Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Csákó Attila (KOS-9.) főszerkesztői székben

Egykori KOS-ost neveztek ki az Észak-Magyarország napilap élére
CsakoAttila09_foszerk_EszakMo_2020

Az Új Reflektor Magazinál, a Napi Gazdaságnál és a Magyar Nemzetnél kezdte, a Magyar Hírlapnál már vezető szerkesztőként, a JobbHíreknél rovatvezetőként folytatta, Később a   Világgazdaság lapszerkesztőjeként és a Karc FM munkatársaként vált ismertté, majd 2020 nyarától az egyik legnagyobb példányszámú megyei lap, az Észak-Magyarország főszerkesztője.

Csákó Attila (KOS-9.). 1995-ben végzett a KOS-ban.

KOS-osok koronavírus idején

Könyvet ír, előrelépett
a ranglétrán, állást kapott, filmje-cikke-klipje jelent meg, műsort készít
FaragoRichard01KOS-eloadasNFL2019.02.SzoveggelVagva.jpg

 Faragó Richard (KOS-1.) tanárunk hasznosan tölti idejét: az amerikaifociról és az NFL-ről írt könyvének (társszerző Gallai László) harmadik, bővített kiadását készí

JaksoLaszlo_ViktorinTamas53_Slager_2019

 Viktorin Tamás (KOS-53.) Kovácsi-médiadíjas diákunk és tanárunk még előrébb ugrott a Sláger FM-nél: a szakma talán legnevesebb képviselőjével, Jáksó Lászlóval (a képen jobbra) készíthette együtt a reggeli adást, majd 2020 áprilisától önálló műsorvezetője lett a leghallgatottabb műsorsávnak. 

 SzavoMaria57radiostudioVagva

Szávó Mária (KOS-57.) egy éve sincs, hogy elvégezte a KOS-t és Bali Mónika (KOS-19.) rádiós műhelyét, s máris komoly poziciót szerzett a szakmában: 2020 márciusában hírszerkesztő lett a Magyar Katolikus Rádióban. 

KerteszEniko31_MTVA_Hirek1percben_2018_vagva

Kertész Enikő (KOS-31.) első önálló nagy-dokumentumfilmjét sugározta vasárnap (április 5.) a Duna World Tv. A Hírek 1 percben köztévés adásaiból ismertté vált MTVA-as műsorvezető másik oldalát – forgatókönyvíró, szerkesztő, rendező – mutatta meg a Határtalan történet című egyórás alkotásában.

Bővebben...

A te munkádat is segítheti!

A Facebook támogatja
a "helyi újságírókat"
facebook

Az Európai Újságíró Központnak (EJC) eljuttatott 3 millió dolláros gyorssegéllyel támogatja a Facebook a leginkább rászoruló, kis- és közepes méretű médiumok és újságírók munkáját a járvány által legfőképp sújtott európai országokban annak érdekében, hogy segítse működésüket és a koronavírussal kapcsolatos tudósításaik fennmaradását a helyi közösségek számára.

Bővebben...

KOS-tanárok kimagasló elismerése a Magyar Sajtó Napján

Kő András és Báron György is Aranytollat kapott

muosz_aranytoll_dij

A magyar média egyik legrangosabb elismerését érdemelte ki a KOS két egykori tanára. A Magyar Újságírók Országos Szövetségében (MÚOSZ) a koronavírus-járvány miatt ugyan a szokásos sajtónapi ünnepség elmaradt, de a győztesek átvehették a nagy múltra visszatekintő kitüntetést.

KoAndras2018

Aranytoll díjban részesült Kő András jobboldali író, újságíró, számos sportkönyv szerzője.

baron

Szintén az életmű jellegű kitüntetést vehette át Báron György filmkritikus, filmesztéta

Könyvbemutató KOS-osok főszereplésével

Megjelent Kocsis-M. Brigitta (KOS-45.) második saját szerzeménye
KocsisMBrigitta_Konyvbemutato_2020
Az új, novellákat tartalmazó kötetről a bemutatón Keresztes Kata (KOS-46.) kérdezte a szerzőt.
A beszélgetésről Kerekes Péter (KOS-45.) készített videófelvételt, Szabó Tímea (KOS-52.) pedig fotómontázst. Utóbbit ITT tekinthetitek meg.
A könyvet a helyszínen Ruda Bettinától (KOS-59.) és Vass Gabriellától (KOS-59.), Kocsis-M. Brigi tanítványaitól lehetett beszerezni. :)

Ficsor Zoltánt (KOS-55.) Szalagyi Áron (KOS-56.) váltja a stúdiófotelben

KOS-os helyett KOS-os műsorvezető,
egy ős-KOS-os oldalán...
A próbafelvételek után úgy döntött a FixTv, hogy a továbbiakban külföldön szerencsét próbáló Ficsor Zoltán (KOS-55.) után Szalagyi Áronnal (KOS-56.) képzeli el a Divatdrukker című adássorozatát. A műsorban Horti Gábor (KOS-11.) társműsorvezető képviseli az állandóságot.

FicsorZoltan55_HortiGabor11_Divatdrukker_FixTv_2019-Ficsor és Horti (2019)

FixHDTv2017Arnyekos

SzalagyiAron56_HortiGabor11_FixTv2020-Divatdrukker_Studio
Szalagyi és Horti (2020)

Minden héten, szerda esténként 21:10-től a hazai és a nemzetközi labdarúgás legfontosabb eseményeit, érdekességeit tárgyalják ki.

További cikkeink...

KOS Plusz

Szükség van ennyi újságíróra, riporterre?

Jogos a kérdés. A válasz: igen, egyre többre. Nem csak a televízió- és rádióadók száma nő fokozatosan, nemcsak újságból van egyre több (bár alacsonyabb példányszámban). Az internet, a weboldalak, az új hírportálok valósággal „zabálják” a médiamunkásokat. Ráadásul egyre több cég, intézmény alkalmaz „sajtóst”. Egyre több a referens, beszédíró, szóvivő, kommunikátor, sajtófigyelő, kommunikációs munkatárs, nem beszélve a gombamód szaporodó eseményekről: a csapatépítő tréningektől a konferenciákon át a sporteseményekig mindenütt szükség van moderátorra, műsorvezetőre.

PRE - KOS
Keresés