Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Hajdú B. István (KOS-1.) Szepesi-díjat kapott

Az első befutott KOS-riporter sokadik elismerése

HBI.Szepesi-dij2016

Fotó: Hegedüs Gábor

A legnagyobb magyar rádiós sportriporterről, Szepesi Györgyről elnevezett díjat 2016-ban a KOS első sikerembere, Hajdú B. István (KOS-1.) vehette át.

Második alkalommal ítélt oda a Puskás Nemzetközi Futball Alapítvány az egymillió forintos pénzjutalommal kísért elismerést.
Az ünnepélyes díjátadón Szöllősi György, az alapítvány kuratóriumának elnöke, a Nemzeti Sport új főszerkesztője elmondta: minden évben egy, a magyar labdarúgás ügye iránt elkötelezett sportújságírót tüntetnek ki a Szepesi György-díjjal.

HBIannofff  HajduBIstvaneloadVagott  HBIkozvetitFulessel

Indoklása szerint negyedszázados kiemelkedő színvonalú futballkommentátori munkája és a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokságot emlékezetessé tevő, páratlan sportriporteri teljesítménye alapján esett idén a kuratórium választása a 47 éves, és már Kovácsi László- és Príma Primissima-, valamint Feleki-díjas Hajdú B. Istvánra.
Az elismerést Szepesi György és a tavalyi díjazott, Novotny Zoltán adta át.
A kuratórium vezetője emlékeztetett arra, hogy

a felkészült és hozzáértő díjazottat
többek között mindig könnyed és szellemes,
olykor finoman ironikus, de másokat soha sem sértő stílusa,
jellegzetes orgánuma, szép és szabatos magyar beszéde,
valamint szállóigévé lett szóviccei együtt tették a magyarok kedvenc sportriporterévé.

Kitért arra is, hogy Hajdú B. István hosszabb-rövidebb megszakításokkal 1991 óta van jelen a közmédia rádiós és televíziós sportközvetítéseiben kommentátorként, miközben több olimpiáról, labdarúgó-világbajnokságról és Európa-bajnokságról, valamint számos Bajnokok Ligája-mérkőzésről tudósított.

Forrás: MTI

NsplogoJOA Nemzeti Sport exkluzív nagyinterjúja Hajdú B.-vel ITT!

HBIidezettel2016

HBImontazsAlja1990-2015.jpg

KOS Plusz

Önbizalomfröccs
és kemény kritika

Felevzaro2012majusPappGabriella44FoglBalazsKG

Alapos, úgynevezett félévzáró beszélgetésen vesz részt 2018. június 10-étől a kezdő évfolyam (KOS-56.) valamennyi hallgatója. A kéttagú vizsgabizottság mindenkivel körülbelül egy órát társalog: értékel, kérdez, meghallgatja a személyes problémákat, elemzi a tévés vizsgát és a tesztet, tanácsokat ad a folytatásra, új (!) műhelyeket javasol a második félévre.

OsztondijPuzzle

Fejenként kb. 20-30 (!) osztályzat és értékelés, valamint a szubjektív benyomások alapján születik meg a döntés, hogy ki kaphat ösztöndíjat, illetve ki jut esetleg az eltanácsolás sorsára. 
A félév és a vizsgák során elért részeredményeket a vizsgabeszélgetésen összesítjük, az ott kialakult képet is beleszámítva.


Végső eredményhirdetés: június 16., szombat, 18.00

(a végzősök bankettje előtt, a Duna Házban!)

PRE - KOS
Keresés