babát és bibliát, Fradi-sálat és rózsaszínpárducos melltartót, mobiltelefont és irodaszéket. A csúcs: Vadon János (KOS-13., azóta ismert tévés és rádiós szereplő) nyulai. Ráadásul a nézőknek kellett kitalálni, a fülüknél  fogva lógatott szegény párák közül melyik a preparált (kitömött) és melyik a szintén mozdulatlan, de élő. 

A KOS-módszer a stúdiódrukk ellen nála is bejött. „Nyusziból″ médiaoroszlán lett.

PRE - KOS
Keresés