Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Mínuszos hírek V.

Nem szakadtak el a KOS-tól...

A mínuszos hír általában tényhír, csak az alapinformációt tartalmazza. A mínusz (–) tipográfiai jel, régebben minden hír ezzel kezdődött.
A hírcsokor (van hírbokor is) több összetartozó hírt jelent.
KOS-osok „helyezkedéseiből” állítottunk össze ilyen (kis) hírcsokrot.

GerebenNikolett40PortreGereben Nikolett (KOS-40.) a RoTaPress amerikai-magyar hírügynökség szerkesztőjeként dolgozik (és keresi a KOS-ban az utánpótlást, ITT!). Reggelente a szombathelyi Nyugat Rádió Élesztő című műsorában hallható, s szerkeszti a Tilos! rádió hírműsorát. 

PatakiGabor35KOSmezPataki Gábor (KOS-35.) a Pelikán Rádió, a PretanetTv, az Oldies Rádió és a Komárom megyei napilap, a 24 óra után az autopro.hu szakportál újságírója lett, továbbra is intézi a jégkorong-szövetség propaganda-ügyeit, továbbá meccseket és szépségversenyt (!) közvetít az onlinemusor.hu-n. Mellesleg pedig egyetemre jár és tanít a KOS-ban.

SzalaiLaszlo14ffSzalai László (KOS-14.), az Élelmiszer magazin korábbi munkatársa ma már a Trade magazin főszerkesztő-helyettese. Most épp munkatársakat toboroz a KOS-ból, ITT!

Zelenyanszky88Zelenyánszky Balázs (KOS-18.) a MobilPress, a Magyar Televízió, a NapTv és az RTL Klub után 2012. február 1-jétől a Sportklub televíziós csatorna főállású dolgozója. Felhívása KOS-os sportriporterNŐknek: ITT!

(Mínuszos hírek IV.: ITT!)


Kedves KOS...

nos, hát ha nem is a „nagycsatornanagyarca" vagyok, mondhatni csurrant-cseppent valami végre... a RoTaPress hírszerkesztőjeként  bedolgozok a szombathelyi Nyugat rádió reggeli Élesztő műsorába és a Tilos! rádió még majdnem létező hírműsorát is szerkesztem, hírolvasóként is használatos vagyok... Sőt, én hülye, vágni is vágom, hiszen tudom, hogyan kell. Nincs szabadnapom, mert a hülye hírek nem unatkoznak, tehát begyűjteni, Tilos!-ra formálni, szerkeszteni, olvasni, felvenni, megvágni... Néha elfáradgatok… Ja és azt hiszem, kapok végre fizetést :d
szóval... gondoltam eldicsekszem.. mert másnak nem nagyon tudok :D
MEGINT CSAK KÖSZÖNÖM! DE MÉG SOKSZOR FOGOM...

Gereben Nikolett
(KOS-40.) 


Aláírtam Győrbe a Lapcom Kft-hez, így az ő porfóliójukhoz tartozó autopro.hu szakportál újságírója lettem. Budapesten fogok dolgozni, illetve már dolgozom is. A munka teljesen más, mint amivel eddig foglalkoztam, mert gépjárműipar (nem meztelen lányok állnak egy tuningolt autó mellett a történet, hanem komoly szakma), mégis ugyanaz, mert betűket kell egymás után értelmes sorrendbe rakni...:)
A jégkorong szövetségnél rá lettem állítva egy utánpótlás-témára, az egyik kanadai mentoredzővel megyek ide-oda, heti egy vidéki kiscsapatot látogatunk meg. (Ő edzést tart, én meg felveszem, megvágom és megírom.) És ez még alakulni fog velük.
Emellett az onlinemusor.hu-val csináljuk a sportközvetítéseket, de egy hete Miskolcon átestem a tűzkeresztségen is: megvolt az Alpok Adria szépségverseny. Felkerült a netre a három továbbjutóval – királynő, udvarhölgyek – készült interjúm, amit két nap alatt több mint 2500-an néztek meg. Az interjúk egyébként nekem nagyon nem tetszettek, erős hármas. Bezzeg a közvetítés nincs fent...
Szóval élvezem a dolgaimat.

Pataki Gábor
(KOS-35.) 


Főszerkesztő-helyettes vagyok, a Trade magazin sorait erősítem – ami volt élelmiszeresek onnan kivált csapatának a hat évvel ezelőtti szüleménye, és amely most már az első számú szaklap az FMCG szakmában, szakmának stb.

Szalai László
(KOS-14.) 


Remélem, minden rendben az iskolával, és továbbra is „dübörög” az oktatás. J
Mellékelten küldök egy felhívást csinos sportos hölgyeknek. Ha van ilyen emberetek, akkor nyugodtan irányítsátok hozzánk őket. (A hozzánk a SportKlubot jelenti, mivel február 1-től itt dolgozom.)

Zelenyánszky Balázs
(KOS-18.)

KOS Plusz

Miért érdemes előre, interneten jelentkezni?

Az előzetés jelentkezés a KOS-ba nem kötelező. De ajánlott. Nemcsak azért, mert az érdeklődőknek – természetesen ingyen és bérmentve – postázzuk a KOS-könyvet, hanem mert, ha kitöltötte az elektronikus jelentkezési lapot, akkor három éven át rendszeresen megküldjük az iskola hírlevelét e-mail címére.

PRE - KOS
Keresés