Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Nagy Alexandra és Szalagyi Áron kapta az ösztöndíjat, Sávoly Bogi kiemelkedő

Elballagott
a KOS 56. évfolyama

KOS56bankettPlatanCsoportkep

NagyAlexandra56_mikrofonnal_AmerikaiPlan SzalagyiAron56GitarSzinpadZeneEgyuttes2018vagottAmerikaiPlan SavolyBoglarka56PortreVagott
Nagy Alexandra vizsgaújságjával,
Szalagyi Áron sportriporteri munkájával,
Sávoly Boglárka vizsgafilmjével emelkedett ki

Kikből áll a februárban kezdő 58. évfolyam?

FelveteliFotomontazs_KOS-58_2018dec_elofelveteli.jpgKOS-58_felveteliKameraproba2019janMontazs

UjPirosNyilbanAz átlagéletkor: 26,8 év.
A várható hallgatóság körülbelül egyharmada nő, kétharmada férfi.
Iskolai végzettségük szerint kicsivel több mint a felük diplomás vagy épp egyetemre, főiskolára jár, majdnem a felük érettségivel rendelkezik.
A nyelvtudást illetően 75 százalék beszél angolul, 15 százalékuk németül, 10 százalék más nyelven a magyaron kívül.

Kétharmaduk Budapesten él, egyharmaduk nem a fővárosban. Lakóhelyek: Balmazújváros, Budapest, Dány, Derecske, Esztergom, Gyomaendrőd, Harsány, Heves, Kecskemét, Kozármisleny, Szeged, Szentendre, Szigetszentmiklós, Vác.
Többségben az egyetemi/főiskolai hallgatók, található továbbá közöttük cash collector, egyéni vállalkozó, jogász, kereskedelmi dolgozó, kommunikációs referens, kosárlabda-edző, közgazdász, közlekedési hírszerkesztő, munkanélküli, pénzügyi elemző, rendszerszervező, szerkesztő, szervezetfejlesztő, színész, szociológus, tanuló, teniszedző, újságíró (?!), operatőr, vállalkozó.

KOS Plusz

Szükség van ennyi újságíróra, riporterre?

Jogos a kérdés. A válasz: igen, egyre többre. Nem csak a televízió- és rádióadók száma nő fokozatosan, nemcsak újságból van egyre több (bár alacsonyabb példányszámban). Az internet, a weboldalak, az új hírportálok valósággal „zabálják” a médiamunkásokat. Ráadásul egyre több cég, intézmény alkalmaz „sajtóst”. Egyre több a referens, beszédíró, szóvivő, kommunikátor, sajtófigyelő, kommunikációs munkatárs, nem beszélve a gombamód szaporodó eseményekről: a csapatépítő tréningektől a konferenciákon át a sporteseményekig mindenütt szükség van moderátorra, műsorvezetőre.

PRE - KOS
Keresés