Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Kolozsi Ildikó (KOS-9.) főszerkesztő KOS-osokkal erősíti stábját

Az mtv új műsorában hat korábbi KOS-hallgató dolgozik

hungariq-minden-ami-magyarKolozsiIAjtoKeskenyKolozsi Ildikó (KOS-9., később oktatási igazgató) alig foglalta el az m1-en futó HungarIQ, minden ami magyar című műsor főszerkesztői székét, máris KOS-os kollégák után nézett. A stábban Kolozsi mellett öt ex-KOS, köztük egy Kovácsi-díjas (hallgatói kategória) és két Média-díjas korábbi KOS-diák dolgozik.

A mélyvízbe először Hamzók Gotfrid (KOS-41.) ugrott fejest, aki vágóként már oroszlánrészt vállalt az október 22-i adás összeállításában, de szerkesztőként is számítanak rá a jövőben. Gotfrid után Áfra Marietta (KOS-40.) és Debreczeni Rita (KOS-39.) fogadta el egykori műhelytanára ajánlatát és egy rövid telefonos felkészítő után (!) anyagot forgatott az október 29-i adásba.
A főszerkesztő mindhármójukra hosszútávon számít, akárcsak a csapatban már korábban tevékenykedő Mára Krisztiánra (KOS-39.) és a gyakornokként araszolgató Brugós Bernadettre (KOS-39.).

Kolozsi Ildikó nem először épít (?) KOS-os csapatot: korábban a MobilPress hírügynökség főszerkesztőjeként is egykori KOS-tanítványaival erősítette az alkotói garnitúrát. A médiumnál végül 99% volt a KOS-osok aránya...

A HungarIQ című műsorról az mtv intendánsa, Rákay Kálmán a következőket mondta:
„A HungarIQ című műsorban a magyar lelemény, a magyar találmányok – pl. a Rubik kocka, a gyufa, a szóda stb. – jutnak főszerephez, olyan mai feltalálók is, akik olyan komoly eredményeket tesznek le az asztalra, amelyekre minden magyar büszke lehet. A szórakoztatáson túl üzen valamit, közösséget épít és tanít sok mindenre!”

  KolozsiIldikoNagy AfraMarietta40Felremolsoly DebreczeniR39-DrSzegoTamasDij hamzokg MaraK-BrugosB39

Kolozsi Ildikó, Áfra Marietta, Debreczeni Rita, Hamzók Gotfrid, Mára Krisztián, Brugós Bernadett

KOS Plusz

A KOS (egyik) igazi varázsa a személyes találkozás a médiasztárokkal

Arról nem is beszélve, amikor „késve” kezdődött a 12.00-ra kiírt előadás, mert a hallgatóknak „meg kellett” nézniük a déli Tv-híradót, amelynek műsorvezetője aztán tíz perccel később, talpig sminkben, 12.15-kor már ott állt „élőben”, az imént még megcsodált ruhában a tanteremben és elkezdte az előadását.
Az „aktuális sztárok” aztán igazán azt tanítják, ami épp a legfrissebb tudnivaló a médiáról!

PRE - KOS
SZAVAZÁS
SZAVAZÁS LEZÁRVA! Melyik hétköznap esti focimeccs közvetítésén szeretnél résztvenni 2018 őszén a KOS-ban?
 
Keresés