Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Tóth Bálint (KOS-37.) bemutatkozása a Magyar Rádióban

Sporthírek, élőben

TothBalint37ffTóth Bálint (KOS-37.) visszatérően azt kérdezte a KOS-ban: tényleg elég tehetséges-e, alkalmas-e a tévézésre. Akkor, médiaiskolásként elsősorban ez izgatta a Váci-naplo.hu, majd a Radio Café külsősét. Aztán jöttek még vargabetűk, de – több kirúgási hullámot is túlélve – az MTV TeleSportjánál vetette meg a lábát.
mtva4Illetve, szerencsére ma már MTVA, azaz, szabad az átjárás a Magyar Rádióba...
A tehetséges, eltökélt váci fiatalember 2013. júniusától ügyeletes sportrszerkesztőként, napi többszöri „élőzéssel“ jelentkezik a közrádióban.

TothBalint37MRstudioDeliKronikaDebut2013Web

A képen Nika György műsorvezető (KOS-tanár) „imádkozik“ érte a stúdióban.
A hírt és a fotót az MR Sport munkatársa, Szabó Szilárd (KOS-26.) osztotta meg velünk.


KOS-értékelések, anno (részletek)

Kedvenc tárgy bemutatása/2008.10.04.

Szokatlan, de érdekes, jó a hangod. ... Merj szünetet tartani! ... Túl mélyre akarsz menni, ettől válik kicsit kapkodóvá, felületessé. Sokat markolsz…

Határozottan állíthatom, hogy van tehetséged a szakmához. De azt is, hogy rengeteget kell még tanulnod ahhoz, hogy kibontakozz: számtalan sallang, manír, szereplési rossz szokás rakódott már rád.

Kötetlenül, magabiztosan, megnyerően beszélsz – de ezzel vissza is élsz, ez elálmosít. (Nem a nézőt, téged!) Úgy érzed, ezáltal, ezekkel a tulajdonságaiddal mindent „el tudsz adni”. Fel is készülsz böcsülettel, felépíted az érvrendszeredet is, de nálad csak „adás” van, „vétel” nélkül. Azaz: nem gondolsz bele a befogadó lelki-hangulati-érzelmi állapotába. Ezt adod, ezt kapja, kész. Ez így nem jó, mindig gondolni kell rá (egy idő múltán már majd magadtól, ösztönösen, felszólítás nélkül is megy), hogy ebből mennyit tudnak befogadni, mennyi „jön át”, s mikor elég.

Nagyon sok gyakorlással és tanári segítséggel messzire juthatsz!

Zsigmond Márta
újságíró, forgatókönyvíró,
a Világ Ifjúsága főszerkesztő-helyettese, az Ez a Divat és a Pesti Divat–Pesti Sport főszerkesztője


Helyszíni rádiós közvetítés (asztalitenisz férfi BL, BVSC–SVS Niederösterreich) – 2008.11.14.

Ne azt mondd el, hogy ki kivel játszott, hanem egyből, hogy mi az eredmény!!!

„Csavart” helyett: falsos, pörgetett, megbolondított, cikázó, ide-oda mozgó labda…

Ügyesen „viszed” a meccset, végig képben vagy, s a hallgatóságodat is folyamatosan jól tájékoztatod. ... Jól kibeszéled a holtidőket. ... Élvezetesen játszol a hangoddal (jó az „alapanyag” is!), érzed-tudod, mikor hol kell emelni, gyorsítani.
Színességén, változatosságán lehet még javítani.


Műsorvezetés + hangalámondás/2009.01.07.

A végére elfáradtál kicsit, de összességében ígéretes. Még nem jó, de belejöhetsz, de heti két ilyet kellene csinálni… nem kell ehhez feltétlenül KOS-feladat és stúdió. Gyakorold: sablonok nélkül, napi eredményekkel, elképzelt bejátszásokkal – szerkessz esti sporthír-összefoglalót!

Komlósi Gábor
újságíró, rádióriporter, televíziós szerkesztő-műsorvezető,
a Nemzeti Sport munkatársa, a Népszava szerkesztője, az MTV TeleSport riportere, majd főszerkesztő-helyettese,
a Klubrádió vezérigazgatója

KOS Plusz

 Mennyire lehet alapos, elmélyült tudást szerezni kétszer négy hónap alatt?

A KOS soha nem is állította, hogy teljes körű, mindenre elegendő ismereteket nyújt.

Azt viszont igen, hogy mindennel megismertet, kedvet csinál, felkelti az érdeklődést. Mint egy múzeumi tárlatvezetés profi útikalauzokkal. Mintha a Louvre összes termén átrohannánk egy nap alatt. Mindent látunk, hallunk, tájékozódunk. Ismereteink nem mindenre kiterjedőek, de azt pontosan tudni fogjuk, hogy hol lehet utánanézni, hozzáolvasni, hogyan mélyülhetünk el benne, és ami a legfontosabb: kit kérdezhetünk meg, ha elakadunk valamiben.

Igen, a KOS egyik erénye a kapcsolatok építése. Akár a sztártanárokkal, akár azokkal, akik egykor ugyanide jártak és már alapemberei egy-egy szerkesztőségnek. Van belőlük néhány…

PRE - KOS
Keresés