Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

XXI. század nőfalója – Casanova pont com

Amit első cikkírási feladatnak nem mertél bevállalni...

Toronymagasan győzött az amatőr dartsverseny – messze erről írtak a legtöbben az első hétvégén –, de még a V4-program és a többpróba-bajnokság is beelőzte a Valentin-napi témát.

Az első cikkírási feladat leadási határideje után – kedvcsinálónak a jövőre nézve – közzétesszük egykori hallgatónk, Zöldi Tamás (KOS-35.) a Carrie.hu-ban megjelent cikkét.

Carrie.hu.Logo ZoldiTamas35PortreSzemuveg2018Mindenki keresi a társát, akár az utcán, akár az interneten. Az előbbi elég macerás, mert el kell hagyni hozzá a szobát, és az sem baj, ha tisztálkodunk előtte, ha azt akarjuk, hogy a büdös életben legyen nőnk, vagy pasink.
Az utóbbi verzió a tutibb, otthon ülve, pizsamában, elhitetve a másikkal, hogy mi vagyunk maga a tökéletesség.
Erről szól a posztom, legalábbis, ha jól értettem magamat, miután elolvastam, amit írtam.

XXI. század nőfalója – Casanova pont com

Szerelem első kattintásra, keleti kényelem, nyugati izgalom. Végre vége az unalmas randiknak, a végeláthatatlan SZEMÉLYES beszélgetéseknek! Eljött az idő, hála a technikának, hogy otthon, sör mellől, nyugodtan, bredpitként, azt írjak magamról, amit akarok! Ki kérheti tőlem számon mindezt? A szoftverrendőrség? Az mellékes, mondhatni természetes velejárója a történetnek, hogy akinek írok, történetesen egy kísértetiesen Angelina Jolie-ra hajazó nőszemély(?). Kit érdekel? Buli van! Nem baj, bontok még egy sört! Korlátlan az internetem, a sörkészletem már kevésbé. Sebaj, ha elfogy, töltök le a netről!

Minden alkalommal, amikor belépek a valótlan világomba, mint VV Senki, néhány perc elteltével már VV Valaki vagyok, és ez nem semmi! Eltűnnek a bajok, és átadom magam Rodolfó országának. „A kezemet figyeljék, mert csalok!” Itt a látszat csal, de ez senkit sem zavar, legalábbis engem nem. Még nem.

Beszállás az álomhajóba, indul az utazás, horgonyt fel! Szisszen a sör, ütöm a billentyűket, kezdetét veszi a metamorfózis, a teljes (meg)hasonulás. Keresem a párom, szerencsére nem tart sokáig, hiszen irtó gyors a gépem processzora.

Rákattintok a nagy Ő-re: nem marad viszonzatlan az igyekezetem, a bébi is rám kattan. Osztom az észt, a lány szorozza kettővel. Érzem, hogy az IGAZIVAL ülök szemben, és az a pár kilóéter sem zavar, ami kettőnk között van. A harmadik sörömnél már kigyúrt is vagyok, a kiscsaj sem rest, már tangában ül a gépnél – legalábbis ezt írja. Ja, én hiszek neki! Miért ne hinnék, amikor Ő is bízik bennem? Ahogy a mondás is tartja: „Ember csetezz, és bízva-bízzál!”. Virtuális barátnőm – nevezzük Virtilnek – nagy ötlettel áll elő.

– Mi lenne, ha levenném a bugyim? – írja remegő betűkkel.
– Rendben – és nyomok egy Entert. Érzem, ebből lesz valami! Forrósodik a levegő, alig bírja hűteni a laptopomat a ventilátor.
– Írd le a férfiasságod paramétereit, Te csődör! – ez övön aluli kérés, gondoltam. Ettől az óhajtól lefagyok. Szerencsére a Reset gomb segítségével sikerül újraindítanom a gépet. Őrült mázlim van! Megvár a bige, amíg újra belépek Kamulandba.
– Töltsük együtt az estét, 80 megabájtig! – rukkolok elő frenetikus tervemmel.
– Klikkelsz velem? – tréfálkozik kacéran vagy pucéran, már nem is értem. Ekkor már a hetedik sörömnél járok, és tudom, hogy felejthetetlen este lesz számomra. El is mentem rögtön a beszélgetést.

Reggel van, 13 óra, próbálok kikelni az ágyamból, de nem megy. Kikelek magamból, már mérgesen rugaszkodom neki újra, de hiába. A földön kb. 20 dobozos sör, üresen, a laptopból is csepeg a mennyei manna. Sikerült a letöltés? Működik a találmányom? Több kérdés kavarog a fejemben, mint Vágó Istvánnak a negyvenéves pályafutása alatt, de lehetséges, hogy nem is a kérdés az… Igazam van, a sör kavarog, és a hasamban. Sietek, megnézem, hány ingerem van.

A Google 10 találatot dob ki.

Zöldi Tamás


Szabó Szilárd (KOS-26., Budapest) és Zöldi Tamás (KOS-35., München)
a németországi kézilabda-világbajnokságon futott össze 2017 decemberében

ZoldiTamas35.SzaboSzilard26

Van olyan, hogy az ember 9 évente találkozik valakivel (néha véletlenül)
és mégis a barátjának mondhatja az illetőt. Na, ő nem ilyen.

KOS Plusz

Tanárok javítják a puskát

Nincs tankönyv. Pontosabban nincs egyetlen egy, igazi tankönyv (De azért Harléé, Wisingeré, Horváté, Bedőé, sportosoknak Gallové nagyon ajánlott!). De tanulhatsz saját jegyzeteidből is. Másokéból is. Sőt, az iskola arra is vállalkozik, hogy a saját puskádat (vagy másét, ami csak véletlenül hozzád került…) átnézi, kijavítja, még mielőtt rögzülne benned.
Például ez (az elmúlt évek csúcsbakija): a vezető operatőr autóvezetés közben operál”…

Van viszont kötelező, ajánlott és „ha jókat akarsz olvasni…”  fejezetekből álló olvasmányjegyzék.
Vannak sokszorosított (természetesen ingyenes) jegyzetek, a közös fachokban.
S vannak Prezi- és Powerpoint-diasorok, tanári jegyzetlapok, amelyeket neten megküldünk.

PRE - KOS
Keresés