Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –
Kitüntetve
– de műsor nélkül
VeiszerAlinda2012A közmédia újságírója kapta az idén az Magyar Tudományos Akadémia Akadémiai Újságírói Díját.
Veiszer Alinda
 
(2007-től a Komlósi Oktatási Stúdió tanára, 2008-ban az Év műhelytanára a KOS-ban, 2009-ben a Kovácsi László Médiadíj nyertese)
2012 januárja óta nincsen képernyőn.

A Magyar Tudományos Akadémia 183. Közgyűlésének nyitónapján tizenegy kutatót és tudóst tüntettek ki 2012 májusában az MTA székházának dísztermében. Az Akadémiai Újságírói Díjat a tudomány népszerűsítése érdekében kifejtett munkássága elismeréseként Veiszer Alinda, az egykori Záróra riportere kapta meg.

A Prima Primissima-díjat is elnyert újságíró a tudományos-kulturális közéletet élénkítő műsoraiért, a kutatói pályaív, a tudomány mint hivatás hiteles bemutatásával érdemelte ki az elismerést. Veiszer Alinda több mint 700 közéleti szereplővel, tudóssal, színésszel beszélgetett Záróra című műsorában az elmúlt években.

A Záróra megszűnése után a közmédia a Duna2 csatornájára helyezte át, ahol az Éjjeli őrjárat című napi kulturális műsor riportere volt. Az Éjjeli őrjárat azonban három hónap után megszűnt, mivel az MTVA a Duna2-ből 2012 január elsején Duna World néven külhoni magyaroknak indított ismétlő csatornát.

Veiszer Alinda azóta nem kapott új műsort a közmédiánál. Úgy tudjuk, hogy a riporter azóta könyvet ír. Interjúkötetében olyan híres emberek szerepelnek majd, akik kimaradtak a Zárórából.

Az Index.hu cikke nyomán

KOS Plusz

Tanárok javítják a puskát

Nincs tankönyv. Pontosabban nincs egyetlen egy, igazi tankönyv (De azért Harléé, Wisingeré, Horváté, Bedőé, sportosoknak Gallové nagyon ajánlott!). De tanulhatsz saját jegyzeteidből is. Másokéból is. Sőt, az iskola arra is vállalkozik, hogy a saját puskádat (vagy másét, ami csak véletlenül hozzád került…) átnézi, kijavítja, még mielőtt rögzülne benned.
Például ez (az elmúlt évek csúcsbakija): a vezető operatőr autóvezetés közben operál”…

Van viszont kötelező, ajánlott és „ha jókat akarsz olvasni…”  fejezetekből álló olvasmányjegyzék.
Vannak sokszorosított (természetesen ingyenes) jegyzetek, a közös fachokban.
S vannak Prezi- és Powerpoint-diasorok, tanári jegyzetlapok, amelyeket neten megküldünk.

PRE - KOS
Keresés