Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Büky Anna (KOS-30.): interjú az írónővel

Nőtörténelem

BukyIroasztalffNepszava.jpg

„Jó a sajtója” Büky Anna (KOS-30.) legutóbbi regényének. Az Éjszaka történt apropójából most a Szép Szó (Népszava) közöl terjedelemes interjút az írónővel.

BukyAnnaNegyedikKonyvEjszakaTortent.Webjpg

NepszavaLogoCsak akkor tudunk továbblépni, s békében élni, ha le tudjuk tenni a múlt terhét - állítja Büky Anna arról, miért kell személyes és társadalmi szinten is szembenézni a sokszor igen terhelt történelemmel. A író legújabb, Éjszaka történt című könyvében a képzeletbeli Angyalffy család két nőtagja, a nagymama és az unoka naplóbejegyzéseinek párbeszédéből tárul föl egy valaha volt nemesi família és a XX. századi magyar történelem titkokban, borzalmakban, öncsalásokban gazdag látlelete. A történet igaz, a megbocsátás szinte lehetetlen, a tisztánlátás felszabadító.

A cikk figyelemfelkeltő leadjét követő beszélgetés ITT!

KOS Plusz

Miért érdemes előre, interneten jelentkezni?

Az előzetés jelentkezés a KOS-ba nem kötelező. De ajánlott. Nemcsak azért, mert az érdeklődőknek – természetesen ingyen és bérmentve – postázzuk a KOS-könyvet, hanem mert, ha kitöltötte az elektronikus jelentkezési lapot, akkor három éven át rendszeresen megküldjük az iskola hírlevelét e-mail címére.

PRE - KOS
Keresés