Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

A kitüntetettek nagy része a KOS-ban végzett

Deák Krisztina, Gombkötő Roland, Lipcsei Árpád és Marosi Gergely öt díjat hozott el

MSUSZlogoFaragoRichard2011.jpgA Sportújságírók világnapja alkalmából rendezett díjátadó ünnepségen nemcsak Faragó Richardot (KOS-1.) jutalmazták Feleki László-díjjal.
(Beszámolónk ITT.)
Médiaiskolánk 4 korábbi hallgatója további 5 kitüntetést hozott még el.

DeakKrisztinamail GombkotoRolandPortre LipcseiArpadPortre MarosiGergely 

Deák Krisztina (KOS-23.), az MTV munkatársa Kerékpártúra című sorozatának egyik adásával 3. helyezést ért el a tv-rádió kategóriában.

Gombkötő Roland (KOS-9.), a cselgáncs szövetség sajtófőnöke a könyvek versenyében szerzett 2. helyezést, A nagy judo könyv című munkájával.

Lipcsei Árpád (KOS-23.), a Nemzeti Sport újságírója a Feleki-díj után következő legmagasabb kitüntetést kapta: Világnapi elismerést.

Marosi Gergely (KOS-20.) az NSO szerkesztője az online-kategóriában nyert, FTC-ing, osztrák dressz, hová lett a meggy? című írásával. Egyúttal Világnapi elismerésben is részesült, amelyet Pajor-Gyulai László (KOS-tanár), a Magyar Sportújságíró Szövetség elnöke adott át.

A 2013-as díjak jelentős részét hozták el a KOS-osok, majdnem ilyen népes létszámmal csak az egykori KOS-tanárok „csapata” – Lakat T. Károly, Malonyai Péter, Őri B. Péter ésThury Gábor – szerepelt a kitüntetettek között.


Lipcsei Árpád több mint tíz éve dolgozik a Nemzeti Sportnál. A nyíregyházi újságíró az egyéni- és csapatsport rovatban kezdett, ám hamar átkerült a labdarúgó rovathoz, ahol éveken át a Debrecen felelőseként követte a futballcsapattal kapcsolatos eseményeket. Számos külföldi útja közül kiemelkedik három hosszabb kiküldetés: a 2008-as svájci-osztrák Európa-bajnokságot, a 2010-es dél-afrikai világbajnokságot és a 2012-es lengyel-ukrán Európa-bajnokságot is a helyszínről tudósította. A sportnapilap megbecsült tagjaként másfél éve publikál a hetente jelentkező Szabadfogás rovatban.
Egyedi stílusa, sajátos világlátása jellegzetes ízt ad írásainak, elgondolkodtat, véleményformálásra késztet.

Marosi Gergely már gyerekkorában is sportszerkesztőnek készült. Öt éve, 2008 márciusában került az őt megillető helyre, ekkor lett a Nemzeti Sport Online munkatársa, nem sokkal később vezető szerkesztő lett, ő az NSO egyik címlapszerkesztője. Korábban, a főiskola elvégzése után, a Duna Tv-nél és a femina.hu portálnál dolgozott. Mindenevő a sportban és az újságírásban, a hosszú elemzések és a rövid hírek között is remekül érzi magát. Angolul és németül is felsőfokon beszél. Bár szeret a háttérben maradni és végtelenül szerény kolléga, a sportbeli tudása, a tehetsége, az alázata és a hihetetlen munkabírása miatt már ilyen fiatalon példaként állítható az ifjabbak elé.

KOS Plusz

A KOS (egyik) igazi varázsa a személyes találkozás a médiasztárokkal

Arról nem is beszélve, amikor „késve” kezdődött a 12.00-ra kiírt előadás, mert a hallgatóknak „meg kellett” nézniük a déli Tv-híradót, amelynek műsorvezetője aztán tíz perccel később, talpig sminkben, 12.15-kor már ott állt „élőben”, az imént még megcsodált ruhában a tanteremben és elkezdte az előadását.
Az „aktuális sztárok” aztán igazán azt tanítják, ami épp a legfrissebb tudnivaló a médiáról!

PRE - KOS
Keresés