Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Dégi János (KOS-11.): tíz évig volt tévés szerkesztő - és boldog?

Cikk a színészről, aki csak tévésként élt nyugodt életet

168Ora2Meglepő stílusú és megrázó erejű színészportrét közöl a végül az Egyesült Államokban kikötő (?) Dégi Jánosról (KOS-11.) a 168Óra egyik szeptemberi száma 2014-ben. 

Karácsony Ágnes A két szög című remek írásban vázolja fel egykori ösztöndíjasunk színházi leltárát, szomorú álkarrierjét a deszkákon. ITT

DegiJanos11ffDegiJanos11Zsaner2014VagottWebTalán megbocsátható, hogy a kissé letargikus történetből mi egy sort emelünk ki: „Tíz évig volt szerkesztő az MTV-nél és a TV2-nél″, s csak annyit teszünk hozzá: ebben az időszakban boldognak tűnt.
S talán megbocsátható, hogy a régi (1995) és a mostani portrékép mellé csak egy egykori iskolaújság-címlapot teszünk. Igen, ő az a kép bal szélén, nem épp túlöltözve. Úgy tűnik, ezekben az években sem volt túl szomorú...

OHM3csupaszferiDHbalkonDegiPutzFerencziWeb

KOS Plusz

Ezermester médiamunkások

Hol vannak már azok az idők, amikor hét-nyolc fős stábok vonultak ki egy-egy eseményre, és külön személy volt a sofőr, a riporter, a szerkesztő, az operatőr, a technikus, a vágó. Ma már – mi tagadás, költségcsökkentési szempontokból – a legtöbb helyen azokat a médiamunkásokat keresik, akik egy személyben képesek ellátni ezeket a feladatokat. Magyarán leszervezik, leforgatják, megvágják, alámondják az anyagot, egyedül. 

Éppen ezért a KOS-ban is ilyen „mindenhez konyító”, all-round embereket igyekszünk képezni: kicsit operatőrködünk, kicsit vágunk, kicsit riporterkedünk, kicsit szerkesztünk, na meg persze a kamera előtt is mindenki jó néhányszor kipróbálja magát.

PRE - KOS
Keresés