Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Zsoldos Barna (KOS-39.) a Németh Gyula-díj kitüntetettje

Nyolcadszor nyerte
KOS-os a legjobb kezdő sportriporter díját

Gyorsabb karrier nemigen volt az utóbbi évtizedben a magyar sportmédiában, mint Zsoldos Barnáé.
Végzett a Komlósi Oktatási Stúdióban (2010 nyarán), s máris „odaszemtelenkedett” a Nemzeti Sporthoz. Nagyon hamar a Forma-1 felelőse lett, sorra készítette a nagyinterjúkat a világsztárrokkal, autóversenyzőkkel, focistákkal. Nemrég pedig már az erdélyi magyar lány szocsi síkarrierjéről írt (sem témaközelítésében, sem színvonalában nem csak sportos…) kemény minijegyzetet.


Zsoldos Barna: nyakig a Forma-1-ben ITT!


ZsoldosBarna39NemetGyulaDijNemethGabor2014-ben ő érdemelte ki a legjobb pályakezdő sportriporternek járó elismerést, a Népsport egykori focirovat-vezetőjéről elnevezett Németh Gyula-díjat. A sajtónapi ünnepségen a névadó fia, Németh Gábor író, szerkesztő adta át a pénzdíjjal is járó elismerést.

Fotó: Hludek Dóra
(Bálint György Újságíró Akadémia)

Korábbi KOS-os győztesek

1995: L. Papp István (KOS-5.) – Nemzeti Sport, azóta MTVA
1998: Misur Tamás KOS-3.) – Nemzeti Sport
2000: Barta Gábor (KOS-3.) – Magyar Rádió
2003: Spiller István (KOS-12.) – MTI, a SportTv és az MTVA külsőse
2005: Gyuricza Róbert (KOS-14.) – MTI
2007: Szántó Dávid (KOS-18.) – Magyar Televízió, később TV2, DigiTv
2009: Lódi Renáta (KOS-7.) – MTI
2014: Zsoldos Barna (KOS-39.) – Nemzeti Sport
L.PapIstvan2012 MisurTamasPortreVagott BartaGabor03ff SpillerIstvanPortreMikrofonnal2012 GyuriczaRobert SzantoDavid01 LodiRenataPeking ZsoldosBarna39ff

Zsoldos Barnáról, egykori KOS-os műhelytanárai
Murányi András (a Nemzeti Sport általános főszerkesztő-helyettese) nemcsak a KOS-ban jelölte első helyen ösztöndíjra, de az sem lehet véletlen, hogy Barna csakhamar az NS munkatársa lett… Tanára-főnöke szerint „nyelvtanilag, stilisztikailag abszolúte rendben van; Barnát úgy lehet olvasni, hogy elég csak a cikkre figyelni. Jól ír, s bármilyen típusú feladatot kap, azt egyenletesen jó színvonalon oldja meg. Noha alapvetően csendes típus, a témákért képes >>verekednikikényszerítette<< az interjút. Amennyire hangtalan, annyira szép reményekre jogosít!

Amler Zoltán (KOS-15.), másik műhelyvezetője kiemelte, hogy „Sportműveltsége nagyban könnyítette helyzetét. Műfajismereteit ügyesen használta, tudósításai, interjúi, glosszái, riportjai jelzik íráskészségét, szókincsét, egyszersmind érettségét.”

KOS Plusz

 Mennyire lehet alapos, elmélyült tudást szerezni kétszer négy hónap alatt?

A KOS soha nem is állította, hogy teljes körű, mindenre elegendő ismereteket nyújt.

Azt viszont igen, hogy mindennel megismertet, kedvet csinál, felkelti az érdeklődést. Mint egy múzeumi tárlatvezetés profi útikalauzokkal. Mintha a Louvre összes termén átrohannánk egy nap alatt. Mindent látunk, hallunk, tájékozódunk. Ismereteink nem mindenre kiterjedőek, de azt pontosan tudni fogjuk, hogy hol lehet utánanézni, hozzáolvasni, hogyan mélyülhetünk el benne, és ami a legfontosabb: kit kérdezhetünk meg, ha elakadunk valamiben.

Igen, a KOS egyik erénye a kapcsolatok építése. Akár a sztártanárokkal, akár azokkal, akik egykor ugyanide jártak és már alapemberei egy-egy szerkesztőségnek. Van belőlük néhány…

PRE - KOS
Keresés