Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Euronews-válogatás

KOS-os továbbjutók

ShenoudaNora37Zsaner2013EuronewsLogo2013Több egykori KOS-hallgató – köztük Shenouda Nóra (KOS-37.), képünkön – továbbjutott, a szerda esti értesítések tanusága szerint, az Euronews budapesti castingján. A világszerte mind ismertebb, hamarosan magyar adását is beindító hírtelevízió válogatásán a jelöltek egyórás „kutyanehéz″ tesztet és angol vagy francia fordítást teljesítettek. Pénteken újabb forduló – kameravizsga – a közel kétszáz jelentkező közül állva maradt keveseknek.

KOS Plusz

Számüzzük a kameralázat!

Visszatérő feladat: mutasd be kedvenc tárgyadat a kamera előtt! Az igazi cél persze a beszélő „megnyugtatása": a kezében tartott tárgy csak segít „megnyílni”, elfelejtetni a körülötte lévő kamerákat, lámpákat, monitorokat; leküzdeni a lámpalázat.

Hoztak már karikagyűrűt és kutyát, marsallbotot és szteppcipőt, Barbie-babát és bibliát, Fradi-sálat és rózsaszínpárducos melltartót, mobiltelefont és irodaszéket. A csúcs: Vadon János (KOS-13., azóta ismert tévés és rádiós szereplő) nyulai. Ráadásul a nézőknek kellett kitalálni, a fülüknél  fogva lógatott szegény párák közül melyik a preparált (kitömött) és melyik a szintén mozdulatlan, de élő. 

A KOS-módszer a stúdiódrukk ellen nála is bejött. „Nyusziból″ médiaoroszlán lett.

PRE - KOS
Keresés