Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Balsai Mónika (KOS-26.): színésznő a címlapon, a médiaiskolából

Liza, a rókatündér
BalsaiMonika26adatlap

BalsaiMonika26RTV.hetCimlap2015marcRendhagyó karrier-sztori Balsai Mónié (KOS-26.): riporternek készült a KOS-ban, a nézők elé vágyott, s álma teljesült is.

Naponta több százan figyelik, amint szerepel – színpadon, filmben, tv-játékban.

BalsaiMonika26RTV.hetBeliv2015marcS most már egyre-másra az újságok címlapjáról is ő mosolyog ránk (Színes Kéthetes, Képes Tv, RTV-hét). Legutóbb, 2015 márciusában: egyszerre démoni és angyali szerepe, a Liza, a rókatündér révén.

Nem a Pesti Magyar Színház Kisfaludy-, Főnix-, Domján-, Gundel- és Jászai-díjas(!) színésznője az egyetlen KOS-os pályaelhagyó...

Színészként futott be igazán 
Dömötör Tamás (KOS-17.),
Köllő Babett (KOS-21.),
Fejszés Attila (KOS-29.),
Lipcsey Collini Bori (KOS-36.)
 
és Kolozsi Kilián (KOS-38.) is.

DomotorTamasMikrofonSzuk    KolloBabettPortre2013    FejszesAttila29Portre2013    LipcseyColiniBori36    KolozsiKilianSzuk


Rendhagyó címlapsztori

Csak a képkivágás más, a fotó ugyanaz: az egykori diákunkról – Balsai Mónikáról (KOS-26.) – készült felvétel egy hónapon belül két újság címlapján is megjelent 2013-ban.

Akár vizsgakérdés is lehetne: hogyan lehetséges ez? Hát a szerzői jogok?

A megoldás is alighanem ebben keresendő: vagy a mindkét lapot megjelentető egyugyanazon kiadó, vagy a színésznő ügynöksége szerezte meg (vagy eleve rendelte meg) örökáron a felvételt, s így jogában áll bárhol szerepeltetni. (A szakmai igényesség más kérdés...) 
BalsaiMonika26KethetesRTVcimlap2013novWeb BalsaiMonika26KepesTVcimlap2013decWeb 


KOS Plusz

 Mennyire lehet alapos, elmélyült tudást szerezni kétszer négy hónap alatt?

A KOS soha nem is állította, hogy teljes körű, mindenre elegendő ismereteket nyújt.

Azt viszont igen, hogy mindennel megismertet, kedvet csinál, felkelti az érdeklődést. Mint egy múzeumi tárlatvezetés profi útikalauzokkal. Mintha a Louvre összes termén átrohannánk egy nap alatt. Mindent látunk, hallunk, tájékozódunk. Ismereteink nem mindenre kiterjedőek, de azt pontosan tudni fogjuk, hogy hol lehet utánanézni, hozzáolvasni, hogyan mélyülhetünk el benne, és ami a legfontosabb: kit kérdezhetünk meg, ha elakadunk valamiben.

Igen, a KOS egyik erénye a kapcsolatok építése. Akár a sztártanárokkal, akár azokkal, akik egykor ugyanide jártak és már alapemberei egy-egy szerkesztőségnek. Van belőlük néhány…

PRE - KOS
Keresés