Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Egyetlen eseményen egy évfolyamnyi KOS-os

29 (!) exkos
a világbajnoki stábban

u19_ferfi_kezilabda_vb_budaors_logo_00

Nap, mint nap KOS-osokba botlom az U19-es kézilabda-vb-n, amely ezekben a napokban zajlik Magyarországon (2013 augusztus 9-24.).

Nagyjából így fest a világbajnoki mezőny:

U19VB_kezilabda_kabalaSajtófőnök: Deák Krisztina (KOS-23.), sajtóiroda-vezető: Kolozsi Ildikó (KOS-9.), internetes kommunikáció (handballhungary2013.com): Matuz Krisztián (KOS-15.), Sipőcz József (KOS-33.), Fogl Balázs (KOS-36.), fotó: Kovács Anikó (KOS-24.).

Műsorközlő, Budaörs: Horti Gábor (KOS-11.), Érd: Szarka András (KOS-43.).

A helyszíni sajtóközpontokban: Ambrus Tamás (KOS-9.), Bakonyi Álmos (KOS-43.), Baumstark Tibor (KOS-24.), Kolozsi Ildikó (KOS-9.), Lózs István (KOS-11.), Matuz Krisztián (KOS-15.), Rontó Borisz (KOS-43.), Sipőcz József (KOS-33.), Tóth Attila (KOS-16.).

A hivatalos honlap készítése mellett (Krisztián, Jocó és jómagam) folyamatosan interjúkat készítünk a mérkőzések után, ezeket, valamint színes híreket gyártunk magyar és azonnal (!) angol nyelven.

Az internetes élő közvetítés a Pretanet Tv-é, tehát a Sztancsik Tamás (KOS-15.) vezette csapat Kovács Gergellyel (KOS-36.) az élen mindkét helyszínen ott van minden nap.

Az okostelefonok használóit Kobra István (KOS-41.) látja el hasznos információkkal.

A Magyar Kézilabda Szövetség médiamenedzsere Liszkay Gábor (KOS-27.), sportmarketing-munkatársa Norsics Nikolett (KOS-35.).

A helyszínekről tudósító KOS-osok számának megbecslésére és teljes felsorolására még véletlenül sem vállalkoznék, de KOS-diákok és KOS-tanárok egész sora van a helyszíneken. A Sportklub kommentátora Léderer Ákos (KOS-13.) és Németh Kornél (KOS-31.), a pálya szélén Márkus Ádám (KOS-40.) készít villáminterjúkat, az adásért többek közt Faix Tamás (KOS-tanár), Pónácz András (KOS-22.) és Zelenyánszky Balázs (KOS-18.) felel.
De láttam már őket is itt, munkában: Fekete Anikó (KOS-41.), Futó Csaba (KOS-36.), Kelemen Zsolt (KOS-5.), Mezei Dániel (KOS-5.), Tóth Bálint (KOS-37.); sőt, az elmúlt évek PRE-KOS-airól is találkoztam hallgatókkal, például az első PRE-KOS-on megismert Gyarmati Ádámmal, aki egyébként érdi, így naponta ott van a meccseken és persze szemfülesen figyel…

FoglBalazsFulesbenFogl Balázs (KOS-36.)
Kovácsi-díjas exhallgató,
később a KOS oktatásszervezője,
majd képzésvezetője

KOS Plusz

 Mennyire lehet alapos, elmélyült tudást szerezni kétszer négy hónap alatt?

A KOS soha nem is állította, hogy teljes körű, mindenre elegendő ismereteket nyújt.

Azt viszont igen, hogy mindennel megismertet, kedvet csinál, felkelti az érdeklődést. Mint egy múzeumi tárlatvezetés profi útikalauzokkal. Mintha a Louvre összes termén átrohannánk egy nap alatt. Mindent látunk, hallunk, tájékozódunk. Ismereteink nem mindenre kiterjedőek, de azt pontosan tudni fogjuk, hogy hol lehet utánanézni, hozzáolvasni, hogyan mélyülhetünk el benne, és ami a legfontosabb: kit kérdezhetünk meg, ha elakadunk valamiben.

Igen, a KOS egyik erénye a kapcsolatok építése. Akár a sztártanárokkal, akár azokkal, akik egykor ugyanide jártak és már alapemberei egy-egy szerkesztőségnek. Van belőlük néhány…

PRE - KOS
Keresés