Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Egyetlen eseményen egy évfolyamnyi KOS-os

29 (!) exkos
a világbajnoki stábban

u19_ferfi_kezilabda_vb_budaors_logo_00

Nap, mint nap KOS-osokba botlom az U19-es kézilabda-vb-n, amely ezekben a napokban zajlik Magyarországon (2013 augusztus 9-24.).

Nagyjából így fest a világbajnoki mezőny:

U19VB_kezilabda_kabalaSajtófőnök: Deák Krisztina (KOS-23.), sajtóiroda-vezető: Kolozsi Ildikó (KOS-9.), internetes kommunikáció (handballhungary2013.com): Matuz Krisztián (KOS-15.), Sipőcz József (KOS-33.), Fogl Balázs (KOS-36.), fotó: Kovács Anikó (KOS-24.).

Műsorközlő, Budaörs: Horti Gábor (KOS-11.), Érd: Szarka András (KOS-43.).

A helyszíni sajtóközpontokban: Ambrus Tamás (KOS-9.), Bakonyi Álmos (KOS-43.), Baumstark Tibor (KOS-24.), Kolozsi Ildikó (KOS-9.), Lózs István (KOS-11.), Matuz Krisztián (KOS-15.), Rontó Borisz (KOS-43.), Sipőcz József (KOS-33.), Tóth Attila (KOS-16.).

A hivatalos honlap készítése mellett (Krisztián, Jocó és jómagam) folyamatosan interjúkat készítünk a mérkőzések után, ezeket, valamint színes híreket gyártunk magyar és azonnal (!) angol nyelven.

Az internetes élő közvetítés a Pretanet Tv-é, tehát a Sztancsik Tamás (KOS-15.) vezette csapat Kovács Gergellyel (KOS-36.) az élen mindkét helyszínen ott van minden nap.

Az okostelefonok használóit Kobra István (KOS-41.) látja el hasznos információkkal.

A Magyar Kézilabda Szövetség médiamenedzsere Liszkay Gábor (KOS-27.), sportmarketing-munkatársa Norsics Nikolett (KOS-35.).

A helyszínekről tudósító KOS-osok számának megbecslésére és teljes felsorolására még véletlenül sem vállalkoznék, de KOS-diákok és KOS-tanárok egész sora van a helyszíneken. A Sportklub kommentátora Léderer Ákos (KOS-13.) és Németh Kornél (KOS-31.), a pálya szélén Márkus Ádám (KOS-40.) készít villáminterjúkat, az adásért többek közt Faix Tamás (KOS-tanár), Pónácz András (KOS-22.) és Zelenyánszky Balázs (KOS-18.) felel.
De láttam már őket is itt, munkában: Fekete Anikó (KOS-41.), Futó Csaba (KOS-36.), Kelemen Zsolt (KOS-5.), Mezei Dániel (KOS-5.), Tóth Bálint (KOS-37.); sőt, az elmúlt évek PRE-KOS-airól is találkoztam hallgatókkal, például az első PRE-KOS-on megismert Gyarmati Ádámmal, aki egyébként érdi, így naponta ott van a meccseken és persze szemfülesen figyel…

FoglBalazsFulesbenFogl Balázs (KOS-36.)
Kovácsi-díjas exhallgató,
később a KOS oktatásszervezője,
majd képzésvezetője

KOS Plusz

Számüzzük a kameralázat!

Visszatérő feladat: mutasd be kedvenc tárgyadat a kamera előtt! Az igazi cél persze a beszélő „megnyugtatása": a kezében tartott tárgy csak segít „megnyílni”, elfelejtetni a körülötte lévő kamerákat, lámpákat, monitorokat; leküzdeni a lámpalázat.

Hoztak már karikagyűrűt és kutyát, marsallbotot és szteppcipőt, Barbie-babát és bibliát, Fradi-sálat és rózsaszínpárducos melltartót, mobiltelefont és irodaszéket. A csúcs: Vadon János (KOS-13., azóta ismert tévés és rádiós szereplő) nyulai. Ráadásul a nézőknek kellett kitalálni, a fülüknél  fogva lógatott szegény párák közül melyik a preparált (kitömött) és melyik a szintén mozdulatlan, de élő. 

A KOS-módszer a stúdiódrukk ellen nála is bejött. „Nyusziból″ médiaoroszlán lett.

PRE - KOS
Keresés