Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Egykori KOS-osok váratlan helyeken 2019 tavaszán

"Mammuth" újra stand up-ot
mond, mint anno a KOS-ban

KovacsMammutZoltan_Szakacs2019.jpg

"Mondj egy 1 perces stand upot a Gyros Lángosról! ... 1perc 6 másodperc maradhat...?!"
Amikor a hivatások összeérnek.
Kovács "Mammuth" Zoltán (KOS-48.) szakács, nem is akármilyen. Pedig médiaiskolás volt, szerkesztő és riporterjelölt,nem is akármilyen! 

Végzős hallgatónk profi
rádiónál gyakornok

SzavoMaria57radiostudioVagva

Szávó Mária (KOS-57.) jelenlegi végzős diákunk ott kezdi média-pályafutását, ahol KOS-os szereplését befejezte: a Manna FM szerkesztőségében. A nemrég indult országos rádióba járt műhelygyakorlatra, s mások után ő is ott kapott gyakorni állást.

Exdiákunk, tanárunk
bejutott a topdiktatúrába

NovakAndras14ATV2018Eszak-Korea

Novák András, egykori diákunk (KOS-14.) és jelenlegi műhelyvezető tanárunk az ATV külföldi és háborús tudósítója, az NKE oktatója. Eddig 125 országban járt és készített riportokat a világ legveszélyesebb helyeiről, válságövezeteiről és katasztrófáiról. Most bejutott Észak-Koreába, a világ legzártabb és legdiktatórikusabb országába.

A rádiós sztár-
műsorvezetőnő 
újra a kamera előtt

BaranyAnna38_JazzyStudio2019

Blogger és már több mint egy évtizede a Jazzy Rádió műsorvezetője... Pedig Bárány Anna (KOS-38.) Facebook-oldalán még mindig főhelyen a KOS-os felvételijéről (is) szóló bejegyzése (ITT). Ahogy ő fogalmaz: "Rém kínos, de nem lehet az enyészeté... :-DDDDDDDDDD"

Mitakaraferfi_Logo2019 tavaszán pedig újra kamera előtt (is): hosszú interjúra hívta őt a Mit akar a férfi?
És Annácska hozza szokásos formáját: kedves és kemény, csacsog és beszól, mellébeszél és beleszól, lényegrelát és félrenéz, észrevétlenül megsimogat és gondolkodás nélkül orrbavág. Tudja mit akar. Vagy legalábbis remekül adja...

Jelenlegi végzős hallgatónk első riportfilmje
az NSO Tv-ben

VeresViktor57_NSOTv_stndup2019_BalatonMaraton.jpg

nso_logo_1000x1000NSOtvLogoRögtön a leghosszabbal kezdte...
Új állomáshelyén, a Nemzeti Sport videó-szekciójánál (NSO Tv) hétperces (!) riportos tudósítással indított Veres Viktor (KOS-57.), jelenlegi végzős hallgatónk. Több stand up-ot is mondott Közép-Európa leghosszabb futóversenyén, az UltraBalaton, 2019 májusában. 

A DigiSport 

korábbi főszerkesztője
Amerikában él és dolgozik
FaragoAndras21_SportmarketingMeetup2019_USA
Főszerepben egy sportmarketing-konferencián

Faragó András (KOS-21.), a korábbi Forma-1-es riporter és DigiSport-főszerkesztő két éve az Egyesült Államokban él és 2019 nyarától az amerikai magyar közösség összetartásában főszerepet játszó Hungarian Hub aktív résztvevője, elsősorban rendszeresen megjelenő írásaival.

IdezojelKekGyermekkoromban két álmom volt, jogász és sportriporter lenni.

Jogi diplomámat a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szereztem 2004-ben, de valójában egy percet sem dolgoztam a “szakmámban”, mivel az egyetem alatt elkezdtem a másik álmomat megvalósítani: a médiaiskola elvégzése után 2001 elejétől az RTL Klubnál dolgoztam. Alig egy hónapos, a Reggeli című műsornál eltöltött gyakornokoskodás után a csatorna sportosztályára kerültem, ahol riporter, szerkesztő, később utazó Forma-1-es riporter lettem, sőt néhány alkalommal műsorvezetőként is kipróbálhattam magam.

Évekkel később at RTL mellett (az azóta már megszűnt) Sport Klub kábeltévénél előbb a román csatorna producereként dolgoztam, majd a magyar Sport Klub is a felügyeletem alá került.
Hétéven át a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) sajtófőnökeként irányítottam a sportág kommunikációs stratégiáját.

Ezzel párhuzamosan, 2011-től a magyar televíziós piac dinamikusan fejlődő szereplője, a DigiSport televízió főszerkesztői feladatait is elláttam. Fantasztikus érzés volt egy fiatal szerkesztőséget vezetni, élő közvetítéseket, új műsorokat megvalósítani, új arcokat felfedezni.

Amerikában 2000 nyarán jártam először, 2017-ban költöztünk ide feleségemmel. 

KOS Plusz

Szükség van ennyi újságíróra, riporterre?

Jogos a kérdés. A válasz: igen, egyre többre. Nem csak a televízió- és rádióadók száma nő fokozatosan, nemcsak újságból van egyre több (bár alacsonyabb példányszámban). Az internet, a weboldalak, az új hírportálok valósággal „zabálják” a médiamunkásokat. Ráadásul egyre több cég, intézmény alkalmaz „sajtóst”. Egyre több a referens, beszédíró, szóvivő, kommunikátor, sajtófigyelő, kommunikációs munkatárs, nem beszélve a gombamód szaporodó eseményekről: a csapatépítő tréningektől a konferenciákon át a sporteseményekig mindenütt szükség van moderátorra, műsorvezetőre.

PRE - KOS
Keresés