Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Lapot húzunk
a sportvizsgán?

SzilagyiLaszlo33

Legközelebb már a KOS (erősen) ajánlott sportkönyvei között is szerepelni fog: Szilágyi László (KOS-33.), a FourFourTwolabdarúgó szaklap főmunkatársa (!) olimpiai kártyasorozatot jelentetett meg.

SzilagyiLaszlo33KonyveOlimpiaiKartyak2012

Vagy lehet, hogy a Magyar olimpiai bajnokok Athéntól Londonig kártyakönyv lapjai már a 2013-as sportvizsgán is kézbe kerülnek?...

A játék száz, 1-100-ig számozott kártyalapból áll. Minden lap egyik oldalán egy magyar olimpiai bajnok képe látható. A másik oldalon az újkori ötkarikás játékokon egy vagy több, egyéni, illetve csapat aranyérmet szerzett sportoló pályafutásának legfontosabb állomásairól olvashatunk. 

A játékhoz mellékelt megoldófüzet tartalmazza a keresett sportoló nevét, születési helyét és évét, esetleg halálának dátumát, valamint olimpiai aranyérmének sportágát, a játékok helyszínét és esztendejét. 

KOS Plusz

Szükség van ennyi újságíróra, riporterre?

Jogos a kérdés. A válasz: igen, egyre többre. Nem csak a televízió- és rádióadók száma nő fokozatosan, nemcsak újságból van egyre több (bár alacsonyabb példányszámban). Az internet, a weboldalak, az új hírportálok valósággal „zabálják” a médiamunkásokat. Ráadásul egyre több cég, intézmény alkalmaz „sajtóst”. Egyre több a referens, beszédíró, szóvivő, kommunikátor, sajtófigyelő, kommunikációs munkatárs, nem beszélve a gombamód szaporodó eseményekről: a csapatépítő tréningektől a konferenciákon át a sporteseményekig mindenütt szükség van moderátorra, műsorvezetőre.

PRE - KOS
Keresés