Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Vizsga, 46-odszor – de ilyen még nem volt!

Soha ennyi kreatív feladat!

A KOS riporteriskola soha nem a magolásról, a „szószerinti” számonkérésről volt híres, sokkal inkább a kreatív feladatok, a fantáziát és agytornát igénylő kérdések jellemezték a vizsgateszteket.

ElleVizsga2013

2013 májusában azonban ezen is túltett a Komlósi Oktatási Stúdió: a KOS-45-ös és -46-os évfolyamnak az Elle divatmagazin legfrissebb számát, a Márczius (sic!) Tizenötödike című rendkívüli kiadványt, Szebeni István élőadásos káromkodását és annak hátterét kellett elemezni, de „kilövést” és televíziós szinopszis-verseny nevezési lapját is ki kellett tölteniük, a filmes plánokat pedig az óriáskivetítőről vadászhatták.

vizsga1  vizsga2

Fotó: Buzek Bence
(KOS-44.)

KOS Plusz

Szükség van ennyi újságíróra, riporterre?

Jogos a kérdés. A válasz: igen, egyre többre. Nem csak a televízió- és rádióadók száma nő fokozatosan, nemcsak újságból van egyre több (bár alacsonyabb példányszámban). Az internet, a weboldalak, az új hírportálok valósággal „zabálják” a médiamunkásokat. Ráadásul egyre több cég, intézmény alkalmaz „sajtóst”. Egyre több a referens, beszédíró, szóvivő, kommunikátor, sajtófigyelő, kommunikációs munkatárs, nem beszélve a gombamód szaporodó eseményekről: a csapatépítő tréningektől a konferenciákon át a sporteseményekig mindenütt szükség van moderátorra, műsorvezetőre.

PRE - KOS
Keresés