Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Minden nap plusz egy jó hír egy KOS-osról

Minuszos hír, pozitív infó

A mínuszos hír általában tényhír, csak az alapinformációt tartalmazza. A mínusz (–) tipográfiai jel, régebben minden hír ezzel kezdődött.
A hírcsokor (van hírbokor is) több összetartozó hírt jelent.
Vajon hány napig bírjuk naponta egy plusz minuszos hírrel KOS-osok pozitívan zárult álláskereséséről?


ShenoudaNora37Second2013Március utolsó napja meghozta a 31. jóhírt is:
„Felvettek a Euronewshoz, így áprilistól Lyonban fogok dolgozni a magyar stáb tagjaként, online újságíróként.
Nagy boldogság ez nekem :) Úgyhogy nézzétek majd szorgalmasan az adást!”
Shenouda Nóra (KOS-37.)
személyesen is mesél majd a KOS-ban a sikeres állástalálásról. ITT!


1.

SzenkutiAnna43ff

Szentkuti Anna (KOS-43.) háromnegyedórás (!) önálló kisfilmek szerkesztő-riportereként jelentkezik az ATV-n és az Echo TV-n, a Hazahúzó című turisztikai magazinműsorban. Balassagyarmatról készült filmje ITT! (De mit nem mond 14:45-nél a kosról?)

2.
MezeiPeter33Mezei Péter (KOS-33.)
ugyan áldozatául esett a nagy elbocsátási hullámnak az MTV-nél, de azonnal talált megának új helyet: a DigiSportnál alkalmazták sportszerkesztőnek.

3.
BedyKrisztina20Portre2013Bedy Krisztina (KOS-20.)
 13 évig volt belpolitikai és hírújságíró, híradókat és közéleti műsorokat szerkesztett tévékben és rádiókban, majd 5 éve az Avantgarde Public Relations ügynökséghez igazolt, ahol csakhamar divízióigazgató lett, majd a közelmúltban kinevezték a cég ügyvezetőjének. 

4.
SzszAdrin45ffSzász Adrián (KOS-45.) végzős hallgatónk rögtön rangos, nagy anyagokkal jelentkezett 2013 első hónapjaiban a Népszabadságban: a Bakonyi Bádogember (ITT olvasható) és a Nagyváros a kisfüzetben című cikke (ITT) egyformán szellemes, sodró, stílusos írás.

5.

FedererAndrea2012.ForditvajpgFéderer Andrea (KOS-21.) visszatért a labdarúgásba: az FTC korábbi sajtófőnöke a szintén NB1-es Eger FC kommunikációs vezetője lett. KOS-os váltott KOS-ost, ugyanis Andrea elődje a Heves megyei Hírlap sportrovatvezetője, Bódi Csaba (KOS-7.) volt a klubnál.

6.

BoldizsarKataJazzyPortre2013Boldizsár Kata (KOS-29.) szegedi rádiós sikerei után a Jazzy Rádió műsorvezetője lett. Mintha csak b-betűsöket igazolnának a KOS-ból :-): régebben itt dolgozik már Bálint Edina (KOS-7.), Bárány Anna (KOS-38.), Belyó Barbara (KOS-11.), Bojti Szilvi (KOS-32.). 

7.

HorvathZsolt7TamasiRadioHangosan jó élvezni! – hirdeti szlogenében a Tamási Rádió, s ezt vallja a tolnai megyei város adójának szerkesztő-riportere, Horváth Zsolt (KOS-7.) is. Egymásra találtak.

8.

kzKempf Zita (KOS médiaasszisztens-tanfolyam) bámulatos karrierje folytatódik: sajtótitkárnőnek (!) készült, a Magyar Narancsban publikált, Minőségi Újságírásért Díjat nyert, aztán következett az Európai Fiatal Újságírók Dija, itthon a Maxima, a Marie Claire, újabban pedig a Nők Lapja Café magazin szerkesztője.

9-10.

MarkusJegesy

Márkus Ádám (KOS-40.) és Jegesy András (KOS-40.) néhány hónap státusz nélküli munka után állást kapott a Sportklub csatornánál: szerződésük egyelőre ugyan még csak egy hónapra szól, de már fizetést kapnak riporteri, kommentátori, szerkesztői tevékenységükért.

11.

SteigervaldEva45Portre2Steigervald Éva (KOS-45.) csupán iskolai feladatként ment interjút készíteni Hegyi Ivánhoz, ám a Népszabadság sportrovatvezetőjének úgy megtetszett az elkészült írás, hogy azonnal munkát adott diákunknak. Azóta, az elmúlt három hónapban, Évának már körülbelül tucatnyi cikke jelent meg a lapban.

12.

MazitovaDinara43Portre2012

Mazitova Dinara (KOS-43.) rögtön a KOS-médiadiploma kézhezvétele után lehetőséget kapott az RTL Klub legnagyobb műsorbeszállítójánál, az IKO Produkciónál: 2012 júliusától gyakornokoskodott a Legyen ön is milliomos! és a Kód című műsornál. A közelmúltban pedig már főállású produkciós asszisztenssé lépett elő, piacképes fizetéssel.

13.

HorvathPeter43Horváth Péter (KOS-43.) vidéki rádiós karrier után a fővárosban kapott munkát, a DigiTv szerkesztőségében, mint sportszerkesztő.

14.

CsabaiSzilvia45SecondCsabai Szilvia (KOS-45.) a Napi Ász online-szerkesztőségébe szállít rendszeresen cikkeket

15.

HorvthSzabolcs41Horváth Szabolcs (KOS-41.) több hónap külsőzés és gyakornokoskodás után főállást kapott az EchoTv-nél.
 

