Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Méhes Gábor (KOS-8.) Feleki-díjas

Gratulálunk, Zümi!

A Magyar Sportújságírók Szövetsége idei közgyűlésén Méhes Gábor (KOS-8.) vehette át a Feleki-díjat. Az MSÚSZ 1996 óta létező díját nem először nyeri egykori KOS-os: többek között Hajdú B. István (KOS-1.) és Faragó Richard (KOS-1.) is büszkélkedhet vele.

mehes_felekidij

Népszerű kommentátorunknak Moncz Attila laudációjával gratulálunk!

– Zümike!
– Atiska!
Valahogy így szoktak kezdődni azok a beszélgetések, amelyek az információéhségét hivatottak csillapítani. És tényleg mindegy, hogy holland bajnoki, Német Kupa-meccs vagy röplabda-mérkőzés, a "beépített emberek” bizton számíthatnak a telefonjára. Mert mi van, ha ő nem talált meg valamit az interneten, más meg igen? Akkor arra is szükség van, hiszen a nézőt becsapni, cserben hagyni nem lehet. És ez így megy már több mint két évtizede.
A legendárium szerint a minden gyerek által megkapott "Mi leszel, ha nagy leszel?” kérdésre azt felelte, "Knézy Jenő!". Nos, nem ő lett. Hanem egy önálló arculat, egy márka a sportkommentátori piacon. "A Hang". Aki az MTV-nél pallérozódott, 2003 óta pedig a Sport TV csapatát erősíti, úgy, hogy közben a Dél-Magyarország szerkesztőségében egy időre még az újságírói szakmába is belekóstolt. Csollány Szilveszternek köszönhetően neki is „van” olimpiai bajnoki címe (zárójeles megjegyzés: a 2000-es játékok előtt hetekig járt a TF-re az elemeket tanulmányozandó), a kajakosoknak köszönhetően jutott neki több vb-arany is, de már érik neki, hogy csapatsportban magyar Bajnokok Ligája-győzelmet tolmácsoljon.
A Győri Audi ETO KC vasárnap kétszer is az utolsó másodpercekben "hagyta cserben", de ki tudja, hátha csak azért történt minden, hogy jövőre majd szegedi diadalt kiabálhasson a világba. Mert neki Szeged a világ közepe. Még értünk, a Sport TV-ért sem hagyja el a várost, emiatt aztán a munkák tömbösítésének világcsúcstartóját is benne tisztelhetjük. De mit tegyünk, még a Sport TV sem veheti fel a versenyt a lokálpatriotizmussal, a két tündéri kislányával, a hőn szeretett édesanyjával, a Pick-Szegeddel és az általa alelnökként, átigazolási guruként jegyzett Szedeák kosárcsapatával.
Csak kívánni tudom, hogy egyszer megadasson neki, hogy két szívszerelme nagy diadaláról is beszámolhasson. Akkor pedig reszkess világ, mert abban az esetben a friss Feleki-díjas Méhes Gábor egészen biztosan Pulitzer-díjas teljesítményt nyújt.
A papa pedig odaföntről még annál is büszkébb lesz rá, mint amilyen büszke volt rá életében.

/Forrás: www.sport1tv.hu/


KOS Plusz

Tanárok javítják a puskát

Nincs tankönyv. Pontosabban nincs egyetlen egy, igazi tankönyv (De azért Harléé, Wisingeré, Horváté, Bedőé, sportosoknak Gallové nagyon ajánlott!). De tanulhatsz saját jegyzeteidből is. Másokéból is. Sőt, az iskola arra is vállalkozik, hogy a saját puskádat (vagy másét, ami csak véletlenül hozzád került…) átnézi, kijavítja, még mielőtt rögzülne benned.
Például ez (az elmúlt évek csúcsbakija): a vezető operatőr autóvezetés közben operál”…

Van viszont kötelező, ajánlott és „ha jókat akarsz olvasni…”  fejezetekből álló olvasmányjegyzék.
Vannak sokszorosított (természetesen ingyenes) jegyzetek, a közös fachokban.
S vannak Prezi- és Powerpoint-diasorok, tanári jegyzetlapok, amelyeket neten megküldünk.

PRE - KOS
Keresés