Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Egyetlen eseményen egy évfolyamnyi KOS-os

29 (!) exkos
a világbajnoki stábban

u19_ferfi_kezilabda_vb_budaors_logo_00

Nap, mint nap KOS-osokba botlom az U19-es kézilabda-vb-n, amely ezekben a napokban zajlik Magyarországon (2013 augusztus 9-24.).

Nagyjából így fest a világbajnoki mezőny:

U19VB_kezilabda_kabalaSajtófőnök: Deák Krisztina (KOS-23.), sajtóiroda-vezető: Kolozsi Ildikó (KOS-9.), internetes kommunikáció (handballhungary2013.com): Matuz Krisztián (KOS-15.), Sipőcz József (KOS-33.), Fogl Balázs (KOS-36.), fotó: Kovács Anikó (KOS-24.).

Műsorközlő, Budaörs: Horti Gábor (KOS-11.), Érd: Szarka András (KOS-43.).

A helyszíni sajtóközpontokban: Ambrus Tamás (KOS-9.), Bakonyi Álmos (KOS-43.), Baumstark Tibor (KOS-24.), Kolozsi Ildikó (KOS-9.), Lózs István (KOS-11.), Matuz Krisztián (KOS-15.), Rontó Borisz (KOS-43.), Sipőcz József (KOS-33.), Tóth Attila (KOS-16.).

A hivatalos honlap készítése mellett (Krisztián, Jocó és jómagam) folyamatosan interjúkat készítünk a mérkőzések után, ezeket, valamint színes híreket gyártunk magyar és azonnal (!) angol nyelven.

Az internetes élő közvetítés a Pretanet Tv-é, tehát a Sztancsik Tamás (KOS-15.) vezette csapat Kovács Gergellyel (KOS-36.) az élen mindkét helyszínen ott van minden nap.

Az okostelefonok használóit Kobra István (KOS-41.) látja el hasznos információkkal.

A Magyar Kézilabda Szövetség médiamenedzsere Liszkay Gábor (KOS-27.), sportmarketing-munkatársa Norsics Nikolett (KOS-35.).

A helyszínekről tudósító KOS-osok számának megbecslésére és teljes felsorolására még véletlenül sem vállalkoznék, de KOS-diákok és KOS-tanárok egész sora van a helyszíneken. A Sportklub kommentátora Léderer Ákos (KOS-13.) és Németh Kornél (KOS-31.), a pálya szélén Márkus Ádám (KOS-40.) készít villáminterjúkat, az adásért többek közt Faix Tamás (KOS-tanár), Pónácz András (KOS-22.) és Zelenyánszky Balázs (KOS-18.) felel.
De láttam már őket is itt, munkában: Fekete Anikó (KOS-41.), Futó Csaba (KOS-36.), Kelemen Zsolt (KOS-5.), Mezei Dániel (KOS-5.), Tóth Bálint (KOS-37.); sőt, az elmúlt évek PRE-KOS-airól is találkoztam hallgatókkal, például az első PRE-KOS-on megismert Gyarmati Ádámmal, aki egyébként érdi, így naponta ott van a meccseken és persze szemfülesen figyel…

FoglBalazsFulesbenFogl Balázs (KOS-36.)
Kovácsi-díjas exhallgató,
később a KOS oktatásszervezője,
majd képzésvezetője

KOS Plusz

Sztorizás vagy tudás?

A kettő gyakran együtt jár: vannak nagyelőadók, akik egyéniségükkel és humorukkal olyan könnyedén képesek átadni a legszárazabb szakmai anyagot is, hogy a hallgatók először azt érzik, jól szórakoztak, aztán rájönnek, hogy nevetve tanultak. Nem kell magolni, a történetek kapcsán rögzül a konkrét tudás is!
Nem is beszélve például Görög Ibolya nagyelőadásairól: a protokollfőnök-asszony olyan fergeteges stílusban adja a tudtukra illemtani hiányosságaikat, hogy eszükbe sem jut megsértődni, sőt: az előadása után, csupa „jól nevelt” ember özönlik ki a tanteremből.

PRE - KOS
Keresés