Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Minden nap plusz egy jó hír egy KOS-osról

Minuszos hír, pozitív infó

A mínuszos hír általában tényhír, csak az alapinformációt tartalmazza. A mínusz (–) tipográfiai jel, régebben minden hír ezzel kezdődött.
A hírcsokor (van hírbokor is) több összetartozó hírt jelent.
Vajon hány napig bírjuk naponta egy plusz minuszos hírrel KOS-osok pozitívan zárult álláskereséséről?


ShenoudaNora37Second2013Március utolsó napja meghozta a 31. jóhírt is:
„Felvettek a Euronewshoz, így áprilistól Lyonban fogok dolgozni a magyar stáb tagjaként, online újságíróként.
Nagy boldogság ez nekem :) Úgyhogy nézzétek majd szorgalmasan az adást!”
Shenouda Nóra (KOS-37.)
személyesen is mesél majd a KOS-ban a sikeres állástalálásról. ITT!


1.

SzenkutiAnna43ff

Szentkuti Anna (KOS-43.) háromnegyedórás (!) önálló kisfilmek szerkesztő-riportereként jelentkezik az ATV-n és az Echo TV-n, a Hazahúzó című turisztikai magazinműsorban. Balassagyarmatról készült filmje ITT! (De mit nem mond 14:45-nél a kosról?)

2.
MezeiPeter33Mezei Péter (KOS-33.)
ugyan áldozatául esett a nagy elbocsátási hullámnak az MTV-nél, de azonnal talált megának új helyet: a DigiSportnál alkalmazták sportszerkesztőnek.

3.
BedyKrisztina20Portre2013Bedy Krisztina (KOS-20.)
 13 évig volt belpolitikai és hírújságíró, híradókat és közéleti műsorokat szerkesztett tévékben és rádiókban, majd 5 éve az Avantgarde Public Relations ügynökséghez igazolt, ahol csakhamar divízióigazgató lett, majd a közelmúltban kinevezték a cég ügyvezetőjének. 

4.
SzszAdrin45ffSzász Adrián (KOS-45.) végzős hallgatónk rögtön rangos, nagy anyagokkal jelentkezett 2013 első hónapjaiban a Népszabadságban: a Bakonyi Bádogember (ITT olvasható) és a Nagyváros a kisfüzetben című cikke (ITT) egyformán szellemes, sodró, stílusos írás.

5.

FedererAndrea2012.ForditvajpgFéderer Andrea (KOS-21.) visszatért a labdarúgásba: az FTC korábbi sajtófőnöke a szintén NB1-es Eger FC kommunikációs vezetője lett. KOS-os váltott KOS-ost, ugyanis Andrea elődje a Heves megyei Hírlap sportrovatvezetője, Bódi Csaba (KOS-7.) volt a klubnál.

6.

BoldizsarKataJazzyPortre2013Boldizsár Kata (KOS-29.) szegedi rádiós sikerei után a Jazzy Rádió műsorvezetője lett. Mintha csak b-betűsöket igazolnának a KOS-ból :-): régebben itt dolgozik már Bálint Edina (KOS-7.), Bárány Anna (KOS-38.), Belyó Barbara (KOS-11.), Bojti Szilvi (KOS-32.). 

7.

HorvathZsolt7TamasiRadioHangosan jó élvezni! – hirdeti szlogenében a Tamási Rádió, s ezt vallja a tolnai megyei város adójának szerkesztő-riportere, Horváth Zsolt (KOS-7.) is. Egymásra találtak.

8.

kzKempf Zita (KOS médiaasszisztens-tanfolyam) bámulatos karrierje folytatódik: sajtótitkárnőnek (!) készült, a Magyar Narancsban publikált, Minőségi Újságírásért Díjat nyert, aztán következett az Európai Fiatal Újságírók Dija, itthon a Maxima, a Marie Claire, újabban pedig a Nők Lapja Café magazin szerkesztője.

9-10.

MarkusJegesy

Márkus Ádám (KOS-40.) és Jegesy András (KOS-40.) néhány hónap státusz nélküli munka után állást kapott a Sportklub csatornánál: szerződésük egyelőre ugyan még csak egy hónapra szól, de már fizetést kapnak riporteri, kommentátori, szerkesztői tevékenységükért.

11.

SteigervaldEva45Portre2Steigervald Éva (KOS-45.) csupán iskolai feladatként ment interjút készíteni Hegyi Ivánhoz, ám a Népszabadság sportrovatvezetőjének úgy megtetszett az elkészült írás, hogy azonnal munkát adott diákunknak. Azóta, az elmúlt három hónapban, Évának már körülbelül tucatnyi cikke jelent meg a lapban.

12.

MazitovaDinara43Portre2012

Mazitova Dinara (KOS-43.) rögtön a KOS-médiadiploma kézhezvétele után lehetőséget kapott az RTL Klub legnagyobb műsorbeszállítójánál, az IKO Produkciónál: 2012 júliusától gyakornokoskodott a Legyen ön is milliomos! és a Kód című műsornál. A közelmúltban pedig már főállású produkciós asszisztenssé lépett elő, piacképes fizetéssel.

13.

HorvathPeter43Horváth Péter (KOS-43.) vidéki rádiós karrier után a fővárosban kapott munkát, a DigiTv szerkesztőségében, mint sportszerkesztő.

14.

CsabaiSzilvia45SecondCsabai Szilvia (KOS-45.) a Napi Ász online-szerkesztőségébe szállít rendszeresen cikkeket

15.

HorvthSzabolcs41Horváth Szabolcs (KOS-41.) több hónap külsőzés és gyakornokoskodás után főállást kapott az EchoTv-nél.
 

