Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Bankett-beszéd - Nyerges Izabella (KOS-41.)

Kösz, KOS!

Tisztelt Tanári Kar!
Kedves KOS 41-es évfolyam!
Iskolatársaim, és remélem, az iskola végéhez érkezve bátran mondhatom:
Kedves Kollégáim!

Azt hiszem, valahogy így kezdődne egy hagyományos, ünnepélyes, méltóságteljes záróbeszéd, amit a búcsúzás pillanataihoz írnak. Én mégsem ebben a hangulatban szeretném folytatni.

 NyergesIzabella41Bankett2011b

Megbízóimtól ugyanis azt a küldetést kaptam, hogy búcsúzzam el mindannyiunk nevében, és azt is a lelkemre kötötték, hogy mondhatok, amit csak akarok, csak csöpögős ne legyen. Úgyhogy az érzelmes, romantikus, és közhelyekkel terhelt mondatokat, Borbély Zoltán tanár úr legnagyobb örömére ezennel a kispadra ültetem.


KOS41Bankett2011MuoszHorvathAndrasDezso

Sokkal szívesebben idézek fel egy személyes élményt, aminek ti is a részesei voltatok. Egy évvel ezelőtt Harle Tamás tanár úr a legelső óráján arra szólított fel minket, hogy álljunk ki egymás elé, és jó hangosan, magabiztosan, mondjuk el egymásnak a legpofátlanabb álmunkat, vágyunkat, ami csak létezik. Én is kivonultam elétek, és belül röhögcsélve a dolog képtelenségén azt mondtam:

„Nyerges Izabella vagyok. 31 éves. És azért jöttem ide, mert azt szeretném, ha minden reggel az én hangommal ébredne az ország.”

Mire Harle Tamás: „Tapsoljuk meg Izabellát ezért az őszinte vallomásért!” 

KOS41Bankett2011MuoszSiposLilla

Kicsit úgy éreztem magam, mintha csoportterápián lennék a pszichológusomnál.
És most mégis, egy év elteltével itt állok, és ha nem is az egész ország – egyelőre! –, de 120 000 ember biztosan hallja, amit mondok. (Izabella a Rádió1 reggeli műsorvezetője lett - a szerk.) És ez nagyon nagy szó, még akkor is, ha az élet értelme helyett sokkal inkább Lady Gaga formás hátsójának a méretéről kell tájékoztatnom őket.

És amit ebből a történetből leginkább szeretnék kihozni az az, hogy mindezt ennek az iskolának köszönhetem. Ugyanúgy, ahogy ti is nagyon sok mindent köszönhettek neki.

KOS41Bankett2011MuoszSebokZoltanVoltak, akik már a kezdet kezdetén munkalehetőséget kaptak egy élesszemű műhelytanárnak köszönhetően, mint Horváth Andris vagy Sipos Lilla. Voltak, akik kapcsolati tőkét építettek, mint például Sebők Zoli, aki fáradhatatlanul mentegette el a telefonszámainkat a mobiljába, hozzáteszem, nagyon helyesen. És voltak, akik rengeteg új barátot szereztek egy-egy Gönczi Gábor féle Smile-koncerten, és a KOS-bulik oszlopos tagjaivá váltak, mint például Mucsi Dorina vagy Csizmadia Dóri.


CsizmadiaDori41MucsiDorina41KOS41Bankett2011MuoszMindannyiunk nevében köszönjük Kolozsi Ildinek, hogy addig-addig mondogatta, hogy „Jó jó, de nem jön át!”, amíg végül átment.

Köszönjük Komlósi Gábornak, hogy addig-addig kérdezgette „Tetszik érteni?”, amíg végre megértettük.

Köszönjük Fogl Balázsnak és Pató Sanyának a türelmet, hisz ők aztán tényleg kénytelenek voltak végignézni az összes böszmeséget, amit itt az egyéves ámokfutásunk alatt elkövettünk.

Köszönjük Suba Katának, hogy egy kicsit vért is izzadhattunk, és Borbély Zolinak, hogy megtanulhattuk, hogy egy riporter számára azon túl is léteznek kérdések, mint hogy „Melyik volt élete legboldogabb pillanata?”.

KOS41Bankett2011MuoszKolozsiIldi2Szeretnék elnézést kérni mindazoktól, akiket nincs most lehetőségem megemlíteni, de azt hiszem, hogy minden tanárról és minden diákról lehetne klassz emlékeket idézni, de kihűl a vacsora, a hallgatóság pedig éhen hal, úgyhogy a további felsorolástól eltekintek.

Én semmi esetre sem tekintem búcsúzásnak a mai estét, mert őszintén remélem, hogy segíteni fogjuk egymást továbbra is, összetartunk a jövőben is, hogy a Harle Tamás féle önbeteljesítő jóslat mindannyiunk életében megvalósuljon, és előbb vagy utóbb mindenki arra a helyre kerüljön, amit magának leginkább elképzelt. Úgyhogy jövőre veletek ugyanitt!

Emeljük poharunkat a KOS-ra, szeretett tanárainkra, ránk és rám is, mert én egy furcsa véletlen folytán ma lettem 32 éves.

KOS41bankett2011junMuoszMikszathFOGL

KOS41Bankett2011MuoszNyergesIzaBankettL2
Köszönöm, hogy meghallgattatok, és nagyon jó szórakozást kívánok mindenkinek!


FOTÓ:                               Mérő Lisi                       Pató Sándor            Sihulinszki Laura

FotoMeroLisiFotoPatoSandorFotoSigulinszkiLaura

 

 

 KOS Plusz

 Mennyire lehet alapos, elmélyült tudást szerezni kétszer négy hónap alatt?

A KOS soha nem is állította, hogy teljes körű, mindenre elegendő ismereteket nyújt.

Azt viszont igen, hogy mindennel megismertet, kedvet csinál, felkelti az érdeklődést. Mint egy múzeumi tárlatvezetés profi útikalauzokkal. Mintha a Louvre összes termén átrohannánk egy nap alatt. Mindent látunk, hallunk, tájékozódunk. Ismereteink nem mindenre kiterjedőek, de azt pontosan tudni fogjuk, hogy hol lehet utánanézni, hozzáolvasni, hogyan mélyülhetünk el benne, és ami a legfontosabb: kit kérdezhetünk meg, ha elakadunk valamiben.

Igen, a KOS egyik erénye a kapcsolatok építése. Akár a sztártanárokkal, akár azokkal, akik egykor ugyanide jártak és már alapemberei egy-egy szerkesztőségnek. Van belőlük néhány…

PRE - KOS
Keresés