Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Nem maradsz cikkírási lehetőség nélkül!

Törölt feladat,
de máris itt egy új helyette

Az interjú egy médiasztárral (KOS-59.), illetve befutott egykori KOS-hallgatóval (KOS-60.) feladatot töröljük. Aki már teljesítette, annak természetesen értékeljük a munkáját és pluszban beszámítjuk.

FicsuraAdam59_interju2020_HortiGabor

Még a kijárási korlátozások előtt elkészült többek között Ficsura Ádám (KOS-59.) interjúja Horti Gábor riporterrel (KOS-21.),
illetve Kovács Attila (KOS-60.) beszélgetése Baumstark Tibor (KOS-24.) Spíler-műsorvezetővel
BaumstarkTibor_Interju2020tavasz_KovacsAttila60

De máris itt egy új, némileg hasonló cikkírási feladat a folytatásra:

Válassz egy (1!) számodra szimpatikus (vagy éppenséggel nem neked tetsző módon kommunikáló) állandó médiaszereplőt (politikus, sportoló, tévés, színész, bárki). Lehetőleg olyat, akinek az elmúlt hónapokban több változás történt az életében.

Készíts róla írásos összeállítást az idén róla/vele kapcsolatban megjelent internetes vagy nyomtatott cikkekből, videókból, tévés produkciókból vagy podcast-anyagokból stb.! A felcíme ez lehet: XY-ról írták… Vagy ez: XY nyilatkozta… (Ebből már következik ugyebár, hogy kreatív főcímet is kell adnod írásodnak.) A médiában ”tallózásnak” vagy  „ollózásnak” nevezik az ilyen, más sajtótermékekből összeollózott, összeállított cikket, amelynél nem feltétlenül kell – sőt nem is szokás – személyesen megkérdezni a szerzőnek magát a főszereplőt. Viszont legalább (!) 3 idézetet tartalmaznia kell az írásnak tőle/róla, pontos forrásmegjelöléssel. Ez a másodközlés.

Leadási határidő: május 3., vasárnap.Késhetnek az interjúkkal

Kedves Diákjaink!

A vírusok most mindent elsodornak, természetesen nekünk sincs fogalmunk róla, mikor ér véget ez a „túlélési gyakorlat”.

Ebben a bizonytalan helyzetben se esélyünk se alapunk nincs nem elfogadni többek halasztási kérelmét.

Szóval:
♦ bravúros lenne, ha „belevaló riporterként” az eredeti határidőre teljesítenék a feladatot (az újságokban sem jelennek meg üres oldalak, a rádióban sem közvetítenek szünetjelet, hogy itt hangzott volna el interjúnk, de…);

♦ tökéletesen megértem és tiszteletben tartom, hogy a többszörösen nehézzé vált feltételek mellett valakinek nem áll módjában teljesíteni a feladatot, s nem akarja máshonnan kiollózni sem, inkább halasztást kér, békésebb időkre;

♦ de még azt is „fogom”, ha valaki még csak nem is ír, mint páran, hanem majd amikor mi értesítjük (remélem, mielőbb!) a suli folytatásáról, akkor előveszi a régi leckéket (is) és onnantól folytatja a munkát.

Természetesen lesz lehetőségük tehát a járvány lecsengése után is pótolni ezt a gyakorlatot és lesznek még bőven más, hasonló interjú-feladataik is.

Jó egészséget!
Üdv,
Komlósi Gábor

KOS Plusz

 Mennyire lehet alapos, elmélyült tudást szerezni kétszer négy hónap alatt?

A KOS soha nem is állította, hogy teljes körű, mindenre elegendő ismereteket nyújt.

Azt viszont igen, hogy mindennel megismertet, kedvet csinál, felkelti az érdeklődést. Mint egy múzeumi tárlatvezetés profi útikalauzokkal. Mintha a Louvre összes termén átrohannánk egy nap alatt. Mindent látunk, hallunk, tájékozódunk. Ismereteink nem mindenre kiterjedőek, de azt pontosan tudni fogjuk, hogy hol lehet utánanézni, hozzáolvasni, hogyan mélyülhetünk el benne, és ami a legfontosabb: kit kérdezhetünk meg, ha elakadunk valamiben.

Igen, a KOS egyik erénye a kapcsolatok építése. Akár a sztártanárokkal, akár azokkal, akik egykor ugyanide jártak és már alapemberei egy-egy szerkesztőségnek. Van belőlük néhány…

PRE - KOS
Keresés