Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Mínuszos hírek II.

KOS-osok célegyenesben

A mínuszos hír általában tényhír, csak az alapinformációt tartalmazza. A mínusz (–) tipográfiai jel, régebben minden hír ezzel kezdődött.
A hírcsokor (van hírbokor is) több összetartozó hírt jelent.
KOS-osok (kis) lépéseiből állítottunk össze ilyen (kis) hírcsokrot.

KutizsuzsaAisa41KozeliKuti Zsuzsa Aisa (KOS-41.), az egykori NB1-es focistalány már hónapok óta a Magyar Labdarúgó Szövetségben dolgozik, mint a női labdarúgás elsőszámú kommunikátora. Most véglegesítették, azaz: főállású médiamunkás lett! Korábbi hír Zsuzsáról ITT.

PutzAttila12kicsiPutz Attila (KOS-12.), a Télapó Akciócsoport egykori motorja – Vadon Jánossal (KOS-13.) közösen –, a VIVA Tv, az HBO, az RTL Klub és a Kultúrpark egykori munkatársa, a Kriminális, a Tv ügyvédje, a Dob+Basszus, A sztárok a fejükre estek, a Nekünk 80, a Társulat szerkesztője, több film és színházi produkció rendezője az ATV-n látható Hazai Túrizmusban jelentkezik nagyriportjaival.

HamzaJudit41PortreLofarokFaragoPeterPortreMikrofonnal42Faragó Péter (KOS-42.) sokadik KOS-osként csatlakozott a mind hallgatottabb TRadió riporteri csapatához. Ugyanitt Hamza Judit (KOS-41.) már önálló műsort vezet. Mindketten meghallgathatók a rádió hangarchívumában, ITT.

BerkesiJudit42PortreBerkesi Judit (KOS-42.) az átalakuló TeleSport után a Digisportnál próbálkozott – műhelytársával, Újvári Mátéval (KOS-41.) együtt – és sikerrel járt: 2011. szeptember 1-jétől teljes gyakornoki státuszt kapott.

Korábbi mínuszos hírek ITT!

KOS Plusz

Számüzzük a kameralázat!

Visszatérő feladat: mutasd be kedvenc tárgyadat a kamera előtt! Az igazi cél persze a beszélő „megnyugtatása": a kezében tartott tárgy csak segít „megnyílni”, elfelejtetni a körülötte lévő kamerákat, lámpákat, monitorokat; leküzdeni a lámpalázat.

Hoztak már karikagyűrűt és kutyát, marsallbotot és szteppcipőt, Barbie-babát és bibliát, Fradi-sálat és rózsaszínpárducos melltartót, mobiltelefont és irodaszéket. A csúcs: Vadon János (KOS-13., azóta ismert tévés és rádiós szereplő) nyulai. Ráadásul a nézőknek kellett kitalálni, a fülüknél  fogva lógatott szegény párák közül melyik a preparált (kitömött) és melyik a szintén mozdulatlan, de élő. 

A KOS-módszer a stúdiódrukk ellen nála is bejött. „Nyusziból″ médiaoroszlán lett.

PRE - KOS
Keresés