16.

BanfalviLaura10NemzetiSzinhaz2013Bánfalvi Laura (KOS-10.) sok évi tévézés és könyvírás után továbbra is a Nemzeti Színház internetes szerkesztőségének munkatársa.

17.

BarthaZoltan44SzurkolBartha Zoltán (KOS-44.) a Fehérvár Médiacentrum munkatársaként ír, tudósít, közvetít (!) a székesfehérvári médiumokban.

18.

FrankoRoniPortreFrankó Veronika (KOS-26.), a Radiocafé 98.6, a Sound Wave és a Deko Tv után meglepő fordulattal a közszolgálati Petőfi Rádió műsorvezetőjeként hallható délutánonként. 

19.

Horompoli-TothLevente33ffHörömpöli-Tóth Levente (KOS-33.) a Plaboyban ír, Bus István főszerkesztő-helyettes (KOS- 12.)  irányítása mellett. A Túlélni Riót! – Szambamaraton a pénzeszsákok körül cikke után a celeb-borászokról, majd az újrakezdő biznisz-manekről olvashatunk tőle.

20.

SzaboFerencPecsPortre2013Szabó Ferenc a hatvanon túl újított: a Rádió1 sportszerkesztői széke mellé a pécsi Dunántúli Naplónál is újságírói állást vállalt.

21.

KaszasKornel43Amerikai2013Kaszás Kornél (KOS-43.), miután megszűnt rádiós munkája, „műfajt” és várost váltott: a Győr+ Tv szerkesztő-riportere lett, de márciusban már a Győr+ Rádiónál is dolgozik.

22.

IvankaAdrienn111Ivánka Adrienn (KOS-19.) – sokévi televíziós munka, majd lap- és könyvszerkesztés után – a világ egyik leghíresebb nagylexikona, az Encyclipaedia Britannica magyar kiadásánál kapott korrektori állást.

23-24.

BorosTamas43PortreSzarkaAndras43Portre2011Boros Tamás (KOS-43.) és Szarka András (KOS-43.) a Sportklub televíziós kommentátora, szerkesztő-riportere lett, immárom véglegesítve a sportos csatorna alkalmazottjai.

25.

barathandreaBaráth L. Andrea (KOS-15.) számos médiamunka után elszegődött a fővárosi XI. kerületi önkormányzat sajtófőnökének, de csakhamar váltott: esélyegyenlőségi referens lett ugyanott. De a médiától nem tud elszakadni: ír és szerkeszt az Újbuda újságban.

26.

KissAdrienn44

Kiss Adrienn (KOS-44.) félévnyi gyakornokoskodás és segéd-szerkesztői pozíció után főállásban is csatlakozott az RTL Klub online szerkesztőségéhez. Vele együtt – a főszerkesztőt is ideszámítva – már hat exkosos „uralja” a legnagyobb kereskedelmi csatorna new media részlegét. Részletek ITT!

27.

HomovicsAndras43ffVagottHomovics András (KOS-43.) pár héttel a KOS-bizonyítvány átvétele után egyhetes „teszt időszakot” töltött a DVTK NB1-es labdarúgó-csapatának sajtórészlegénél, s mivel elégedettek voltak vele, állást ajánlottak. Azóta a miskolci klubnál dolgozik főállásban, mint újságíró, online-szerkesztő, kommunikációs munkatárs: szerkeszti a klub hivatalos honlapját, a bajnoki mérkőzésekre kiadott ingyenes magazint, illetve egyéb sportmarketing-feladatokat is ellát.

28-29.

KalloBrigittaPortre47xCsabai Szilvia (KOS-45.) és Kálló Izabella (KOS-47., előfelvételis, képünkön) újságírói munkát kapott az Újbuda magazinnál, a legnépesebb budapesti kerület 88 ezer példányban megjelenő kétheti lapjánál. Elsősorban esélyegyenlőséggel és idősekkel kapcsolatos cikkeket várnak tőlük.

30.

FalussyPeter10Falussy Péter (KOS-10.) kilenc év sportújságírás (Vas Népe), öt év online szerkesztés (ugyanitt) és egy év tévézés (Szombathelyi Televízió, szerkesztő-riporter, felelős szerkesztő) után sportvezetővé avanzsál: Bük üdülőváros sportéletét készül fellendíteni, többek között a KOS-ban tanultak alapján.

31.

ShenoudaNora37Portre2013bShenouda Nóra (KOS-37.) az Euronews munkatársa lett! Áprilisban már költözik is Franciaországba, ahol online újságíróként dolgozik majd a kontinens egyik legnagyobb médiumánál.

KOS Plusz

Tanárok javítják a puskát

Nincs tankönyv. Pontosabban nincs egyetlen egy, igazi tankönyv (De azért Harléé, Wisingeré, Horváté, Bedőé, sportosoknak Gallové nagyon ajánlott!). De tanulhatsz saját jegyzeteidből is. Másokéból is. Sőt, az iskola arra is vállalkozik, hogy a saját puskádat (vagy másét, ami csak véletlenül hozzád került…) átnézi, kijavítja, még mielőtt rögzülne benned.
Például ez (az elmúlt évek csúcsbakija): a vezető operatőr autóvezetés közben operál”…

Van viszont kötelező, ajánlott és „ha jókat akarsz olvasni…”  fejezetekből álló olvasmányjegyzék.
Vannak sokszorosított (természetesen ingyenes) jegyzetek, a közös fachokban.
S vannak Prezi- és Powerpoint-diasorok, tanári jegyzetlapok, amelyeket neten megküldünk.

PRE - KOS
Keresés