Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Mínuszos hírek II.

KOS-osok célegyenesben

A mínuszos hír általában tényhír, csak az alapinformációt tartalmazza. A mínusz (–) tipográfiai jel, régebben minden hír ezzel kezdődött.
A hírcsokor (van hírbokor is) több összetartozó hírt jelent.
KOS-osok (kis) lépéseiből állítottunk össze ilyen (kis) hírcsokrot.

KutizsuzsaAisa41KozeliKuti Zsuzsa Aisa (KOS-41.), az egykori NB1-es focistalány már hónapok óta a Magyar Labdarúgó Szövetségben dolgozik, mint a női labdarúgás elsőszámú kommunikátora. Most véglegesítették, azaz: főállású médiamunkás lett! Korábbi hír Zsuzsáról ITT.

PutzAttila12kicsiPutz Attila (KOS-12.), a Télapó Akciócsoport egykori motorja – Vadon Jánossal (KOS-13.) közösen –, a VIVA Tv, az HBO, az RTL Klub és a Kultúrpark egykori munkatársa, a Kriminális, a Tv ügyvédje, a Dob+Basszus, A sztárok a fejükre estek, a Nekünk 80, a Társulat szerkesztője, több film és színházi produkció rendezője az ATV-n látható Hazai Túrizmusban jelentkezik nagyriportjaival.

HamzaJudit41PortreLofarokFaragoPeterPortreMikrofonnal42Faragó Péter (KOS-42.) sokadik KOS-osként csatlakozott a mind hallgatottabb TRadió riporteri csapatához. Ugyanitt Hamza Judit (KOS-41.) már önálló műsort vezet. Mindketten meghallgathatók a rádió hangarchívumában, ITT.

BerkesiJudit42PortreBerkesi Judit (KOS-42.) az átalakuló TeleSport után a Digisportnál próbálkozott – műhelytársával, Újvári Mátéval (KOS-41.) együtt – és sikerrel járt: 2011. szeptember 1-jétől teljes gyakornoki státuszt kapott.

Korábbi mínuszos hírek ITT!

KOS Plusz

Sztorizás vagy tudás?

A kettő gyakran együtt jár: vannak nagyelőadók, akik egyéniségükkel és humorukkal olyan könnyedén képesek átadni a legszárazabb szakmai anyagot is, hogy a hallgatók először azt érzik, jól szórakoztak, aztán rájönnek, hogy nevetve tanultak. Nem kell magolni, a történetek kapcsán rögzül a konkrét tudás is!
Nem is beszélve például Görög Ibolya nagyelőadásairól: a protokollfőnök-asszony olyan fergeteges stílusban adja a tudtukra illemtani hiányosságaikat, hogy eszükbe sem jut megsértődni, sőt: az előadása után, csupa „jól nevelt” ember özönlik ki a tanteremből.

PRE - KOS
Keresés