16.

BanfalviLaura10NemzetiSzinhaz2013Bánfalvi Laura (KOS-10.) sok évi tévézés és könyvírás után továbbra is a Nemzeti Színház internetes szerkesztőségének munkatársa.

17.

BarthaZoltan44SzurkolBartha Zoltán (KOS-44.) a Fehérvár Médiacentrum munkatársaként ír, tudósít, közvetít (!) a székesfehérvári médiumokban.

18.

FrankoRoniPortreFrankó Veronika (KOS-26.), a Radiocafé 98.6, a Sound Wave és a Deko Tv után meglepő fordulattal a közszolgálati Petőfi Rádió műsorvezetőjeként hallható délutánonként. 

19.

Horompoli-TothLevente33ffHörömpöli-Tóth Levente (KOS-33.) a Plaboyban ír, Bus István főszerkesztő-helyettes (KOS- 12.)  irányítása mellett. A Túlélni Riót! – Szambamaraton a pénzeszsákok körül cikke után a celeb-borászokról, majd az újrakezdő biznisz-manekről olvashatunk tőle.

20.

SzaboFerencPecsPortre2013Szabó Ferenc a hatvanon túl újított: a Rádió1 sportszerkesztői széke mellé a pécsi Dunántúli Naplónál is újságírói állást vállalt.

21.

KaszasKornel43Amerikai2013Kaszás Kornél (KOS-43.), miután megszűnt rádiós munkája, „műfajt” és várost váltott: a Győr+ Tv szerkesztő-riportere lett, de márciusban már a Győr+ Rádiónál is dolgozik.

22.

IvankaAdrienn111Ivánka Adrienn (KOS-19.) – sokévi televíziós munka, majd lap- és könyvszerkesztés után – a világ egyik leghíresebb nagylexikona, az Encyclipaedia Britannica magyar kiadásánál kapott korrektori állást.

23-24.

BorosTamas43PortreSzarkaAndras43Portre2011Boros Tamás (KOS-43.) és Szarka András (KOS-43.) a Sportklub televíziós kommentátora, szerkesztő-riportere lett, immárom véglegesítve a sportos csatorna alkalmazottjai.

25.

barathandreaBaráth L. Andrea (KOS-15.) számos médiamunka után elszegődött a fővárosi XI. kerületi önkormányzat sajtófőnökének, de csakhamar váltott: esélyegyenlőségi referens lett ugyanott. De a médiától nem tud elszakadni: ír és szerkeszt az Újbuda újságban.

26.

KissAdrienn44

Kiss Adrienn (KOS-44.) félévnyi gyakornokoskodás és segéd-szerkesztői pozíció után főállásban is csatlakozott az RTL Klub online szerkesztőségéhez. Vele együtt – a főszerkesztőt is ideszámítva – már hat exkosos „uralja” a legnagyobb kereskedelmi csatorna new media részlegét. Részletek ITT!

27.

HomovicsAndras43ffVagottHomovics András (KOS-43.) pár héttel a KOS-bizonyítvány átvétele után egyhetes „teszt időszakot” töltött a DVTK NB1-es labdarúgó-csapatának sajtórészlegénél, s mivel elégedettek voltak vele, állást ajánlottak. Azóta a miskolci klubnál dolgozik főállásban, mint újságíró, online-szerkesztő, kommunikációs munkatárs: szerkeszti a klub hivatalos honlapját, a bajnoki mérkőzésekre kiadott ingyenes magazint, illetve egyéb sportmarketing-feladatokat is ellát.

28-29.

KalloBrigittaPortre47xCsabai Szilvia (KOS-45.) és Kálló Izabella (KOS-47., előfelvételis, képünkön) újságírói munkát kapott az Újbuda magazinnál, a legnépesebb budapesti kerület 88 ezer példányban megjelenő kétheti lapjánál. Elsősorban esélyegyenlőséggel és idősekkel kapcsolatos cikkeket várnak tőlük.

30.

FalussyPeter10Falussy Péter (KOS-10.) kilenc év sportújságírás (Vas Népe), öt év online szerkesztés (ugyanitt) és egy év tévézés (Szombathelyi Televízió, szerkesztő-riporter, felelős szerkesztő) után sportvezetővé avanzsál: Bük üdülőváros sportéletét készül fellendíteni, többek között a KOS-ban tanultak alapján.

31.

ShenoudaNora37Portre2013bShenouda Nóra (KOS-37.) az Euronews munkatársa lett! Áprilisban már költözik is Franciaországba, ahol online újságíróként dolgozik majd a kontinens egyik legnagyobb médiumánál.

KOS Plusz

Számüzzük a kameralázat!

Visszatérő feladat: mutasd be kedvenc tárgyadat a kamera előtt! Az igazi cél persze a beszélő „megnyugtatása": a kezében tartott tárgy csak segít „megnyílni”, elfelejtetni a körülötte lévő kamerákat, lámpákat, monitorokat; leküzdeni a lámpalázat.

Hoztak már karikagyűrűt és kutyát, marsallbotot és szteppcipőt, Barbie-babát és bibliát, Fradi-sálat és rózsaszínpárducos melltartót, mobiltelefont és irodaszéket. A csúcs: Vadon János (KOS-13., azóta ismert tévés és rádiós szereplő) nyulai. Ráadásul a nézőknek kellett kitalálni, a fülüknél  fogva lógatott szegény párák közül melyik a preparált (kitömött) és melyik a szintén mozdulatlan, de élő. 

A KOS-módszer a stúdiódrukk ellen nála is bejött. „Nyusziból″ médiaoroszlán lett.

PRE - KOS
Keresés