Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Csorba Viktória (KOS-21.): HírTv, Kakas Péter (KOS-23.): origo

prekos_logo

Média-páternoszter

Ahogy egyre több egykori KOS-os médiamunkájával kapcsolatos hírt küldenek a leendő diákok, úgy válik egyre nyílvánvalóbbá: mozgásban a média-pátzernoszter. Azaz: állandó körforgás, hol felfelé ívelő pálya, hol lejtmenet. Ki kirúgása után is hamar új állást kap (még mondja valaki, hogy a média politikailag megosztott! :-)), kinek csak alkalmi munkák jutnak, más meg külföldön kap álomszerződése miatt szünetelteti kis ideig médiatevékenységét.

Mindhárom hír, illetve cikk beküldőjének jár a 10 KOS-tőzsdepont.

CsorbaViktoriaTVMAGAZINNepszabi2007julkicsiHirtvCsorba Viktória (KOS-21.), a KOS-könyv címlapján is szereplő miskolci lányt leépítették az MTVA Híradójánál, de mostanában már a HírTv szerkesztő-riportereként látni-hallani.

Raby Géza
Sajóecseg

SomosZoltanStandUpWebA KOS tőzsdefeladaton „dolgozva” találtam egy korábbi hírt az egykori kommentátorról (és persze egykori KOS-diákról), Somos Zoltánról (KOS-1.). Aki kicsit is jártas a sportközvetítések világában, nyilván ismeri őt. Két éve még a labdarúgó világbajnokságról tudósított, mára munkanélküli. Szerintem ez megér egy misét és ha jók az információim, ez a stop.hu-n megjelent anyag még nem szerepel a KOS oldalán: Miért tették lapátra a népszerű kommentátort?

Kis Norbert
Dunabogdány

UrbanyiIstvanEdzoSzeretnék én is bekapcsolódni a hír- és címlapnyomozásba. Az általam talált hír ugyan nem mondható frissnek, de nem találtam ilyen vagy ehhez hasonló Urbányi Istvánról (KOS 8., egykori válogatott futballista, NB I-es edző, a TeleSport majd a Tv2 és a ViaSat3 focikommentátára) szóló cikket a hírarchívumukban. Az origo.hu írása: Interjú a Maldív-szigetek szövetségi kapitányával.

Álland Anita
Székesfehérvár

KakasPeterorigoAz interjúkészítő riporter is nálunk végzett: Kakas Péter (KOS-23.), s anno hallgathatta Urbányi „tanár úr” vitaelőadását a KOS-ban. (A szerk.)

KOS Plusz

Önbizalomfröccs
és kemény kritika

Felevzaro2012majusPappGabriella44FoglBalazsKG

Alapos, úgynevezett félévzáró beszélgetésen vesz részt 2018. június 10-étől a kezdő évfolyam (KOS-56.) valamennyi hallgatója. A kéttagú vizsgabizottság mindenkivel körülbelül egy órát társalog: értékel, kérdez, meghallgatja a személyes problémákat, elemzi a tévés vizsgát és a tesztet, tanácsokat ad a folytatásra, új (!) műhelyeket javasol a második félévre.

OsztondijPuzzle

Fejenként kb. 20-30 (!) osztályzat és értékelés, valamint a szubjektív benyomások alapján születik meg a döntés, hogy ki kaphat ösztöndíjat, illetve ki jut esetleg az eltanácsolás sorsára. 
A félév és a vizsgák során elért részeredményeket a vizsgabeszélgetésen összesítjük, az ott kialakult képet is beleszámítva.

PRE - KOS
SZAVAZÁS
Kit látnál a legszívesebben a Kovácsi László Médiadíj ünnepélyes átadásán a KOS-ban? Ki legyen a műsorvezető, interjúkészítő október 28-án, vasárnap 10 órától?
 
Keresés