Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Mínuszos hírek V.

Nem szakadtak el a KOS-tól...

A mínuszos hír általában tényhír, csak az alapinformációt tartalmazza. A mínusz (–) tipográfiai jel, régebben minden hír ezzel kezdődött.
A hírcsokor (van hírbokor is) több összetartozó hírt jelent.
KOS-osok „helyezkedéseiből” állítottunk össze ilyen (kis) hírcsokrot.

GerebenNikolett40PortreGereben Nikolett (KOS-40.) a RoTaPress amerikai-magyar hírügynökség szerkesztőjeként dolgozik (és keresi a KOS-ban az utánpótlást, ITT!). Reggelente a szombathelyi Nyugat Rádió Élesztő című műsorában hallható, s szerkeszti a Tilos! rádió hírműsorát. 

PatakiGabor35KOSmezPataki Gábor (KOS-35.) a Pelikán Rádió, a PretanetTv, az Oldies Rádió és a Komárom megyei napilap, a 24 óra után az autopro.hu szakportál újságírója lett, továbbra is intézi a jégkorong-szövetség propaganda-ügyeit, továbbá meccseket és szépségversenyt (!) közvetít az onlinemusor.hu-n. Mellesleg pedig egyetemre jár és tanít a KOS-ban.

SzalaiLaszlo14ffSzalai László (KOS-14.), az Élelmiszer magazin korábbi munkatársa ma már a Trade magazin főszerkesztő-helyettese. Most épp munkatársakat toboroz a KOS-ból, ITT!

Zelenyanszky88Zelenyánszky Balázs (KOS-18.) a MobilPress, a Magyar Televízió, a NapTv és az RTL Klub után 2012. február 1-jétől a Sportklub televíziós csatorna főállású dolgozója. Felhívása KOS-os sportriporterNŐknek: ITT!

(Mínuszos hírek IV.: ITT!)


Kedves KOS...

nos, hát ha nem is a „nagycsatornanagyarca" vagyok, mondhatni csurrant-cseppent valami végre... a RoTaPress hírszerkesztőjeként  bedolgozok a szombathelyi Nyugat rádió reggeli Élesztő műsorába és a Tilos! rádió még majdnem létező hírműsorát is szerkesztem, hírolvasóként is használatos vagyok... Sőt, én hülye, vágni is vágom, hiszen tudom, hogyan kell. Nincs szabadnapom, mert a hülye hírek nem unatkoznak, tehát begyűjteni, Tilos!-ra formálni, szerkeszteni, olvasni, felvenni, megvágni... Néha elfáradgatok… Ja és azt hiszem, kapok végre fizetést :d
szóval... gondoltam eldicsekszem.. mert másnak nem nagyon tudok :D
MEGINT CSAK KÖSZÖNÖM! DE MÉG SOKSZOR FOGOM...

Gereben Nikolett
(KOS-40.) 


Aláírtam Győrbe a Lapcom Kft-hez, így az ő porfóliójukhoz tartozó autopro.hu szakportál újságírója lettem. Budapesten fogok dolgozni, illetve már dolgozom is. A munka teljesen más, mint amivel eddig foglalkoztam, mert gépjárműipar (nem meztelen lányok állnak egy tuningolt autó mellett a történet, hanem komoly szakma), mégis ugyanaz, mert betűket kell egymás után értelmes sorrendbe rakni...:)
A jégkorong szövetségnél rá lettem állítva egy utánpótlás-témára, az egyik kanadai mentoredzővel megyek ide-oda, heti egy vidéki kiscsapatot látogatunk meg. (Ő edzést tart, én meg felveszem, megvágom és megírom.) És ez még alakulni fog velük.
Emellett az onlinemusor.hu-val csináljuk a sportközvetítéseket, de egy hete Miskolcon átestem a tűzkeresztségen is: megvolt az Alpok Adria szépségverseny. Felkerült a netre a három továbbjutóval – királynő, udvarhölgyek – készült interjúm, amit két nap alatt több mint 2500-an néztek meg. Az interjúk egyébként nekem nagyon nem tetszettek, erős hármas. Bezzeg a közvetítés nincs fent...
Szóval élvezem a dolgaimat.

Pataki Gábor
(KOS-35.) 


Főszerkesztő-helyettes vagyok, a Trade magazin sorait erősítem – ami volt élelmiszeresek onnan kivált csapatának a hat évvel ezelőtti szüleménye, és amely most már az első számú szaklap az FMCG szakmában, szakmának stb.

Szalai László
(KOS-14.) 


Remélem, minden rendben az iskolával, és továbbra is „dübörög” az oktatás. J
Mellékelten küldök egy felhívást csinos sportos hölgyeknek. Ha van ilyen emberetek, akkor nyugodtan irányítsátok hozzánk őket. (A hozzánk a SportKlubot jelenti, mivel február 1-től itt dolgozom.)

Zelenyánszky Balázs
(KOS-18.)

KOS Plusz

 Mennyire lehet alapos, elmélyült tudást szerezni kétszer négy hónap alatt?

A KOS soha nem is állította, hogy teljes körű, mindenre elegendő ismereteket nyújt.

Azt viszont igen, hogy mindennel megismertet, kedvet csinál, felkelti az érdeklődést. Mint egy múzeumi tárlatvezetés profi útikalauzokkal. Mintha a Louvre összes termén átrohannánk egy nap alatt. Mindent látunk, hallunk, tájékozódunk. Ismereteink nem mindenre kiterjedőek, de azt pontosan tudni fogjuk, hogy hol lehet utánanézni, hozzáolvasni, hogyan mélyülhetünk el benne, és ami a legfontosabb: kit kérdezhetünk meg, ha elakadunk valamiben.

Igen, a KOS egyik erénye a kapcsolatok építése. Akár a sztártanárokkal, akár azokkal, akik egykor ugyanide jártak és már alapemberei egy-egy szerkesztőségnek. Van belőlük néhány…

PRE - KOS
Keresés