Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Ónody-Molnár Dóra (KOS-29.) rangos elismerése

Először nyerte KOS-os a Virág F. Éva-díjat

ViragFEvakokardaA KOS egykori tanáráról elnevezett díjat a MÚOSZ kulturális szakosztálya a Magyar Sajtó Napja alkalmából 2011-ben Ónody-Molnár Dórának (KOS-29.), a Népszabadság újságírójának adományozta, aki 6 éve végzett iskolánkban, s 1 esztendeje már tanárunk, cikkértékelő munkatársunk.
OnodyMolnarDoriPortre2010

 

A Közművelődési és Oktatási Újságírók Szakosztálya által választott kuratórium a képletes összeggel, 1 forinttal járó Virág F. Éva-díjat évek óta olyan kollégáknak ítéli oda, akik kulturális publicisztikai, riporteri tevékenységükkel nemcsak színvonalas írások szerzőjeként azonosították magukat, hanem akik egy olyan gondolkodást, szemléletet, értékrendet is képviselnek, amelyet a magyar újságírás kiemelkedő teljesítményének tekinthetünk, és amelyiket büszkeséggel állítathatjuk az egész társadalom elé annak példájaként, hogy milyen értékeket képes létrehozni a magyar sajtó, milyen módon járul hozzá a korszerűbb, nyitottabb, élhetőbb, toleránsabb, józanabb közvélemény kialakulásához.

Onody-MolnarDora22ffEzúttal abban a szerencsében van részünk, hogy egy olyan fiatal kollégára hívhatjuk fel a díjjal a MÚOSZ figyelmét, aki abszolút elkötelezett a szegények, elesettek, jogaik gyakorlásában akadályozattak ügye iránt, aki rendkívül mély empátiával ír a hazai roma kisebbség oktatási helyzetéről, a külföldre sodródott magyar lányok kiszolgáltatott helyzetéről, az oktatási modernizáció szükséges voltáról, az emberjogi kérdések gyakori megoldatlanságáról és a nagy nehezen, de időnként mégis megszülető megoldási formációk visszásságairól.

Onody-MolnarDoraKMK2009okt02Ónody-Molnár Dóráról van szó, aki azzal a szakmánkban rendkívül fontos elkötelezettséggel, mondhatni tűzzel küzd azokért a célokért, amelyek megvalósulása hazánk további demokratizálódásához, az emberi jogok érvényesüléséhez, az empátia és tolerancia kibontakozásához nélkülözhetetlenek. Elkötelezettsége, bátorsága, kitartása, cikkeinek szakmai színvonala alapján már most kiváló kollégát üdvözölhetünk benne. Szakmánk tekintélye és a magyar közvélemény értékessége, józansága, érzékenysége érdekében reméljük és kívánjuk, hogy Ónody-Molnár Dóra szakmai karrierje során még nagyon sok ilyen írással jelentkezzen.

Szunyogh Szabolcs, a kuratórium tagjának laudációja

A kitüntetett – hivatalos külföldi útja miatt –
későbbi időpontban veszi át az elismerést.
A KOS stábja is ott lesz!


KOS Plusz

Tanárok javítják a puskát

Nincs tankönyv. Pontosabban nincs egyetlen egy, igazi tankönyv (De azért Harléé, Wisingeré, Horváté, Bedőé, sportosoknak Gallové nagyon ajánlott!). De tanulhatsz saját jegyzeteidből is. Másokéból is. Sőt, az iskola arra is vállalkozik, hogy a saját puskádat (vagy másét, ami csak véletlenül hozzád került…) átnézi, kijavítja, még mielőtt rögzülne benned.
Például ez (az elmúlt évek csúcsbakija): a vezető operatőr autóvezetés közben operál”…

Van viszont kötelező, ajánlott és „ha jókat akarsz olvasni…”  fejezetekből álló olvasmányjegyzék.
Vannak sokszorosított (természetesen ingyenes) jegyzetek, a közös fachokban.
S vannak Prezi- és Powerpoint-diasorok, tanári jegyzetlapok, amelyeket neten megküldünk.

PRE - KOS
Keresés