Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Sztaniszláv András (KOS-18.): PRO.PR Award

Nemzetközi díjat nyert egykori hallgatónk

Sztaniszláv András (KOS-18.), a Magyar PR Szövetség alelnöke április közepén vette át az elismerést a szerbiai Zlatiborban. A PRO.PR Award olyan kommunikációs szakembereket díjaz, akik munkájukkal segítik a PR szakma fejlesztését és javítják megítélését.

SztaniszlavAndras18PR-dijjal2018ZlatiborA díj egyedi kortárs művészeti alkotás, 
az Újvidéki Művészeti Akadémia diákjai tervezték

A PRO.PR Awards első díjátadója 6 éve volt. Az alapítók célja, hogy „évről évre elismerjék azon személyek munkáját, akik aktívan dolgoznak a PR elfogadtatásáért, reputációjának növeléséért”. Évente körülbelül 20 szakember kapja az elismerést, amelyet a PRO.PR konferencia gálavacsoráján adnak át. 

„A public relations szakmában kevés olyan díj van, ami embereket és nem kampányokat ismer el. Az ilyen díjak nagy részére pénzért lehet jelentkezni. A PRO PR Award azon elismerések közé tartozik, ahol nincs nevezési díj. Könnyen elfeledkezünk arról, hogy az egyes projektek mögött is emberek dolgoznak. András a munkáján keresztül nagy segítséget tesz a szakmánk fejlesztéséért mind Magyarországon mind nemzetközi szinten. Az odaítélésnél ez az egyik legfontosabb szempont és bízunk benne, hogy az elismerés motivációt és lelkesedést ad majd a díjazottaknak a további kitartó munkához” – nyilatkozta Danijel Koletics a konferenciát és a díjat alapító Apriori World vezetője.

SztaniszlavAndras18Kalapos2018„Az elmúlt években a napi munka mellett egyre nagyobb hangsúlyt fektetek a PR szakmán belüli kapcsolatépítésre, szakmafejlesztési programokra. Mind Magyarországon, mind az Egyesült Királyságban igyekszem olyan programok szervezésében részt venni, ahol 1-1 ország, vagy régió bemutatkozhat a globális piacon, így nem csak ők tudnak tanulni a nemzetközi szereplőktől, de azok is megismerik a kisebb piacok sajátosságait, kimagasló megoldásait és szakembereit. Ennek a munkának az egyik elismerése ez a díj, ami megerősít abban, hogy érdemes folytatni, mert sok tartalék van még benne” – jegyezte meg Sztaniszláv András (KOS-18.).

HÁTTÉR

A 2003-ban alapított PRO.PR nemzetközi konferencia Délkelet-Európa pr-szakembereit szólítja meg. A szakmai program célközönsége az ügynökségi és vállalati kommunikációs vezetők, elsősorban a balkáni régióból, de minden évben számos nemzetközi előadó is részt vett Dél-Afrikából, az Egyesült Királyságból, Oroszországból, Olaszországból és az Amerikai Egyesült Államokból is. A háromnapos program mottója: Networking in Motion – a szervezők célja, hogy a hasznos tudás mellett régiós és nemzetközi kapcsolatok is épüljenek, ezért minden évben más-más volt-jugoszláv városban rendezik a konferenciát.

Sztaniszláv András független stratégiai kommunikációs tanácsadó. Hazai és nemzetközi projekteken dolgozik. Az Egyesült Királyságban akkreditált PR tanácsadó, a Chartered Institute of Public Relations (CIPR) Nemzetközi Tagozatának alelnöke, 2016-ban az International Communications Consultancy Organisation (ICCO) elnökségi tagja. Másfél éve a Magyar PR Szövetség nemzetközi ügyekért felelős alelnöke. Munkája eredményeként az MPRSZ csatlakozott az ICCO-hoz, partnerségi megállapodást írt alá a CIPR és az IPRA szervezetekkel. A magyar szakemberek számára elérhető nemzetközi tudásbázis (például szakmai lapok, vagy Paul Holmes tavalyi látogatása) mellett kedvezményes jelentkezési lehetőséget biztosít nemzetközi díjakhoz.

KOS Plusz

Szükség van ennyi újságíróra, riporterre?

Jogos a kérdés. A válasz: igen, egyre többre. Nem csak a televízió- és rádióadók száma nő fokozatosan, nemcsak újságból van egyre több (bár alacsonyabb példányszámban). Az internet, a weboldalak, az új hírportálok valósággal „zabálják” a médiamunkásokat. Ráadásul egyre több cég, intézmény alkalmaz „sajtóst”. Egyre több a referens, beszédíró, szóvivő, kommunikátor, sajtófigyelő, kommunikációs munkatárs, nem beszélve a gombamód szaporodó eseményekről: a csapatépítő tréningektől a konferenciákon át a sporteseményekig mindenütt szükség van moderátorra, műsorvezetőre.

PRE - KOS
SZAVAZÁS
Melyik labdarúgó mérkőzés otthoni kommentálása szerepeljen 2020 tavaszán a KOS-vizsgán?
 
Keresés