Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Szabó Tímea (KOS-52.): sikeres könyvbemutató

Sportoló-, újságíró- és KOS-os dömping az interjúkötet bemutatóján

SzaboTimeaKonyveBorito2017

„Céltudatos, csinos, szorgalmas″ – jellemezte saját magát, jogosan, az elsőkönyves Szabó Tímea (KOS-52.) könyvpremierjén. De csak azért, mert ezúttal nem ő tette fel a kérdéseket, hanem KOS-os tanára, a moderátor Borbély Zoltán (KOS-1.). A kellemes, sikeres, teltházas bemutatóra számos sportsztár is eljött a budapesti Örkény Könyvesboltba, s magától értetődően jelen volt a könyvkiadó, Harle Tamás tanár úr is. A  Sportsorsok megjelenéséről az Echo Tv is forgatott, természetesen KOS-os riporterrel, Dani Bálinttal (KOS-53.).

Profi fotós, rádiós és most már könyvszerző!

SzaboTimeaKonyve2017

A Kontakt Rádió Sportaréna című műsorában hétről hétre elhangzó beszélgetéseit foglalta kötetbe a hivatásos fotográfus és sportfotós, Szabó Tímea (KOS-52.). 

SZTkosSzavát megtartva nekem szólalt meg először; Kiss László őszinte vallomása Hosszú Katinkáról, múltról és jelenről * Hogyan lett Aleska felnőttfilmes sztárból légtornász Európa-bajnok? * George F. Hemingway a Budapesten meglelt hollywoodi álmáról * Mit gondol Détári Mexikóról, Storckról, Dzsudzsákról? * Hogyan képes valaki 54 kilométert, akár méteres hullámokban, olykor cápák között úszni? * Miért lőtt rá Hammerl László Kennedy arcképére? * Mit tett az olimpiai aranyérem megszerzése után Magyar Zoltán? * Mit gondol Marco Rossi a magyar labdarúgásról? * Hatévesen duci kisfiú volt, mára világbajnoki ezüstérmes gokart versenyző... * Hogyan váltotta meg saját álmait Kovács Zsombor? * Gurisatti Gyula világbajnok, Európa-bajnok, 100x magyar bajnok búvárúszó volt... azonban 1999-ben mellette felrobbant egy búvárpalack, elveszítette mindkét lábát... Másnap a kórházban már edzéstervet írt, manapság az ország egyik legnagyobb példaképe. Hogy csinálta? * Harmincévesen kezdett komolyabban sportolni, jelenleg a jövő évi világbajnokságra készül, ahol 10 nap alatt 10 ironman távot kell teljesítenie... Mi készteti erre Szabó Zoltánt? * Soha nem úszott, mégis az ország egyik legjobb mesteredzőjévé vált... Ki ő? * stb*

Íme csak néhány izgalmas kérdés és téma a Sportsorsok című kötetből.

KOS Plusz

Számüzzük a kameralázat!

Visszatérő feladat: mutasd be kedvenc tárgyadat a kamera előtt! Az igazi cél persze a beszélő „megnyugtatása": a kezében tartott tárgy csak segít „megnyílni”, elfelejtetni a körülötte lévő kamerákat, lámpákat, monitorokat; leküzdeni a lámpalázat.

Hoztak már karikagyűrűt és kutyát, marsallbotot és szteppcipőt, Barbie-babát és bibliát, Fradi-sálat és rózsaszínpárducos melltartót, mobiltelefont és irodaszéket. A csúcs: Vadon János (KOS-13., azóta ismert tévés és rádiós szereplő) nyulai. Ráadásul a nézőknek kellett kitalálni, a fülüknél  fogva lógatott szegény párák közül melyik a preparált (kitömött) és melyik a szintén mozdulatlan, de élő. 

A KOS-módszer a stúdiódrukk ellen nála is bejött. „Nyusziból″ médiaoroszlán lett.

PRE - KOS
SZAVAZÁS
Kit látnál a legszívesebben a Kovácsi László Médiadíj ünnepélyes átadásán a KOS-ban? Ki legyen a műsorvezető, interjúkészítő október 28-án, vasárnap 10 órától?
 
Keresés