Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Beck Mónika (KOS-38.): „Nem gondoltam volna..."

48 adás, 180 téma, 150 interjú

beckmonika38ffbeckmonika38Portre2011Pont egy éve, 2010 februárjában indult útnak a magazinműsorom. Azóta 48 adás, 180 téma és közel 150 interjú van mögöttem. Az élet minden területét szinte bejártam, készítettem riportot sportolóval, politikussal, „celebekkel”, híres emberekkel, orvosokkal, hétköznapi emberekkel és még sorolhatnám. Adásról-adásra egyre jobban élveztem a műsorkészítést, a műsorvezetést.

Az első adás izgalma, a papírról olvasás íze, mélyen bennem maradt. A mostani műsorok már „fejből”, csak vázpontok alapján készülnek. Az iskolában tanult alapok – Váradi Klára beszédórája, Kolozsi Ildi hírszerkesztés foglalkozása és Kalmár Tibor rádiós fortélyai mind-mind nagy segítségemre vannak.

Nagyon megszerettem az élő adásban történő telefonos interjúkat, beszélgetéseket, nagyon izgalmas és érdekes tud lenni.

A mai születésnapi műsorom is rendkívüli, két hét előkészítő munka gyümölcse. Egy tehetségkutató verseny győztesei lesznek a vendégeim, igaz az éteren keresztül. Persze lesz torta, a pezsgő durranás is. ITT a beharangozó, képekben.

RadioCsoban.jpg

Sok minden változik az idő múlásával, ahogy én is (hosszú barna lett a hajam). Korábban nem gondoltam, hogy én politikai műsort fogok készíteni. Most mégis ezt teszem. Lehetőséget kaptam, hogy Csobánkán indítsak egy politikai beszélgetős műsort. „Félóra” nevet adtam a műsornak, ebbe az időbe sok minden belefér, és a hallgatók figyelmét is le lehet kötni.

Célom, hogy bemutassam a település vezetőit, munkáját, intézkedéseit. Mindezt az utca embere oldaláról megközelítve, a kérdéseket és válaszokat lefordítva hétköznapi nyelvezetre. A korábbi kommunikációs élet itt is visszaköszön.

Ezek mellett persze még mindig Szentendre Város Önkormányzata Hivatásos Tűzoltóságának a PR- és kommunikációs szóvivője vagyok, hétről-hétre készítek sajtóanyagokat a tűzoltók nem káreseti munkájáról, életéről.

Nagyon élvezem!

Beck Mónika
(KOS-38.) 

KOS Plusz

Ezermester médiamunkások

Hol vannak már azok az idők, amikor hét-nyolc fős stábok vonultak ki egy-egy eseményre, és külön személy volt a sofőr, a riporter, a szerkesztő, az operatőr, a technikus, a vágó. Ma már – mi tagadás, költségcsökkentési szempontokból – a legtöbb helyen azokat a médiamunkásokat keresik, akik egy személyben képesek ellátni ezeket a feladatokat. Magyarán leszervezik, leforgatják, megvágják, alámondják az anyagot, egyedül. 

Éppen ezért a KOS-ban is ilyen „mindenhez konyító”, all-round embereket igyekszünk képezni: kicsit operatőrködünk, kicsit vágunk, kicsit riporterkedünk, kicsit szerkesztünk, na meg persze a kamera előtt is mindenki jó néhányszor kipróbálja magát.

PRE - KOS
Keresés