Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Büky Anna (KOS-30.): interjú az írónővel

Nőtörténelem

BukyIroasztalffNepszava.jpg

„Jó a sajtója” Büky Anna (KOS-30.) legutóbbi regényének. Az Éjszaka történt apropójából most a Szép Szó (Népszava) közöl terjedelemes interjút az írónővel.

BukyAnnaNegyedikKonyvEjszakaTortent.Webjpg

NepszavaLogoCsak akkor tudunk továbblépni, s békében élni, ha le tudjuk tenni a múlt terhét - állítja Büky Anna arról, miért kell személyes és társadalmi szinten is szembenézni a sokszor igen terhelt történelemmel. A író legújabb, Éjszaka történt című könyvében a képzeletbeli Angyalffy család két nőtagja, a nagymama és az unoka naplóbejegyzéseinek párbeszédéből tárul föl egy valaha volt nemesi família és a XX. századi magyar történelem titkokban, borzalmakban, öncsalásokban gazdag látlelete. A történet igaz, a megbocsátás szinte lehetetlen, a tisztánlátás felszabadító.

A cikk figyelemfelkeltő leadjét követő beszélgetés ITT!

KOS Plusz

Számüzzük a kameralázat!

Visszatérő feladat: mutasd be kedvenc tárgyadat a kamera előtt! Az igazi cél persze a beszélő „megnyugtatása": a kezében tartott tárgy csak segít „megnyílni”, elfelejtetni a körülötte lévő kamerákat, lámpákat, monitorokat; leküzdeni a lámpalázat.

Hoztak már karikagyűrűt és kutyát, marsallbotot és szteppcipőt, Barbie-babát és bibliát, Fradi-sálat és rózsaszínpárducos melltartót, mobiltelefont és irodaszéket. A csúcs: Vadon János (KOS-13., azóta ismert tévés és rádiós szereplő) nyulai. Ráadásul a nézőknek kellett kitalálni, a fülüknél  fogva lógatott szegény párák közül melyik a preparált (kitömött) és melyik a szintén mozdulatlan, de élő. 

A KOS-módszer a stúdiódrukk ellen nála is bejött. „Nyusziból″ médiaoroszlán lett.

PRE - KOS
Keresés