Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Vizsga, 46-odszor – de ilyen még nem volt!

Soha ennyi kreatív feladat!

A KOS riporteriskola soha nem a magolásról, a „szószerinti” számonkérésről volt híres, sokkal inkább a kreatív feladatok, a fantáziát és agytornát igénylő kérdések jellemezték a vizsgateszteket.

ElleVizsga2013

2013 májusában azonban ezen is túltett a Komlósi Oktatási Stúdió: a KOS-45-ös és -46-os évfolyamnak az Elle divatmagazin legfrissebb számát, a Márczius (sic!) Tizenötödike című rendkívüli kiadványt, Szebeni István élőadásos káromkodását és annak hátterét kellett elemezni, de „kilövést” és televíziós szinopszis-verseny nevezési lapját is ki kellett tölteniük, a filmes plánokat pedig az óriáskivetítőről vadászhatták.

vizsga1  vizsga2

Fotó: Buzek Bence
(KOS-44.)

KOS Plusz

Számüzzük a kameralázat!

Visszatérő feladat: mutasd be kedvenc tárgyadat a kamera előtt! Az igazi cél persze a beszélő „megnyugtatása": a kezében tartott tárgy csak segít „megnyílni”, elfelejtetni a körülötte lévő kamerákat, lámpákat, monitorokat; leküzdeni a lámpalázat.

Hoztak már karikagyűrűt és kutyát, marsallbotot és szteppcipőt, Barbie-babát és bibliát, Fradi-sálat és rózsaszínpárducos melltartót, mobiltelefont és irodaszéket. A csúcs: Vadon János (KOS-13., azóta ismert tévés és rádiós szereplő) nyulai. Ráadásul a nézőknek kellett kitalálni, a fülüknél  fogva lógatott szegény párák közül melyik a preparált (kitömött) és melyik a szintén mozdulatlan, de élő. 

A KOS-módszer a stúdiódrukk ellen nála is bejött. „Nyusziból″ médiaoroszlán lett.

PRE - KOS
Keresés