Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Vizsgaeredmények, 2017 tavasz

Mindenkinek sikerült 
a sport-pótvizsga

Kedden ketten pótvizsgáznak sportból: két hallgató az elméleti részből (sportirányítás, Nemzet Sportolói), egyiküknek pedig még sportágismeretből is javítania kellett. Sikerrel járt a halasztott vizsgát tevő végtzős hallgató is.

Általános teszt: végül mindenkinek sikerült

Egy végzős (KOS-53.) hallgató a pót-időpontban tette le ezt a vizsgát.

A kezdők (KOS-54.) közül ketten írtak elégtelent, de a félévzáró vizsgabeszélgetésen mindketten javítottak. Három végzőst mindössze fél pont mentett meg az ismétléstől.

A végzősök (KOS-53.) közül sorrendben Koltai-Kiss Borbála, Fehér Tamás és Viktorin Tamás érte el a legmagasabb pontszámot.

KoltaiBorbala53NevetZsaner2016oszSHvagva
Koltai-Kiss Borbála: 93,5%-os teszt

Az úgynevezett kreatív írásbelin (KOS-53.) sok jeles született, bukás nem volt.

A kezdők (KOS-54.) teszt-élmezőnye:

BeroZsolt54.KissZita54.BereyOrsolya54.jpg

Beró Zsolt, Kiss Zita, Berey Orsolya.

A műfajtesztet ketten írták meg újra

Másodikra mindketten sikerrel tettek írásbeli vizsgát a „Harleizmusból”. Ketten évfolyamtársaiknál később írták meg a(z új) műfajtesztet, mindketten sikerrel.
Jelest érdemelt a KOS-54-esek közül Petz-Molnár Lénárd – magasan a legtöbb pontot szerezve –, Látó Márton, Kiss Marietta, Stefanovics Attila és Beró Zsolt.

Petz-MolnarLenard54zsaner
Petz-Molnár Lénárd: 88-ból 86 pont

Feles filmek

A vártnál kevesebben készítettek már félévkor is vizsgafilmet. A KOS-54-esek közül Bernáth Barbara riportösszeállítását tartotta a legjobbnak a háromtagú vizsgabizottság.

BernathBarbara54.web

Az esszék a 2-estől az 5-ösig kaptak hideget-meleget, a panorámaoldalak többsége kifejezetten jól sikerült.

Vizsgafilm, szakdolgozat

A vizsgafilmeket és szakdolgozatokat, egymástól függetlenül, két tanár is értékeli. Az összesített érdemjegyeket pénteken ismertetik.

Ösztöndíjak, eltanácsolások

Az összes eredmény – beleértve az ösztöndíjak és az esetleges eltanácsolások – szintén június 9-én válik ismertté. (A KOS-os hagyományok szerint az elballagó végzősök egy későbbi időpontban vehetik át pénzjutalmukat, illetve KOS-tőzsdenyereményüket, a kezdőknek pedig eleve beszámítjuk II. félévi tandíjukba.)

A profikkal azonos díjazás

A nyári szünet utáni ünnepségen a tervek szerint a Kovácsi László Médiadíj profi kategóriájának újabb nyertesével együtt vehetik át kitüntetéseiket a hallgatói kategória most kihirdetésre kerülő nyertesei.

BorosAndras47Tanarseged2014Vagott Ugyanekkor kapja majd kézhez KOS-diplomáját az a már a médiában főállásban (!) dolgozó, korábban sikeres záró-vizsgát tett hallgató, aki életkora miatt csak idén nyáron érettségizhetett, így csak most kaphatja kézhez „KOS-diplomáját”.

Boros András (KOS-47.), M4 Sport (MTVA)

KOS Plusz

Ezermester médiamunkások

Hol vannak már azok az idők, amikor hét-nyolc fős stábok vonultak ki egy-egy eseményre, és külön személy volt a sofőr, a riporter, a szerkesztő, az operatőr, a technikus, a vágó. Ma már – mi tagadás, költségcsökkentési szempontokból – a legtöbb helyen azokat a médiamunkásokat keresik, akik egy személyben képesek ellátni ezeket a feladatokat. Magyarán leszervezik, leforgatják, megvágják, alámondják az anyagot, egyedül. 

Éppen ezért a KOS-ban is ilyen „mindenhez konyító”, all-round embereket igyekszünk képezni: kicsit operatőrködünk, kicsit vágunk, kicsit riporterkedünk, kicsit szerkesztünk, na meg persze a kamera előtt is mindenki jó néhányszor kipróbálja magát.

PRE - KOS
Keresés