Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Szabó Tímea (KOS-52.): sikeres könyvbemutató

Sportoló-, újságíró- és KOS-os dömping az interjúkötet bemutatóján

SzaboTimeaKonyveBorito2017

„Céltudatos, csinos, szorgalmas″ – jellemezte saját magát, jogosan, az elsőkönyves Szabó Tímea (KOS-52.) könyvpremierjén. De csak azért, mert ezúttal nem ő tette fel a kérdéseket, hanem KOS-os tanára, a moderátor Borbély Zoltán (KOS-1.). A kellemes, sikeres, teltházas bemutatóra számos sportsztár is eljött a budapesti Örkény Könyvesboltba, s magától értetődően jelen volt a könyvkiadó, Harle Tamás tanár úr is. A  Sportsorsok megjelenéséről az Echo Tv is forgatott, természetesen KOS-os riporterrel, Dani Bálinttal (KOS-53.).

Profi fotós, rádiós és most már könyvszerző!

SzaboTimeaKonyve2017

A Kontakt Rádió Sportaréna című műsorában hétről hétre elhangzó beszélgetéseit foglalta kötetbe a hivatásos fotográfus és sportfotós, Szabó Tímea (KOS-52.). 

SZTkosSzavát megtartva nekem szólalt meg először; Kiss László őszinte vallomása Hosszú Katinkáról, múltról és jelenről * Hogyan lett Aleska felnőttfilmes sztárból légtornász Európa-bajnok? * George F. Hemingway a Budapesten meglelt hollywoodi álmáról * Mit gondol Détári Mexikóról, Storckról, Dzsudzsákról? * Hogyan képes valaki 54 kilométert, akár méteres hullámokban, olykor cápák között úszni? * Miért lőtt rá Hammerl László Kennedy arcképére? * Mit tett az olimpiai aranyérem megszerzése után Magyar Zoltán? * Mit gondol Marco Rossi a magyar labdarúgásról? * Hatévesen duci kisfiú volt, mára világbajnoki ezüstérmes gokart versenyző... * Hogyan váltotta meg saját álmait Kovács Zsombor? * Gurisatti Gyula világbajnok, Európa-bajnok, 100x magyar bajnok búvárúszó volt... azonban 1999-ben mellette felrobbant egy búvárpalack, elveszítette mindkét lábát... Másnap a kórházban már edzéstervet írt, manapság az ország egyik legnagyobb példaképe. Hogy csinálta? * Harmincévesen kezdett komolyabban sportolni, jelenleg a jövő évi világbajnokságra készül, ahol 10 nap alatt 10 ironman távot kell teljesítenie... Mi készteti erre Szabó Zoltánt? * Soha nem úszott, mégis az ország egyik legjobb mesteredzőjévé vált... Ki ő? * stb*

Íme csak néhány izgalmas kérdés és téma a Sportsorsok című kötetből.

KOS Plusz

 Mennyire lehet alapos, elmélyült tudást szerezni kétszer négy hónap alatt?

A KOS soha nem is állította, hogy teljes körű, mindenre elegendő ismereteket nyújt.

Azt viszont igen, hogy mindennel megismertet, kedvet csinál, felkelti az érdeklődést. Mint egy múzeumi tárlatvezetés profi útikalauzokkal. Mintha a Louvre összes termén átrohannánk egy nap alatt. Mindent látunk, hallunk, tájékozódunk. Ismereteink nem mindenre kiterjedőek, de azt pontosan tudni fogjuk, hogy hol lehet utánanézni, hozzáolvasni, hogyan mélyülhetünk el benne, és ami a legfontosabb: kit kérdezhetünk meg, ha elakadunk valamiben.

Igen, a KOS egyik erénye a kapcsolatok építése. Akár a sztártanárokkal, akár azokkal, akik egykor ugyanide jártak és már alapemberei egy-egy szerkesztőségnek. Van belőlük néhány…

PRE - KOS
Keresés