Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Vizsga, 46-odszor – de ilyen még nem volt!

Soha ennyi kreatív feladat!

A KOS riporteriskola soha nem a magolásról, a „szószerinti” számonkérésről volt híres, sokkal inkább a kreatív feladatok, a fantáziát és agytornát igénylő kérdések jellemezték a vizsgateszteket.

ElleVizsga2013

2013 májusában azonban ezen is túltett a Komlósi Oktatási Stúdió: a KOS-45-ös és -46-os évfolyamnak az Elle divatmagazin legfrissebb számát, a Márczius (sic!) Tizenötödike című rendkívüli kiadványt, Szebeni István élőadásos káromkodását és annak hátterét kellett elemezni, de „kilövést” és televíziós szinopszis-verseny nevezési lapját is ki kellett tölteniük, a filmes plánokat pedig az óriáskivetítőről vadászhatták.

vizsga1  vizsga2

Fotó: Buzek Bence
(KOS-44.)

KOS Plusz

 Mennyire lehet alapos, elmélyült tudást szerezni kétszer négy hónap alatt?

A KOS soha nem is állította, hogy teljes körű, mindenre elegendő ismereteket nyújt.

Azt viszont igen, hogy mindennel megismertet, kedvet csinál, felkelti az érdeklődést. Mint egy múzeumi tárlatvezetés profi útikalauzokkal. Mintha a Louvre összes termén átrohannánk egy nap alatt. Mindent látunk, hallunk, tájékozódunk. Ismereteink nem mindenre kiterjedőek, de azt pontosan tudni fogjuk, hogy hol lehet utánanézni, hozzáolvasni, hogyan mélyülhetünk el benne, és ami a legfontosabb: kit kérdezhetünk meg, ha elakadunk valamiben.

Igen, a KOS egyik erénye a kapcsolatok építése. Akár a sztártanárokkal, akár azokkal, akik egykor ugyanide jártak és már alapemberei egy-egy szerkesztőségnek. Van belőlük néhány…

PRE - KOS
Keresés