Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

2001

filmvetitogepAz Aranytízzel, azaz az Arany János utca 10. szám alatt található Művelődési Központtal szemben lévő Garage névre keresztelt étteremben találkoztak a tíz éve végzett első évfolyam hallgatói. Az emlékezések és sztorik mellett a fő attrakció az első Kovácsi-díjas kiválasztása volt. Amíg a társaság megebédelt, összeszámoltuk a szavazólapokat, s már mehettünk is át a rögtönzött kis ünnepségre a suli első otthonába, az Aranytízbe.

 

Ott is a Balett-terembe, amelyben – dacára a nagy falitükröknek és a gyakorló-rúdnak – komoly média-előadások zajlottak hétvégenként. Most Kovácsi Lászlóra emlékeztünk néhány szóval, majd özvegye átadta a díjat az első kitüntetettnek, Hajdú B. Istvánnak, aki – bármennyire is sablon-fordulat, mást nem írhatunk – meghatottan fogadta az elismerést és szellemes-megható köszönő beszédben emlékezett meg mesteréről.

Farago.HajduB.tanitELTEHajdú Pista szavai hamarosan ITT hallhatók-láthatók. Azt viszont nem tudjuk, hogy a videófelvételen túl készültek-e fényképfelvételek. Bár talán mintha néhány vaku villant volna... KÉRJÜK, AKINEK VAN A BIRTOKÁBAN FOTÓ AZ ELSŐ DÍJÁTADÁSRÓL, AZ VEGYE FEL A KAPCSOLATOT A KOS-SAL ÉS JUTTASSA EL HOZZÁNK! Előre is köszönjük!

Képünkön Hajdú B. István és Faragó Richard először a katedrán. Akkoriban sokakban ellenérzést, kétkedést, ellenvetést szült: hogy jönnek ők ahhoz, hogy ilyen fiatalon taníthassák a jövő riportereit?! Azóta már nem kérdőjelezi meg ezt senki, visszamenőleg sem...

KOS Plusz

Tanárok javítják a puskát

Nincs tankönyv. Pontosabban nincs egyetlen egy, igazi tankönyv (De azért Harléé, Wisingeré, Horváté, Bedőé, sportosoknak Gallové nagyon ajánlott!). De tanulhatsz saját jegyzeteidből is. Másokéból is. Sőt, az iskola arra is vállalkozik, hogy a saját puskádat (vagy másét, ami csak véletlenül hozzád került…) átnézi, kijavítja, még mielőtt rögzülne benned.
Például ez (az elmúlt évek csúcsbakija): a vezető operatőr autóvezetés közben operál”…

Van viszont kötelező, ajánlott és „ha jókat akarsz olvasni…”  fejezetekből álló olvasmányjegyzék.
Vannak sokszorosított (természetesen ingyenes) jegyzetek, a közös fachokban.
S vannak Prezi- és Powerpoint-diasorok, tanári jegyzetlapok, amelyeket neten megküldünk.

PRE - KOS
Keresés