Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Vizsgaeredmények, 2017 tavasz

Mindenkinek sikerült 
a sport-pótvizsga

Kedden ketten pótvizsgáznak sportból: két hallgató az elméleti részből (sportirányítás, Nemzet Sportolói), egyiküknek pedig még sportágismeretből is javítania kellett. Sikerrel járt a halasztott vizsgát tevő végtzős hallgató is.

Általános teszt: végül mindenkinek sikerült

Egy végzős (KOS-53.) hallgató a pót-időpontban tette le ezt a vizsgát.

A kezdők (KOS-54.) közül ketten írtak elégtelent, de a félévzáró vizsgabeszélgetésen mindketten javítottak. Három végzőst mindössze fél pont mentett meg az ismétléstől.

A végzősök (KOS-53.) közül sorrendben Koltai-Kiss Borbála, Fehér Tamás és Viktorin Tamás érte el a legmagasabb pontszámot.

KoltaiBorbala53NevetZsaner2016oszSHvagva
Koltai-Kiss Borbála: 93,5%-os teszt

Az úgynevezett kreatív írásbelin (KOS-53.) sok jeles született, bukás nem volt.

A kezdők (KOS-54.) teszt-élmezőnye:

BeroZsolt54.KissZita54.BereyOrsolya54.jpg

Beró Zsolt, Kiss Zita, Berey Orsolya.

A műfajtesztet ketten írták meg újra

Másodikra mindketten sikerrel tettek írásbeli vizsgát a „Harleizmusból”. Ketten évfolyamtársaiknál később írták meg a(z új) műfajtesztet, mindketten sikerrel.
Jelest érdemelt a KOS-54-esek közül Petz-Molnár Lénárd – magasan a legtöbb pontot szerezve –, Látó Márton, Kiss Marietta, Stefanovics Attila és Beró Zsolt.

Petz-MolnarLenard54zsaner
Petz-Molnár Lénárd: 88-ból 86 pont

Feles filmek

A vártnál kevesebben készítettek már félévkor is vizsgafilmet. A KOS-54-esek közül Bernáth Barbara riportösszeállítását tartotta a legjobbnak a háromtagú vizsgabizottság.

BernathBarbara54.web

Az esszék a 2-estől az 5-ösig kaptak hideget-meleget, a panorámaoldalak többsége kifejezetten jól sikerült.

Vizsgafilm, szakdolgozat

A vizsgafilmeket és szakdolgozatokat, egymástól függetlenül, két tanár is értékeli. Az összesített érdemjegyeket pénteken ismertetik.

Ösztöndíjak, eltanácsolások

Az összes eredmény – beleértve az ösztöndíjak és az esetleges eltanácsolások – szintén június 9-én válik ismertté. (A KOS-os hagyományok szerint az elballagó végzősök egy későbbi időpontban vehetik át pénzjutalmukat, illetve KOS-tőzsdenyereményüket, a kezdőknek pedig eleve beszámítjuk II. félévi tandíjukba.)

A profikkal azonos díjazás

A nyári szünet utáni ünnepségen a tervek szerint a Kovácsi László Médiadíj profi kategóriájának újabb nyertesével együtt vehetik át kitüntetéseiket a hallgatói kategória most kihirdetésre kerülő nyertesei.

BorosAndras47Tanarseged2014Vagott Ugyanekkor kapja majd kézhez KOS-diplomáját az a már a médiában főállásban (!) dolgozó, korábban sikeres záró-vizsgát tett hallgató, aki életkora miatt csak idén nyáron érettségizhetett, így csak most kaphatja kézhez „KOS-diplomáját”.

Boros András (KOS-47.), M4 Sport (MTVA)

KOS Plusz

Tanárok javítják a puskát

Nincs tankönyv. Pontosabban nincs egyetlen egy, igazi tankönyv (De azért Harléé, Wisingeré, Horváté, Bedőé, sportosoknak Gallové nagyon ajánlott!). De tanulhatsz saját jegyzeteidből is. Másokéból is. Sőt, az iskola arra is vállalkozik, hogy a saját puskádat (vagy másét, ami csak véletlenül hozzád került…) átnézi, kijavítja, még mielőtt rögzülne benned.
Például ez (az elmúlt évek csúcsbakija): a vezető operatőr autóvezetés közben operál”…

Van viszont kötelező, ajánlott és „ha jókat akarsz olvasni…”  fejezetekből álló olvasmányjegyzék.
Vannak sokszorosított (természetesen ingyenes) jegyzetek, a közös fachokban.
S vannak Prezi- és Powerpoint-diasorok, tanári jegyzetlapok, amelyeket neten megküldünk.

PRE - KOS
Keresés