Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

L. Pap István (KOS-5.) és Lódi Renáta (KOS-7.): MOB-nívódíj

Olimpiai médiadíj két egykori KOS-hallgatónak

MOBlogoA Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) hagyományos díjátadóján számos egykori KOS-diák és KOS-tanár részesült elismerésben 2017 március idusán.

Egykori tanáraink közül Gallov Rezső író, újságíró, sportvezető életműdíjat kapott,
Vobeczky Zoltán, az M4 Sport (MTVA) riói olimpiáért felelős szerkesztője nívódíjat vehetett át,
Pajor-Gyulai László, a Magyar Nemzet, majd a Magyar Idők vezető sportszerkesztője a MOB elismerő oklevelét vehette át.

GallovRezso  VobeczkyZoltanPortre  Pajor-GyulaiLaszloPortre

Egykori diákjaink közül L. Pap István István (KOS-5.), a Nemzeti Sport szerkesztő-újságírója a nyomtatott sajtó,
Lódi Renáta (KOS-7.), az MTI-MTVA Sportszerkesztőségének szerkesztő-újságírója az online kategóriában részesült a Magyar Olimpiai Bizottság Nívódíjában.

LPapIstvan2012PortreVagott  LodiRenataPeking

L.PapNemzetiSportKulonszamL. Pap István csaknem negyed évszázada lépett az újságírók táborába. A szakmában első munkahelye a Nemzeti Sport, ahol újságíróként kezdte, ’99-től 2006-ig, majd 2014-től szerkesztőként lett meghatározó tagja a szerkesztőségnek. Az atlantai, az athéni és a riói olimpia idején a sportnapilap hazai stábvezetője volt, Sydneyben a helyszíni tudósítói stábot vezette. A hazai televíziós szakmának is jelentős személyisége: dolgozott a Duna TV-nek, az M1-nek, egyik alapítója az M4 Sportnak. Londonban az M1 vezető szerkesztője volt, de hasonló munkakört látott el labdarúgó világ- és Európa-bajnokságok alkalmával is. Jelen volt a FourFourTwo 2010-es alapításánál, a magazin egyik szerzője a mai napig is. A MOB 2007-ben társszerzőként, 2014-ben egyénileg oklevéllel, a Magyar Sportújságírók Szövetsége 2014-ben Feleki László-díjjal ismerte el. 

50. születésnapján ezzel a tréfás
Nemzeti Sport-oldallal köszöntötték
kollégái az egykori KOS-hallgatót

Lódi Renáta kétezer októberében kezdett a Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségében dolgozni, s 2002 áprilisától az MTI belsős munkatársa. Újságíróként, majd szerkesztőként, turnusvezetőként azóta is a szerkesztőség meghatározó tagja. A helyszínről tudósított a 2008-as pekingi és a 2012-es londoni olimpiáról, valamint a 2016-os riói paralimpiáról, Athén és Rio alatt pedig az itthoni stáb egyik irányítója volt. Egyik szakterülete a kajak-kenu; a sportág egyik legelismertebb krónikása, több mint tíz kajak-kenu világbajnokságról és Európa-bajnokságról tudósította az MTI-t, de sokoldalúságát és felkészültségét mutatja, hogy járt súlyemelő világbajnokságon,  evezős világbajnokságon és a 2006-os labdarúgó-világbajnokságon is. Roppantul megbízható, nagy munkabírású, rendkívül pontos szerkesztő és újságíró, a rábízott feladatokat gyorsan és maradéktalanul elvégzi, a keze alól kikerülő anyagokban nem lehet hibát találni. A MOB 2011-ben oklevéldíjazásban részesítette. 


Korábban mindketten elnyerték a legtehetségesebb pályakezdő sportriporternek járó Németh Gyula-díjat, amelyet eddig már 10 KOS-hallgató érdemelt ki (erről részletesen ITT).

KOS Plusz

Számüzzük a kameralázat!

Visszatérő feladat: mutasd be kedvenc tárgyadat a kamera előtt! Az igazi cél persze a beszélő „megnyugtatása": a kezében tartott tárgy csak segít „megnyílni”, elfelejtetni a körülötte lévő kamerákat, lámpákat, monitorokat; leküzdeni a lámpalázat.

Hoztak már karikagyűrűt és kutyát, marsallbotot és szteppcipőt, Barbie-babát és bibliát, Fradi-sálat és rózsaszínpárducos melltartót, mobiltelefont és irodaszéket. A csúcs: Vadon János (KOS-13., azóta ismert tévés és rádiós szereplő) nyulai. Ráadásul a nézőknek kellett kitalálni, a fülüknél  fogva lógatott szegény párák közül melyik a preparált (kitömött) és melyik a szintén mozdulatlan, de élő. 

A KOS-módszer a stúdiódrukk ellen nála is bejött. „Nyusziból″ médiaoroszlán lett.

PRE - KOS
Keresés