Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Büky Anna (KOS-30.): interjú az írónővel

Nőtörténelem

BukyIroasztalffNepszava.jpg

„Jó a sajtója” Büky Anna (KOS-30.) legutóbbi regényének. Az Éjszaka történt apropójából most a Szép Szó (Népszava) közöl terjedelemes interjút az írónővel.

BukyAnnaNegyedikKonyvEjszakaTortent.Webjpg

NepszavaLogoCsak akkor tudunk továbblépni, s békében élni, ha le tudjuk tenni a múlt terhét - állítja Büky Anna arról, miért kell személyes és társadalmi szinten is szembenézni a sokszor igen terhelt történelemmel. A író legújabb, Éjszaka történt című könyvében a képzeletbeli Angyalffy család két nőtagja, a nagymama és az unoka naplóbejegyzéseinek párbeszédéből tárul föl egy valaha volt nemesi família és a XX. századi magyar történelem titkokban, borzalmakban, öncsalásokban gazdag látlelete. A történet igaz, a megbocsátás szinte lehetetlen, a tisztánlátás felszabadító.

A cikk figyelemfelkeltő leadjét követő beszélgetés ITT!

KOS Plusz

Ezermester médiamunkások

Hol vannak már azok az idők, amikor hét-nyolc fős stábok vonultak ki egy-egy eseményre, és külön személy volt a sofőr, a riporter, a szerkesztő, az operatőr, a technikus, a vágó. Ma már – mi tagadás, költségcsökkentési szempontokból – a legtöbb helyen azokat a médiamunkásokat keresik, akik egy személyben képesek ellátni ezeket a feladatokat. Magyarán leszervezik, leforgatják, megvágják, alámondják az anyagot, egyedül. 

Éppen ezért a KOS-ban is ilyen „mindenhez konyító”, all-round embereket igyekszünk képezni: kicsit operatőrködünk, kicsit vágunk, kicsit riporterkedünk, kicsit szerkesztünk, na meg persze a kamera előtt is mindenki jó néhányszor kipróbálja magát.

PRE - KOS
Keresés