Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

XXI. század nőfalója – Casanova pont com

Amit első cikkírási feladatnak nem mertél bevállalni...

Toronymagasan győzött az amatőr dartsverseny – messze erről írtak a legtöbben az első hétvégén –, de még a V4-program és a többpróba-bajnokság is beelőzte a Valentin-napi témát.

Az első cikkírási feladat leadási határideje után – kedvcsinálónak a jövőre nézve – közzétesszük egykori hallgatónk, Zöldi Tamás (KOS-35.) a Carrie.hu-ban megjelent cikkét.

Carrie.hu.Logo ZoldiTamas35PortreSzemuveg2018Mindenki keresi a társát, akár az utcán, akár az interneten. Az előbbi elég macerás, mert el kell hagyni hozzá a szobát, és az sem baj, ha tisztálkodunk előtte, ha azt akarjuk, hogy a büdös életben legyen nőnk, vagy pasink.
Az utóbbi verzió a tutibb, otthon ülve, pizsamában, elhitetve a másikkal, hogy mi vagyunk maga a tökéletesség.
Erről szól a posztom, legalábbis, ha jól értettem magamat, miután elolvastam, amit írtam.

XXI. század nőfalója – Casanova pont com

Szerelem első kattintásra, keleti kényelem, nyugati izgalom. Végre vége az unalmas randiknak, a végeláthatatlan SZEMÉLYES beszélgetéseknek! Eljött az idő, hála a technikának, hogy otthon, sör mellől, nyugodtan, bredpitként, azt írjak magamról, amit akarok! Ki kérheti tőlem számon mindezt? A szoftverrendőrség? Az mellékes, mondhatni természetes velejárója a történetnek, hogy akinek írok, történetesen egy kísértetiesen Angelina Jolie-ra hajazó nőszemély(?). Kit érdekel? Buli van! Nem baj, bontok még egy sört! Korlátlan az internetem, a sörkészletem már kevésbé. Sebaj, ha elfogy, töltök le a netről!

Minden alkalommal, amikor belépek a valótlan világomba, mint VV Senki, néhány perc elteltével már VV Valaki vagyok, és ez nem semmi! Eltűnnek a bajok, és átadom magam Rodolfó országának. „A kezemet figyeljék, mert csalok!” Itt a látszat csal, de ez senkit sem zavar, legalábbis engem nem. Még nem.

Beszállás az álomhajóba, indul az utazás, horgonyt fel! Szisszen a sör, ütöm a billentyűket, kezdetét veszi a metamorfózis, a teljes (meg)hasonulás. Keresem a párom, szerencsére nem tart sokáig, hiszen irtó gyors a gépem processzora.

Rákattintok a nagy Ő-re: nem marad viszonzatlan az igyekezetem, a bébi is rám kattan. Osztom az észt, a lány szorozza kettővel. Érzem, hogy az IGAZIVAL ülök szemben, és az a pár kilóéter sem zavar, ami kettőnk között van. A harmadik sörömnél már kigyúrt is vagyok, a kiscsaj sem rest, már tangában ül a gépnél – legalábbis ezt írja. Ja, én hiszek neki! Miért ne hinnék, amikor Ő is bízik bennem? Ahogy a mondás is tartja: „Ember csetezz, és bízva-bízzál!”. Virtuális barátnőm – nevezzük Virtilnek – nagy ötlettel áll elő.

– Mi lenne, ha levenném a bugyim? – írja remegő betűkkel.
– Rendben – és nyomok egy Entert. Érzem, ebből lesz valami! Forrósodik a levegő, alig bírja hűteni a laptopomat a ventilátor.
– Írd le a férfiasságod paramétereit, Te csődör! – ez övön aluli kérés, gondoltam. Ettől az óhajtól lefagyok. Szerencsére a Reset gomb segítségével sikerül újraindítanom a gépet. Őrült mázlim van! Megvár a bige, amíg újra belépek Kamulandba.
– Töltsük együtt az estét, 80 megabájtig! – rukkolok elő frenetikus tervemmel.
– Klikkelsz velem? – tréfálkozik kacéran vagy pucéran, már nem is értem. Ekkor már a hetedik sörömnél járok, és tudom, hogy felejthetetlen este lesz számomra. El is mentem rögtön a beszélgetést.

Reggel van, 13 óra, próbálok kikelni az ágyamból, de nem megy. Kikelek magamból, már mérgesen rugaszkodom neki újra, de hiába. A földön kb. 20 dobozos sör, üresen, a laptopból is csepeg a mennyei manna. Sikerült a letöltés? Működik a találmányom? Több kérdés kavarog a fejemben, mint Vágó Istvánnak a negyvenéves pályafutása alatt, de lehetséges, hogy nem is a kérdés az… Igazam van, a sör kavarog, és a hasamban. Sietek, megnézem, hány ingerem van.

A Google 10 találatot dob ki.

Zöldi Tamás


Szabó Szilárd (KOS-26., Budapest) és Zöldi Tamás (KOS-35., München)
a németországi kézilabda-világbajnokságon futott össze 2017 decemberében

ZoldiTamas35.SzaboSzilard26

Van olyan, hogy az ember 9 évente találkozik valakivel (néha véletlenül)
és mégis a barátjának mondhatja az illetőt. Na, ő nem ilyen.

KOS Plusz

Önbizalomfröccs
és kemény kritika

Felevzaro2012majusPappGabriella44FoglBalazsKG

Alapos, úgynevezett félévzáró beszélgetésen vesz részt 2018. június 10-étől a kezdő évfolyam (KOS-56.) valamennyi hallgatója. A kéttagú vizsgabizottság mindenkivel körülbelül egy órát társalog: értékel, kérdez, meghallgatja a személyes problémákat, elemzi a tévés vizsgát és a tesztet, tanácsokat ad a folytatásra, új (!) műhelyeket javasol a második félévre.

OsztondijPuzzle

Fejenként kb. 20-30 (!) osztályzat és értékelés, valamint a szubjektív benyomások alapján születik meg a döntés, hogy ki kaphat ösztöndíjat, illetve ki jut esetleg az eltanácsolás sorsára. 
A félév és a vizsgák során elért részeredményeket a vizsgabeszélgetésen összesítjük, az ott kialakult képet is beleszámítva.

PRE - KOS
Keresés