Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Maróthy-Tóth Tímea (KOS-36.) befutott!

Szembesítés
az első értékelésekkel :-)
ForroNyomonLogo
rtl2

MarothyTothTimeaPortre MarothyTothTimeaPortre2013

Maróthy-Tóth Tímea (KOS-36.) már nem csupán kaposvári kislányként, hanem az MTV-nél szerkesztő-segédkedő félprofiként érkezett a KOS-ba, húszévesen. S mostanra – kisebb vargabetűk (többek között Kultúrház, Sláger Rádió, One Media, Pelikán Rádió, Budapest Tv) után – úgy tűnik, végre célbaért: az RTL Forró Nyomon című műsorának (főszerkesztő: Hadas Kriszta, műsorvezető: Máté Krisztina) szerkesztő-riportereként dolgozik.

Érdemes visszapillantani egykori KOS-os tévés értékeléseire.

Első hangalámondás/2008.02.10.

Huh, micsoda hang! Kincs van a torkodban, ha jól gondolom, hogy most csak egy kis megfázás meg némi lámpaláz miatt ilyen fátyolos. … Bravó, ebből karriert építhetsz (nem feltétlenül a híradó műfajban, bár ebben is ügyesen kezdtél!)

Tudósítás-montírozás (könyvbemutató, A38-as hajó) – 2008.02.16.

Hagyományos, lineáris szerkesztésmód, kicsit lassú felvezetéssel. … 5 úszás (áttűnés) után 7 éles vágás, majd újra 4 átúszás… Koncepció? … Első próbálkozásnak remek, hisz amit nem vagyok hajlandó dicsérni, mert alapnak veszem: adásképes kis alkotást hoztál létre!

Telefonos játék/2008.04.20.

Jól mutatsz, kellemesen kimért vagy, megnyerő. … Szeret a kamera – élj vele, használd ki! Alig várom, hogy interjú-helyzetben lássalak, hogy ott mennyire tudod hasznosítani kétségtelen erényeidet?!

Híradós műsorvezetés (fel- és lekonf, közte 4 anyag alámondása), 2008.09.27.

Ne menekülj ki a stúdióból! Útban vagy egy szép karrierlehetőség elbaltázásához… Tedd oda magad, tudj végig koncentrálni!

Lapszemle/2008.10.04.

Kellemes, üde a produkciód, akárcsak te magad, a franciás megjelenéseddel. Hatvanas-hetvenes évek, hatásos. ... Lubickolsz a számodra nem is olyan mély vízben!

Stúdióvetélkedő/2008.10.19.

Huh, de lagzilajcsisosan, sztárvendégségesen, kopirájtos kaparóssorsjegyesen indul… Nyugtass meg, hogy paródiának szántátok!

Élő off tube közvetítés (Prima Primissima-díjátadás) – 2008.12.05.

Ügyesen kötsz a képhez, itt kezdődik a televízió(zá)s! ... Jól kapcsolódsz, érzed a beszéd sodrát, nem álságos a „csinált” kérdésed sem. ... Szegény S. Takács keresztnevét soha nem tudjuk meg?! S ez ekkora pánikszünetet okoz?

KOS Plusz

 Mennyire lehet alapos, elmélyült tudást szerezni kétszer négy hónap alatt?

A KOS soha nem is állította, hogy teljes körű, mindenre elegendő ismereteket nyújt.

Azt viszont igen, hogy mindennel megismertet, kedvet csinál, felkelti az érdeklődést. Mint egy múzeumi tárlatvezetés profi útikalauzokkal. Mintha a Louvre összes termén átrohannánk egy nap alatt. Mindent látunk, hallunk, tájékozódunk. Ismereteink nem mindenre kiterjedőek, de azt pontosan tudni fogjuk, hogy hol lehet utánanézni, hozzáolvasni, hogyan mélyülhetünk el benne, és ami a legfontosabb: kit kérdezhetünk meg, ha elakadunk valamiben.

Igen, a KOS egyik erénye a kapcsolatok építése. Akár a sztártanárokkal, akár azokkal, akik egykor ugyanide jártak és már alapemberei egy-egy szerkesztőségnek. Van belőlük néhány…

PRE - KOS
Keresés