Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Somogyi Zsolt (KOS-5.) sportkönyve is piacra került

Már jóval több, mint 100 könyvet írtak a KOS-osok

SomogyiZsolt1
Szerzőnk (jobbra) kinek is a társaságában?...

Már rég meghaladta a százat a KOS-hallgatók által írt könyvek száma, 2014 nyarán meg különösen termékenyek szerzőink: Kalmár Tibor (KOS-17.) és Amler Zoltán (KOS-15.) után júniusban Somogyi Zsolt (KOS-5.) egy ellentmondásos és fura futballkarrier történetét vetette papírra.

SomogyiZsolt05konyveTorghelle2014

Megjelent a Torghelle-könyv
Torghelle Sándor – A levegő ura címmel megjelent a 42-szeres válogatott futballista önéletrajzi könyve, amelyet Somogyi Zsolttal, a Nemzeti Sport munkatársával közösen jegyez.

A könyvbemutatón először kivetítőn felelevenítették a 32 esztendős támadó eddigi pályafutásának legszebb pillanatait, mint például a németek otthonában szerzett két gólját vagy az argentinok elleni találatát.

A 268 oldalas kiadványban az MTK támadója pályafutása csúcspontjairól mesélt, amelyekről, mint elmondta, sok érdekességet, és eddig nem ismert történetet olvashatnak a rajongók.

– Tavaly egy jó barátom keresett meg azzal az ötlettel, hogy csináljuk meg ezt a könyvet. Összejött a dolog, minden benne van, annak ellenére, hogy általában azok írnak könyvet, akiknek már véget ért a pályafutásuk, ugyanakkor remélem, nekem még van pár évem a futballpályán – nyilatkozta Torghelle Sándor.

A harcias és kemény játékstílusáról ismert csatárról korábbi és jelenlegi játékostársai, többek között Hrutka János, Juhász Roland és Szabics Imre is beszéltek. 
– Kétszer volt alkalmam légiósként magyar csapattársat kapni, Korsós Gyuri és Torghelle Sanyi személyében, mindketten nagyon jó társak voltak – mondta Szabics Imre, aki már az utánpótlás válogatottban is együtt szerepelt a könyv „főszereplőjével" Augsburgban.

– Sanyi azért tudott annak idején az MTK-ba igazolni, mert engem Egervári Sándor hátravitt a védelembe, különben esélye sem lett volna – viccelődött Torghelle egyik legjobb barátja, Juhász Roland.

2424LOGOForrás: 2424.hu

KOS Plusz

Sztorizás vagy tudás?

A kettő gyakran együtt jár: vannak nagyelőadók, akik egyéniségükkel és humorukkal olyan könnyedén képesek átadni a legszárazabb szakmai anyagot is, hogy a hallgatók először azt érzik, jól szórakoztak, aztán rájönnek, hogy nevetve tanultak. Nem kell magolni, a történetek kapcsán rögzül a konkrét tudás is!
Nem is beszélve például Görög Ibolya nagyelőadásairól: a protokollfőnök-asszony olyan fergeteges stílusban adja a tudtukra illemtani hiányosságaikat, hogy eszükbe sem jut megsértődni, sőt: az előadása után, csupa „jól nevelt” ember özönlik ki a tanteremből.

PRE - KOS
Keresés