Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Irodalmár, rádiósok, sportosok a 2014-es nomináltak listáján
Kovacsi-nominaltak2014Montazs.jpg Buda Márton, Csillag Péter, Csurka Gergely, Egri Viktor;
Grecsó Krisztián, Horváth Gergely, L. Pap István, Petrovics-Mérei Andrea;
Petur András, Pietsch Tibor, Rátonyi Krisztina, Tóth Anita

Nagy nevek a 2011-es jelöltek között

A Kovácsi László Médiadíj 12 tagú kuratóriuma – Borbély Zoltán, Faragó Richard, Gundel Takács Gábor, Hajdú B. István, Komlósi Gábor, Kovácsi Lászlóné, Méhes Gábor, Novodomszky Éva, Suba Kata, Szujó Zoltán, Várhegyi Ferenc, Veiszer Alinda – összesen 14 jelöltre tett javaslatot, hogy ki legyen a 2011. évi díjazott:

AlGhauiHesnaSisak amler_zoltan BarabasEva5Szuk DomotorTamasMikrofonSzuk EgriViktorportre KolozsiIldikoBeszelPortre2011 MuranyiAndrasPortre RakocziFerenc STakacsCsekeOnTheSpot SuvegesGergo.Nagy SzantoDavid01 TillAttilaPortre TothAnitaNsp 

VadonJanosPortreVagottSzuk
Al Ghaoui Hesna, Amler Zoltán, Barabás Éva, Dömötör Tamás, Egri Viktor, Kolozsi Ildikó, Murányi András, Rákóczi Ferenc, S. Takács András és Cseke Eszter, Süveges Gergő, Szántó Dávid, Till Attila, Tóth Anita, Vadon János

Közülük kerültek ki a „hármas döntő” résztvevői.
A nomináltak: Al Ghaoui Hesna, Murányi András, Vadon János.


Al Ghaoui Hesna

Egy „frontkóros” portréja

Ha magyarra fordítanánk a nevét így hívnák őt: „beképzelt szépség”.
Sokszor esik áldozatul az emberek sztereotip gondolkozásának, származása miatt. Édesapja szíriai, édesanyja magyar. Sohasem tagadta gyökereit, egyetemistaként cikkeket és riportokat írt Szíriáról. Elmondása szerint talán ez vitte az újságírói pályára. Apró termete miatt, sokan meglepődnek különleges és sokszor fiús munkáján.  Az egyetlen női újságíró, aki 2006-ban Libanonból tudósított. Nincs mögötte állandó stáb, egy operatőrrel járja a konfliktus zónákat. Hol sisakban és golyóálló mellényben tudósít hol egy fél hagymával a könnygáz okozta könnyek ellen. Sok borzalmat átélt, de munkájában nem hagyja, hogy érzelmei vezéreljék. Ha nincs a fronton, szoknyát és magassarkút visel, ha hivatása a bombák földjére szólítja, zsebes nadrágban és bakancsban várja az esti bejelentkezést.
Al Ghaoui Hesna az első olyan női tudósító, aki háborús övezetekből tudósít mégsem tartja magát haditudósítónak.

Váczi Andrea (KOS-43.)


Murányi András

Erőteljes hatás

„Rólam fogsz írni? Ó, te szegény!” – mondta Murányi András, amikor a Kovácsi-díj átadón készült interjú végén elújságoltam neki, hogy rá esett a választásom.

Nagyjából én lehettem zsinórban a tizenötödik riporterpalánta, aki odalépett hozzá egy másodpercnyi szünetet sem hagyva, mégis ugyanolyan lelkiismeretesen válaszolt, mintha elsőként faggattam volna, és közben – természetesen – folyamatosan viccelődött. Ez persze nem lepett meg minket, hiszen írásai közt szép számmal találunk szellemes tv-kritikát, élcelődő glosszát vagy polgárpukkasztó jegyzetet.

            Cikkeivel mindig erőteljes hatást vált ki az olvasóból, internetes publikációira rendszerint felbőszült kommentekkel reagálnak a fórumozók, és kevés olyan egyesület vagy szervezet van Magyarországon, amelyet még nem haragított magára valamilyen radikálisabb kijelentéssel. Stílusa meglehetősen szókimondó, időnként vulgáris, de rendkívül szórakoztató, ugyanakkor dicsérni (vagy legalább elismerni) is szokott alkalomadtán. A mélyinterjútól a sporttudósításig mindenféle műfajban otthon van. Érdekes és izgalmas személyiség, és még le sem írtam azokat a szavakat, hogy Havas Henrik, Csisztu Zsuzsa vagy láncfűrész.

Szászi Bernadett (KOS-43.)


Vadon János

Személy, sziklán, lufival, lánggal

Személy? Igen. 163 cm magas? Igen. Vegetáriánus? Igen. Szereti a rockot? Igen. Kedvenc szavai az abszolút és az egészen elképesztő? Igen. Korán szokott kelni? Igen. Van egy kislánya, akit Virágnak hívnak és sokat eszik? Igen. Reggeli műsort vezet a Class FM-en Sebestyén Balázzsal és Rákóczi Ferivel? Igen. Vicces és hétköznapi figura? Igen. Hobbija a sziklamászás? Igen. Szeret kerékpározni és még mindig a fiatalkori biciklijével jár? Igen. Notórikus péksüti-vásárló? Igen. Egyszer felrepült az égbe, egy csomó lufira kötve? Igen. Idén születésnapjára tandemugrást kapott a kollégáitól? Igen. Gyenge matematikából? Igen. Szereti a várakat, várromokat? Igen. Lehet, hogy ő fog futni az olimpiai lánggal? Igen. Nincs ajtó a fürdőszobáján? Igen. Minden szenteste leviszi sétálni a kutyáját? Igen. Rákérdezhetek? Igen. Vadon János? Igen!

Szentkuti Anna (KOS-43.)

KOS Plusz

Tanárok javítják a puskát

Nincs tankönyv. Pontosabban nincs egyetlen egy, igazi tankönyv (De azért Harléé, Wisingeré, Horváté, Bedőé, sportosoknak Gallové nagyon ajánlott!). De tanulhatsz saját jegyzeteidből is. Másokéból is. Sőt, az iskola arra is vállalkozik, hogy a saját puskádat (vagy másét, ami csak véletlenül hozzád került…) átnézi, kijavítja, még mielőtt rögzülne benned.
Például ez (az elmúlt évek csúcsbakija): a vezető operatőr autóvezetés közben operál”…

Van viszont kötelező, ajánlott és „ha jókat akarsz olvasni…”  fejezetekből álló olvasmányjegyzék.
Vannak sokszorosított (természetesen ingyenes) jegyzetek, a közös fachokban.
S vannak Prezi- és Powerpoint-diasorok, tanári jegyzetlapok, amelyeket neten megküldünk.

PRE - KOS
Keresés