Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Hajdú B. István (KOS-1.) Szepesi-díjat kapott

Az első befutott KOS-riporter sokadik elismerése

HBI.Szepesi-dij2016

Fotó: Hegedüs Gábor

A legnagyobb magyar rádiós sportriporterről, Szepesi Györgyről elnevezett díjat 2016-ban a KOS első sikerembere, Hajdú B. István (KOS-1.) vehette át.

Második alkalommal ítélt oda a Puskás Nemzetközi Futball Alapítvány az egymillió forintos pénzjutalommal kísért elismerést.
Az ünnepélyes díjátadón Szöllősi György, az alapítvány kuratóriumának elnöke, a Nemzeti Sport új főszerkesztője elmondta: minden évben egy, a magyar labdarúgás ügye iránt elkötelezett sportújságírót tüntetnek ki a Szepesi György-díjjal.

HBIannofff  HajduBIstvaneloadVagott  HBIkozvetitFulessel

Indoklása szerint negyedszázados kiemelkedő színvonalú futballkommentátori munkája és a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokságot emlékezetessé tevő, páratlan sportriporteri teljesítménye alapján esett idén a kuratórium választása a 47 éves, és már Kovácsi László- és Príma Primissima-, valamint Feleki-díjas Hajdú B. Istvánra.
Az elismerést Szepesi György és a tavalyi díjazott, Novotny Zoltán adta át.
A kuratórium vezetője emlékeztetett arra, hogy

a felkészült és hozzáértő díjazottat
többek között mindig könnyed és szellemes,
olykor finoman ironikus, de másokat soha sem sértő stílusa,
jellegzetes orgánuma, szép és szabatos magyar beszéde,
valamint szállóigévé lett szóviccei együtt tették a magyarok kedvenc sportriporterévé.

Kitért arra is, hogy Hajdú B. István hosszabb-rövidebb megszakításokkal 1991 óta van jelen a közmédia rádiós és televíziós sportközvetítéseiben kommentátorként, miközben több olimpiáról, labdarúgó-világbajnokságról és Európa-bajnokságról, valamint számos Bajnokok Ligája-mérkőzésről tudósított.

Forrás: MTI

NsplogoJOA Nemzeti Sport exkluzív nagyinterjúja Hajdú B.-vel ITT!

HBIidezettel2016

HBImontazsAlja1990-2015.jpg

KOS Plusz

Számüzzük a kameralázat!

Visszatérő feladat: mutasd be kedvenc tárgyadat a kamera előtt! Az igazi cél persze a beszélő „megnyugtatása": a kezében tartott tárgy csak segít „megnyílni”, elfelejtetni a körülötte lévő kamerákat, lámpákat, monitorokat; leküzdeni a lámpalázat.

Hoztak már karikagyűrűt és kutyát, marsallbotot és szteppcipőt, Barbie-babát és bibliát, Fradi-sálat és rózsaszínpárducos melltartót, mobiltelefont és irodaszéket. A csúcs: Vadon János (KOS-13., azóta ismert tévés és rádiós szereplő) nyulai. Ráadásul a nézőknek kellett kitalálni, a fülüknél  fogva lógatott szegény párák közül melyik a preparált (kitömött) és melyik a szintén mozdulatlan, de élő. 

A KOS-módszer a stúdiódrukk ellen nála is bejött. „Nyusziból″ médiaoroszlán lett.

PRE - KOS
Keresés