Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Vizsgafilm-parádé (2019 január)

Thriller, mese, KOSher

A KOS-hallgatók maguk választhatják meg vizsgafeladataik jó részét. Riportfilm vagy rádióműsor, vagy foci BL-műsor készítése, vagy újságkészítés is vállalható.

2019 januárjában készült 5 perces "mozik" között volt vad thriller (!) és mélázásra késztető filmetűd. A körüljárt témákat illetően: pornó, gyermeknevelés, lovaglás, hajvágás, sms-ezés okozta nyakferdülés, építészeti tanácsadás. Akadt, aki egy sikeres sportriporternőt mutatott be alkotásában, más egy falut, megint más – kellő önkritikával – saját magát, megint más a vizsgafilm-készítés nehézségeit.

GorocsNandor57feles_vizsgafilmbol.jpg
Göröcs Nándor (KOS-57.) készítette az egyik
legizgalmasabb félévi vizsgafilmet

A kiemelkedően legjobb riport a végzős Sávoly Boglárka (KOS-56.) Rolimese című munkája: megrázó és felemelő történet egy sérült kisfiúról

SavolyBoglarka56_vizsgafilm_gyerekekkel2019.jpg
A főállásban tanítónő KOS-diák saját
tanítványai között is szerepelt filmjében

  A végzősök közül a legjobb újságot Nagy Alexandra (KOS-56.) állította össze. Címe: KOSher

KOSher_Magazin_2019jan_NagyAlexandra56_cimlap.jpg
KOS női (?) magazin, fiús (?) témákkal

KOS Plusz

Sztorizás vagy tudás?

A kettő gyakran együtt jár: vannak nagyelőadók, akik egyéniségükkel és humorukkal olyan könnyedén képesek átadni a legszárazabb szakmai anyagot is, hogy a hallgatók először azt érzik, jól szórakoztak, aztán rájönnek, hogy nevetve tanultak. Nem kell magolni, a történetek kapcsán rögzül a konkrét tudás is!
Nem is beszélve például Görög Ibolya nagyelőadásairól: a protokollfőnök-asszony olyan fergeteges stílusban adja a tudtukra illemtani hiányosságaikat, hogy eszükbe sem jut megsértődni, sőt: az előadása után, csupa „jól nevelt” ember özönlik ki a tanteremből.

PRE - KOS
Keresés